Samsung Galaxy Buds FE teszt: a legjobb ár-érték arányú füles

2023.12.03| Telefonguru

A Samsung fülhallgatói mindig is érthetően Android-központúak voltak. A cég legújabb erőfeszítése – a megfizethető árú Galaxy Buds FE – sem kivétel.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Igen, ha akarjuk, párosíthatjuk őket iPhone-nal, de mivel a Samsung nem készít iOS-verziót a Wearable alkalmazásból, nincs mód a Buds FE beállításainak és funkcióinak elérésére. iPhone-osként rengeteg vezeték nélküli fülhallgató létezik, amelyek tökéletesen együttműködnek az Apple készülékeivel, és amelyek ugyanolyan vagy jobb teljesítményt nyújtanak a hasonló árú Samsung modellekhez képest. De miután több mint egy hetet töltöttem az igencsak megfizethető árú (30-40 ezer forint között szerezhető be 2023 decemberében) Galaxy Buds FE-vel, most egy kicsit irigylem az Android-felhasználókat. Íme, miért.

Samsung Galaxy Buds FE teszt: a legjobb ár-érték arányú füles

Akár grafitban, akár fehérben választja a Galaxy Buds FE-t, a kompakt töltőtok mindig fényes fehér bevonattal rendelkezik. Sima, lekerekített külseje remekül áll kézben és kevés helyet foglal el a zsebében vagy táskájában.

Ez apróság, de a fedél, a zsanér és a mágneszár mind elsőrangú. Az építési minőség ugyanolyan jó, mint az Apple-é – talán még jobb is. A Samsung azonos méreteket alkalmazott különféle Galaxy vezeték nélküli fülhallgatóihoz. Ha rendelkezik már meglévő tokvédővel a Galaxy Buds 2, Galaxy Buds 2 Pro vagy Galaxy Buds Live készülékekhez, azok tökéletesen illeszkednek a Galaxy Buds FE tokjához.

Samsung Galaxy Buds FE teszt: a legjobb ár-érték arányú füles

Lehet, hogy a tokban nincs vezeték nélküli töltés, de a Samsung egy igen nagyvonalú,1 méteres USB-C – USB-C töltőkábelt biztosít, amellyel fali adapterről, laptopról vagy akár telefonról is töltheti a tokot. Maguk a fülhallgatók kicsik és visszafogottak, nagy és lapos érintésérzékeny felülettel. Ezek ujjlenyomat-mágnesek, ami kissé ironikus, tekintve, hogy folyamatosan érinteni fogjuk őket.

Tipikus Samsung-módra a Galaxy Buds FE csak IPX2-es szinten rendelkezik a legcsekélyebb vízvédelemmel. Ez azt jelenti, hogy egy kis izzadság nem árt neki, de legyen nagyon óvatos, amikor tisztítja őket – nem ajánlott a csap alá engedni.

Ha általában nem volt problémája a zárt vezeték nélküli fülhallgatókkal (a szilikon füldugókkal), valószínűleg nagyon kényelmesnek és biztonságosnak fogja találni a Galaxy Buds FE-t. Három szabványos méretű szilikon véggel rendelkeznek, és választható az alapértelmezett szárnyvégek vagy az opcionális stabilitási szilikon hurok használata, ezek mind a csomagban találkhatóak. A nagyobb fülűek valószínűleg a szárnyas végeket részesítik előnyben – ezek segítenek a bőrrel való érintkezés fokozásában.

Samsung Galaxy Buds FE teszt: a legjobb ár-érték arányú füles

A Samsung Galaxy Wearable alkalmazás, mint manapság sok társalkalmazás, rendelkezik egy praktikus illeszkedési teszttel, amely tájékoztatja Önt, ha elérte a zajszűrés és a hangminőség szempontjából optimális tömítést.

Az érintéses vezérlők jól működnek – könnyű őket pontosan eltalálni, és ezekre az érintésekre egyező hangkészlettel reagálnak, így tudatják, hogy az érintéseit felismerték. De valamilyen oknál fogva a Samsung úgy döntött, hogy alapértelmezés szerint kikapcsolja az érintési gesztusok többségét. A dobozból kivéve csak az egyszeri érintés és az érintés és tartás opciók működnek. Szüksége lesz a Samsung Galaxy Wearable alkalmazásra, hogy engedélyezze a többit, és/vagy módosítsa a gesztusok által vezéreltet.

Samsung Galaxy Buds FE teszt: a legjobb ár-érték arányú füles

Fülhallgatónként legfeljebb négy kézmozdulatot engedélyezhet (egyszeri, dupla, három koppintás, valamint érintés és tartás), de csak az érintés és tartás gesztus módosítható. Mivel az első három gesztus a lejátszásra vonatkozik (lejátszás/szünet, műsorszám ugrás előre, hátra), ez azt jelenti, hogy el kell döntenie, mi a legfontosabb a negyedik mozdulatnál. Választhat ANC mód, hangerő fel/le, Spotify vagy hangvezérlés közül.

Ha már a hangvezérlésről beszélünk, a többi ökoszisztéma-specifikus fülhallgatóhoz, a Galaxy Buds FE ébresztés hanggal funkcióval biztosít a Bixby-hez. Nem vagyok nagy Bixby-felhasználó, de az asszisztens gyorsan és pontosan válaszolt minden alkalommal, amikor azt mondtam: „Hello, Bixby”. Innentől kezdve elindíthattam a zenét a Spotify-ból, megnézhettem az időt, és kérhettem időjárás-előrejelzést.

Samsung Galaxy Buds FE teszt: a legjobb ár-érték arányú füles

Amint azt a bevezetőben megjegyeztem, a Samsung nem készíti Galaxy Wearable alkalmazásból iOS kompatibilis verziót, és mivel az alkalmazás nagyon sok hasznos funkciót és testreszabást tesz lehetővé, az Apple-felhasználók nem vásárolhatják meg ezeket a fülhallgatókat támogatás hiányából adódóan. 

Amit nehezen értek a Galaxy Buds FE-nél, az az, hogy a Samsung külön gondot fordított arra, hogy viselési érzékelőket adjon hozzájuk - ez egyáltalán nem gyakori ebben az árkategóriában -, mégis csak arra használja őket, hogy biztosítsa, hogy a hívások a telefonra irányuljanak, és ne a fülhallgatóba, amikor azok nincsenek a fülben. Ez egy jó funkció ugyan, de mi a helyzet azzal, ahogy majdnem minden más gyártó tesz a szenzorok használatakor, hogy automatikusan szüneteltessék a zenét, amikor kivesszük a fülhallgatót? Úgy tűnik, hogy a Samsung szerint nem gondolja, hogy ezt szeretnénk.

Samsung Galaxy Buds FE teszt: a legjobb ár-érték arányú füles

A Buds FE Bluetooth kapcsolata stabil. Miután párosítottuk őket egy eszközzel, rákényszeríthetjük, hogy újra csatlakozzanak az eszközhöz, ha megérintjük a Galaxy Buds FE nevét a Bluetooth menüben – még akkor is, ha éppen egy másik termékhez csatlakoznak.

Ez nem ugyanaz, mint a valódi Bluetooth Multipoint (amely lehetővé teszi két vagy több eszköz egyidejű csatlakozását), de ez a következő legjobb dolog. Ha rendelkezik Samsung-fiókkal, a Galaxy Buds FE automatikusan hozzáadható az összes regisztrált Samsung-termékhez, ami még egyszerűbbé teszi az eszközváltást – hasonló az Apple és a Google felhőalapú eszközváltó rendszeréhez.

Samsung Galaxy Buds FE teszt: a legjobb ár-érték arányú füles

Szeretne még két okot a Galaxy Buds FE mellett a Samsung/Android ökoszisztémán belül? A kereső és emlékeztető lehetőségek. A Wearable alkalmazással értesítést kaphatunk a Samsung SmartThings Find szolgáltatáson keresztül, ha véletlenül eltávolodunk a fülhallgatótól. Ha mégis ez történt és meg kell keresni őket, elég felhúzni a térképet, majd kényszeríteni a fülhallgatókat, hogy hangos sípoló hangot adjanak ki, így megtudhatjuk, hogy pontosan melyik párna alatt vannak.

Előfordulhat, hogy a Galaxy Buds FE nem felel meg az audiofil hangminőségi szabványoknak, de hacsak nem valóban megszállottan a hangzás megszállottja, akkor el lesz ragadtatva attól, hogy ezek a fülhallgatók hogyan teljesítenek. Mielőtt elkezdene vacakolni az alkalmazáson belüli EQ előre beállított lehetőségeivel, a Buds FE tiszta, teljes frekvenciájú hangzást kínál, nagyvonalú hangtérrel. Rengeteg alacsony frekvenciájú basszus van, és a Samsungnak sikerült megőriznie azt túltengéstől mentesen, amit az olcsó fülhallgatók gyakran nem tudnak elkerülni. Elég részletesség van ahhoz, hogy széles zenei stílusokat is értékelni tudjunk.

Samsung Galaxy Buds FE teszt: a legjobb ár-érték arányú füles

Ha 40 ezer forint alatt szeretne költeni egy vezeték nélküli fülhallgatóra, akkor ne számítson világszínvonalú aktív zajszűrésre (ANC) vagy átlátszó módra. A cél az kell legyen, hogy kiküszöböljük a legbosszantóbb napi háttérzajokat, miközben lehetővé válik az alkalmi beszélgetés, vagy a környezet tudatosságának növelése – mindezt úgy, hogy soha nem kell kivenni a fülhallgatót. A Galaxy Buds FE meghaladja ezeket az elvárásokat. Nem sokkal, de annyira, hogy merem állítani, hogy a legtöbb embernek nem lesz szüksége jobbra.

Akár nyüzsgő utcákon mászkáltam, akár tömegközlekedéssel utaztam, az ANC könnyedén biztosította a szükséges csendet. Az átlátszósági mód nem olyan jó, mint amit a Jabra Elite 4-en talál – a saját hangunk nem lesz annyira tiszta –, és mégis mindent hallottam, amit hallanom kellett, a metrón a bemondásokat, a forgalmas kereszteződésen áthaladó forgalmat.

A Samsung lehetővé teszi, hogy kiválaszthassa, hogy az ANC, az átlátszósági és a kikapcsolt üzemmódok közül épp melyikre van szüksége. Ez nemcsak kényelmesebbé teszi ezeknek a módoknak a használatát, hanem az üzemidőnek is jót tesz, ha lemerülőben van.

Samsung Galaxy Buds FE teszt: a legjobb ár-érték arányú füles

Mint manapság a legtöbb vezeték nélküli fülhallgató, a Galaxy Buds FE is kiválóan alkalmas hívások kezdeményezésére vagy videocsevegésre beltéren. Hangja szép és tiszta lesz, és ha a Wearable alkalmazásban be van kapcsolva a Környezeti hang hívás közben, saját hangját is tisztán hallja. Kint, vagy ahol zajosak a körülmények, már vegyesebb lesz az élmény. Még mindig hallható mindenki, de a tisztaság változik. Néhol a hangom rendkívül tompa lett, ahogy zajos forgalom haladt el mellettem.

A Samsung azt állítja, hogy a Galaxy Buds FE töltésenként 6 óra üzemidőt biztosít bekapcsolt ANC mellett, és összesen 21 órát, ha beleszámítjuk a tok kapacitását is. Ennek ellenére adott a lehetőség letiltani az ANC-t, amely a Buds FE üzemidjét 8,5, illetve 30 órára növeli. Van gyorstöltési lehetőség arra az esetre, ha nincs idő kivárni a teljes töltést, öt perc töltéssel plusz órányi (ANC bekapcsolva) időt kapunk.

Samsung Galaxy Buds FE teszt: a legjobb ár-érték arányú füles

Androidra, különösen, ha Samsung Galaxy telefont használ – a Galaxy Buds FE kiváló választás. A kényelmes és biztonságos illeszkedésnek, a nagyszerű hangzásnak, a rendkívül hatékony zajszűrésnek és a Samsung Wearable alkalmazáson keresztül elérhető rengeteg funkciónak köszönhetően mindent megtalál, amire szüksége van. 

Előnyök:

  • Elérhető ár
  • Kényelmes és biztonságos illeszkedés
  • Tiszta, erőteljes hangzás
  • Nagyon jó zajszűrő
  • Jó átlátszósági mód
  • Kiváló alkalmazástámogatás

Hátrányok:

  • Nincs alkalmazás iOS-re
  • Nincs vezeték nélküli töltés
  • Nincs Bluetooth Multipoint
  • Csak IPX2 vízálló
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei