Snapdragon 820: jobb lesz mint az Apple A9?

2016.02.12| Phone Arena

A friss benchmark tesztek arra utalnak, hogy egy pár árnyalattal erősebb lesz a Snapdragon 820 processzor mint az Apple A9 chipsete.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A Qualcomm legújabb SoC-a talán az egyik legjobban várt darab a piacon jelenleg. Ez ugyanis nem csak egyszerűen a legjobb lehet, amely okostelefonba kerül ebben az évben, de egyben az előd modell rossz hírét is helyre kell állítania, hiszen köztudott, hogy a Qualcomm Snapdragon 810 bizony erősen melegedett és többször is javítani kellett emiatt a már használatban lévő készülékek esetén szoftverfrissítéssel. A jó hír az, hogy a Samsung segített a Qualcommnak a konstrukció összehozásában, a nagyobbik dél-koreai gyártó évek óta megmutatja, mit is tud processzor tekintetében készíteni, elég csak megnézni az Exynos 7420 SoC-ot, amely a Samsung Galaxy S6 családot is hajtja. Ezek a készülékek a 2015-ös év legjobbjai, így csak remélni lehet, hogy a Qualcomm Snapdragon 820 is legalább ennyire sikeres lesz. Érdemes megnézni a GFXBench szintetikus tesztprogram eredményeit, a Snapdragon 820 könnyedén veri a brutálisan erősnek megbélyegzett Samsung Galaxy Note 5 tudását és több szempontból leveri az Apple iPhone 6s Plus-t.

Snapdragon 820: jobb lesz mint az Apple A9?

A screenshotokból kiolvasható, hogy a SD820 a teszt idején egy 6.2 col képátlójú, QHD felbontású, 4 gigabájt RAM-mal és 20/12 megapixeles kamerával ellátott készülékben dolgozott, amelyen Android 6.0 Marshmallow rendszer futott. Felmerülhet a jogos kérdés, vajon mi ez a mobil? Érdemes megfigyelni, hogy az Apple A9 hogyan teljesít az iPhone 6s Plus csak full HD felbontásával és milyen értéket hoz a SD820, amely QHD megjelenítőt hajtott meg. Az első, Snapdragon 820-as telefont már bejelentették, ez a LeTV Le Max Pro, ám a mai napig nem kapható. A Samsung bő két hét múlva jelenti be az újdonságait és alig két héttel később már a boltokból is beszerezhetők lesznek a Samsung Galaxy S7-esek.

Snapdragon 820: jobb lesz mint az Apple A9?A cikkhez kapcsolódó linkek:

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei