Színes, olcsó, szuper lett az új Xiaomi Mi 4c

2015.09.23| Phone Arena
Címkék:

Xiaomi Mi 4c

,

Xiaomi

,

Mi 4c


A méltán neves kínai gyártó ma végre lerántotta a leplet a Xiaomi Mi 4c okostelefonjáról, amely nem csak jó tudásával, de igen olcsó árával is feladja a leckét a konkurenciának.

Egyelőre hazájában, Kínában lesz elérhető a Xiaomi Mi 4c, azonban remélhetőleg később világszerte rendelhető lesz, így hazánkban is. A Mi 4c külsőleg gyakorlatilag ugyanaz mint a már megismert Xiaomi Mi 4i, azonban tudásban, illetve ár-érték arányban jobb. A Xiaomi Mi 4c-be egy öt colos, full HD felbontású kijelző került, amely így 441ppi pixelsűrűséget jelent, abszolút a felsőkategóriába sorolható. A panelt a Sharp, az AUO és az LG gyártja, méghozzá egy olyan változó frissítési frekvenciát alkalmazó trükkel, amelynek segítségével tíz százalékkal energiatakarékosabb lesz a megjelenítő. Kamera tekintetében a 13 megapixeles, Sony által gyártott IMX258 vagy a Samsung S5K3M2 szenzora áll majd rendelkezésre, az előlapi pedig egy öt megapixeles, széles látószögű szelfi kamera.

A már említett megjelenés tényleg nagyon hasonló, nehéz megtalálni első blikkre a két készülék között, mivel ugyanazt a polikarbonát burkolat és dizájn jellemzi a két Mi modellt. A figyelmes olvasók azonban gyorsan megismerhetik a különbségeket, így például a Mi 4c-be került C típusú USB csatlakozót. Ami a belsőt illeti, nagyméretes ugrást jelent a Snapdragon 615 processzorról való átállás a Snapdragon 808-ra, ez utóbbi olyan készülékekbe került mint az LG G4 vagy a Motorola Moto X Style. Két változat készül a Xiaomi Mi 4c-ből, az egyik két gigabájt RAM-mal és 16 gigabájt tárhellyel érkezik, míg a másik 3 gigabájt RAM-ot és 32 gigabájt tárhelyet kap.

 

Ami a szoftveres újításokat illeti, olyan újdonsággal támad a Xiaomi Mi 4c mint a MIUI 6 kezelőfelület, amelyre hamarosan érkezik a frissítés, valamint megérkezett az Edge Tap funkció is. Ahogy a neve is mutatja, a telefon oldalát kell megérinteni, így például egy tapintással elindul a kamera app, a dupla tapintás pedig egyenértékű a vissza gomb funkciójával. Az nem tiszta, hogy személyre szabható lesz-e ez a funkció vagy csak a gyárilag beállított opciókat lehet majd használni.

A kínai Xiaomi sikerének egyik kulcsa az alacsony ár, a kisebb tárhelyű modell esetén ez átszámítva mintegy 57 ezer forint, míg a nagyobbnál is csak 66 ezer forint. Ennyi pénzért ilyen tudás azonnal kiváltja az istant get érzést. A Xiaomi Mi 4c mától megvásárolható Kínában a mi.com oldalon fekete, fehér, kék, pink és narancs színekben.



További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



MIUI 10: ezek az új funkciók

MIUI 10: ezek az új funkciók

2018.06.11
| Xiaomi Today
A legnagyobb kínai mobilgyártó a Xiaomi Mi 8 trióval együtt a MIUI 10 rendszert is bemutatta.
Ötéves telefon kap frissítést!

Ötéves telefon kap frissítést!

2017.07.20
| GSM Arena
Talán sokan emlékeznek még a nagy sikerű Xiaomi Mi 2 és Mi 2S-re. Jó hírünk van számukra.
Jön a MIUI 9

Jön a MIUI 9

2016.10.12
| Phone Arena
Android 7.0 Nougat rendszeren alapul a Xiaomi MIUI kezelőfelülete, a MIUI 9.
Friss hírek a OnePlus miniről

Friss hírek a OnePlus miniről

2015.10.06
| Phone Arena
A friss pletykák szerint a OnePlus hamarosan érkező újdonsága bővíthető lesz, NFC-s és öt colos kijelzőt kap.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei