Samsung Galaxy S7: chipgate probléma lesz?

2016.02.05| BGR

Tavaly õsszel több Apple iPhone 6s tulajdonos rögtön azzal szembesült egy összehasonlításnál, hogy nem egyforma két iPhone 6 tudása.

Az iPhone 6s-be ugyanis – bár névben mindegyik A9 chipset – valójában a Samsung és a TSMC is gyártott processzort. Úgy tûnt akkor, hogy ez utóbbi valamivel jobban teljesít annak ellenére, hogy papíron teljesen egyformák voltak. A dél-koreai gyártó évek óta kétféle SoC-ot használ csúcsmobiljaiba, így a Samsung Galaxy S7 és a Samsung Galaxy S7 edge egyaránt szintén kétféle megoldásban lesz elérhetõ, az egyik a saját fejlesztésû Samsung Exynos chipset lesz, a másik pedig a Qualcomm megoldása, ezek pedig nem fogják tudni ugyanazt nyújtani. A Galaxy S7-et már többféle változatban láthattunk benchmark teszteken az elmúlt hetekben, és egy sor úgy vizsgálat azt sugallja, hogy a Samsung Exynos 8890 felülmúlja a Snapdragon 820-at számos esetben.

Samsung Galaxy S7: chipgate probléma lesz?

A Phone Arena szerint az SM-930W8 a sárba tiporja az SMG930A-t a Geekbench többmagos tesztjein, egyedül az egymagos teszten jobb a Qualcomm processzora. A Snapdragon 820 1873 és 5946 pontot kapott, míg az Exynos 8890 SoC 2282 és 4979 pontot mondhat magáénak. Persze a szintetikus teszteken kapott pontszámok sokszor pont semmit sem jelentenek, a mindennapi használatot nem mutatják meg, valamint a tesztelt készülékek még prototípusok voltak, tehát a végleges változatokig sok minden módosulhat. Arra is nagy az esély, hogy valós használat esetén nem lehet majd különbséget tapasztalni a két processzor között.Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei