Samsung Galaxy Buds Pro teszt - zenefüggőség

2021.02.23| Telefonguru

A Samsung januárban mutatta be a legújabb csúcskategóriás vezeték nélküli fülhallgatóját, a Galaxy Buds Pro-t.

Bevezetés

A Samsung januárban mutatta be a legújabb csúcskategóriás vezeték nélküli fülhallgatóját, a Galaxy Buds Pro-t a Galaxy S21 szériával együtt. Amióta nálam van, több, mint kétszer annyi zenét hallgatok, de ez nem azért van, mert tesztelnem kell, hanem mert a hangja egyetlen szóval leírva: fantasztikus.

Doboz és anyaghasználat

A dobozban egy USB-A USB-C kábel, egy adag “papirusz nemolvasomelusz”, két pár pót gumiharang, valamint a fülhallgatók és a tok találhatók. Mivel a dobozt már kiveséztük, elképzelhető, hogy a töltőtokra fogok doboz néven hivatkozni.

Samsung Galaxy Buds Pro teszt - zenefüggőség

A tok egyébként kellőképpen nehéz, nem húzza le a zsebet, viszont nincs olyan érzésünk, mintha semmi sem lenne a zsebünkben. A mérete is megfelelő, a zsebóra-, kulcs-, aprópénz, esetleg bármilyen más névvel illethető kis zsebbe is simán belefér, amibe azért ajánlott elhelyezni, mert más nem fér mellé, nem fogja megkarcolni a szép külsőt, ami a tesztkészülék esetében matt fekete, de akár lila színben is megvásárolható. 

A tok egy USB-C nyílással és két LED-del büszkélkedhet. Az USB-C nyílás teljesen evidens, a két LED pedig ugyanazt a célt szolgálja, csak az egyik a fülesekre vonatkozik, a másik a töltőtokra. Mi a hasonlóság egy pár fülhallgató és egy hozzá tartozó dobozban?

Samsung Galaxy Buds Pro teszt - zenefüggőség

Természetesen az akkumulátor jelenléte. A LED-ek a Samsung Galaxy Buds Pro töltöttségét jelzik, nyilván minél pirosabb a szín, annál hamarabb kell tölteni, ha pedig töltőn van a fülhallgató, akkor a piros fényt zöld váltja, ezzel jelezve, hogy a töltés kész.

A tok műanyag, ám kellően vastag ahhoz, hogy ne legyen gagyi érzete. A fülesek szintén műanyagból vannak, aminek köszönhetően nagyon könnyűek, így kényelmes hordani, szinte nem is érzed még sok idő után sem.

Ha több hasonló, érdekes tesztet szeretnél olvasni, klikkelj a linkre

A Samsung Galaxy Buds Pro a Samsung első vízálló fülese, amely IPX7 vízállósági tanúsitvánnyal rendelkezik, de ettől függetlenül nem érdemes úszni vele. Az esőt papíron is kibírja, nem csak a gyakorlatban. A Samsung Galaxy Buds Pro hazánkban fekete, lila és ezüst színben kapható.

Viselés, kényelem

A Samsung Galaxy Buds Pro-t nagyon kényelmes használni, ritkán kell igazítani rajta, ami annak köszönhető, hogy a fülhallgatókon található egy szellőzőnyílás, így kiegyenlítődik a fülben a nyomás. Ettől függetlenül megesik néha, hogy meg kell igazítani, olyankor többnyire véletlen benyomom az érintésérzékeny felületet. A Buds Pro a póló-próbát, azaz a pulóver le-felvételt kibírja kiesés nélkül (nem zipzárassal próbáltam).

Samsung Galaxy Buds Pro teszt - zenefüggőség

Hangzás

Itt jön az a rész, amit megfogalmazhatok egy bekezdésben részletesen, de akár egy szóban is. Kezdem a részletesebbel, utána már egyszerűen ki lehet találni, mi lehet az a szó. Ha megosztanátok velünk, hogy mi lenne az az egy szó, amivel a fülest jellemeznétek, látogass el a Telefonguru Facebook oldalára, majd az ezt a cikket hirdető poszt alá írd be kommentbe.

A Samsung Galaxy Buds Pro hangzása egészen fantasztikus, a dual driveres megoldásnak köszönhetően mind a mélyek, mind a magasok szépek és telítettek. A dual driver azt jelenti, hogy a hangok nem egy, hanem két hangkeltőből jönnek fülhallgatóként. 

A Buds Pro belsejében egy 11 milliméteres mély (woofer) és egy 6,5 milliméteres magas (tweeter) hangsugárzó található. A hangolás az AKG feladata volt és mint általában, most is remek munkát végeztek. 

Samsung Galaxy Buds Pro teszt - zenefüggőség

Sajnos a hallásom és a kütyük használatát illető életszemléletem sem passzol a Buds Pro-hoz, hiszen nem vagyok audiofil, fülhallgatóból pedig alapból egy 6000 forintos Redmit vagy egy régi iPhone dobozából szedettet használok. Az, hogy ezekhez képest ég és föld a különbség a Samsung javára az természetes, ám ha elém tolnának egy Buds-t, nem tudnám megállapítani a különbséget. A késleltetés a Bluetooth 5.0-nak köszönhetően egészen kicsi, ám jelen van, viszont a játék móddal tovább csökkenthetjük.

Zajszűrés

A zajszűrést mindig úgy festik le a bemutató eseményen, mintha egy buborék lenne körülötted, ami távol áll a valóságtól, de a Samsung Galaxy Buds Pro a három mikrofonjának köszönhetően aktív zajszűréssel rendelkezik és a zavaróbb zajokat kioltja. 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A Zajkioltás szöges ellentéte a zaj áteresztés, ami az utcai használatra és a beszélgetésre lett kitalálva. Itt a hangot a mikrofon veszi és egyből lejátsza a fülhallgatókban. 

Samsung Galaxy Buds Pro teszt - zenefüggőség

Mivel túl hangos volt, engem nagyon zavar, és beszélgetésnél is kicsit zúgott, valamint néha volt egy kis eltérés a valódi és az áteresztett hang között. Egyébként a mikrofonok egész jól szolgálnak, a hangminőségemet nem szidta senki, egyszer pedig mondta a beszélgetőtárs, hogy jó.

Alkalmazás, funkciók

A Samsung Galaxy Buds Pro párosítható a Galaxy Wearable alkalmazással, amin belül rengeteg funkciót kapcsolgathatunk és szabhatunk személyre. Beállíthatjuk, hogy a fülhallgató eressze át a zajt vagy épp csökkentse. Ennek a mértékét is megszabhatjuk.

Rendelkezésre áll a hangészlelés mód, ahol automatikusan vált a zaj áteresztés és zajkioltás között, ha beszédet vél felismerni, valamint beszédfelismerésnél beállítható, mennyi idő után kapcsoljon vissza az eredetileg beállított mód. Ha elkerülnénk a véletlen érintéseket, blokkolhatjuk azokat.

Samsung Galaxy Buds Pro teszt - zenefüggőség

Alapértelmezetten a fülhallgató rövid megérintésére megáll vagy elindul a zene, hosszúra pedig a zajcsökkentés módjai között váltogathatunk, de a nyomva tartásra beállíthatjuk A hangerőszabályozást, elérhetjük a Bixby-t, esetleg megnyithatjuk a Spotifyt. A hangzást az ekvalizerrel testreszabhatjuk, de szerintem a normál hangbeállítás kellemes, nem váltottam rajta, pedig a széleskörű ízlésem minden stílusából hallgattam zenéket, az alapbeállítás mellett is hallható elég sok mély és magas is. 

Az értesítéseket felolvastathatjuk, de ezt még ki se mertem próbálni, nehogy valami angol kiejtésű magyart halljak egy jó robothangon. Update: A cikk megírása és kikerülése között vettem a bátorságot, ám nem olvasta fel a fülhallgató.

Bekapcsolható a 360°-os hang, ami térhatást varázsol az élménybe, valamint a játékmóddal a késleltetést csökkenthetjük.

A Buds Pro-t kipróbáltam egy Samsung és egy Xiaomi mobillal is. Természetesen mindkettővel működött, ám a Samsungon csatlakozásnál megjelent egy ablak, ami a fülhallgató és a töltőtok akkumulátor töltöttségét is kijelezte. Ha elvesztenéd a fülhallgatót, a SmartThings Find funkcióval megtalálhatod a helyzetét, valamint hangot adathatsz ki a fülhallgatóval. 

Összefoglalás

Ha felajánlanának nekem egyet, kapásból elfogadnám, ám a 90.000 forintos hivatalos hazai árán nem szívesen venném meg, nekem sokat kérnek érte, másrészt nehéz olyan profi felhasználást találni, amihez tényleg egy ilyen komoly fülhallgatóra lenne szükség, de megeshet, hogy az én fülem nem elég jó ehhez.

Vedd meg, ha örök Samsungos vagy, ha a Galaxy mobiloddal már-már párkapcsolatban élsz, ha a múltban tettél tönkre folyadékkal fülhallgatót a vízállóság hiánya miatt, illetve ha sosem tudod, hol tetted le utoljára, mert a SmartThings Find-dal megtalálod még kikapcsolt állapotban is. 

Samsung Galaxy Buds Pro teszt - zenefüggőség

Nem ajánljuk viszont ha szeretnél némi nyugalmat, a zajcsökkentés ugyanis nem a Buds Pro legerősebb fícsöre, a totális csendet nem vele éred el. Akkor sem a legjobb választás, ha elképesztően kiváló hangminőséget keresel. Bár az AKG jó munkát végzett, kiegyensúlyozott és jó hallgatni a Buds Pron a zenéket, de a hangminőség részlethiányos, a hangszínpad kissé korlátozott. 

A Galaxy Buds Pro ellen szól a kissé “lapos” hangzás, a Google Assistant/Siri támogatás hiánya és hogy dudorként áll ki a fülből. Ezzel szemben IPX7 vízálló a burkolat, van benne zajcsökkentés és egyszerű a vezérlése. A Samsung Galaxy Buds Pro tényleg megérdemli a pro jelzőt, nagyon jó volt használni. 

Írta: Herskovits Gábor

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei