Okostelefon mellett is megéri okosórát vásárolni?

2021.02.03| (x)
Címkék:

okosóra


Az okosóra sokáig a gazdagok játékszere volt, mára viszont egy már bárki számára elérhető, funkcionális kiegészítővé vált.

Az okos telefonokhoz hasonlóan, amelyek esetében még a korai években sokan inkább a hagyományos, nyomógombos változatokhoz ragaszkodtak, megoszlanak a vélemények az okosórák hasznát illetően.

Eleinte nem volt nehéz kiválasztani az elérhető két-három modell közül, melyik okosórát is vegyük meg, mára azonban akkorára nőtt a választék árkategóriától függetlenül, hogy könnyen eluralkodhat rajtunk a bőség zavara.

Miként válasszuk ki a megfelelő okosórát?

Érdemes az okosórákat a választáshoz kategóriákba sorolni, és ezeket a kategóriákat egyenként digitális górcső alá venni, hiszen így sokkal egyszerűbben eldönthetjük, hogy valóban szükségünk van-e egy efféle kiegészítőre a telefonunk mellé.

A legelső, amit érdemes megfontolni, hogy a külsőségekre megyünk rá vagy inkább a funkcionalitás, vagyis a használhatóság a fontosabb szempont számunkra. A komolyabb színvonalú óráknál nem szorulunk választásra, ugyanis a formatervezés legtöbbször együtt jár a minőségi tudással, alacsonyabb árszintnél viszont már legtöbbször kompromisszumokat kell kötnünk.

Okostelefon mellett is megéri okosórát vásárolni?

Milyen okosórát válasszunk, ha fontos a kinézet?

Talán furcsa lehet, hogy pont a kinézettel kezdjük a felsorolást, hiszen ez sokaknak talán kevésbé lényeges szempont, mint atechnikai paraméter, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy tetszik-e számunkra, vagyis szívesen viseljük-e magunkon majd a választott órát.

Van, akinek tetszettek a régi, mobil-korszak előtti, számológépes kvarcórák és ennek megfelelően hasonló irányban indulna el a keresés során. Megint mások inkább a klasszikus órákat imitáló okoseszközt viselnének szívesebben – azaz jelentős az eltérés az ízlés terén.

A jó hír az, hogy manapság már mindenki megtalálhatja a neki tetsző okosórát – még ha az tudásban el is fog térni esetleg a többitől.

Sportolni szeretsz?

Az okosóra különösen praktikus tud lenni olyan helyzetekben, amikor az ember nem szívesen veszi elő a telefonját a táskájából vagy a zsebéből: futáskor például különösen hasznos.

Nagyon sokan a sportteljesítmény és biológiai monitorozási tulajdonságok miatt vesznek okosórát. Nem csoda, hiszen majdnem mindegyik méri az ember pulzusát, elég sok képes mérni a véroxigénszintet, és ma már egy telefonnál is alap, hogy az számolja és monitorozza a lépéseket.

Okostelefon mellett is megéri okosórát vásárolni?

Ezen funkciók lehetővé teszik azt, hogy nyomon tudjuk követni a sportteljesítményüket, vagy azt, hogy időben értesüljünk az egészségi állapotunkban beállóesetleges hirtelen változásról.

Rengeteg okosóra alvásfunkciójának köszönhetően képes monitorozni az ember alvási ciklusait, míg a kifejezetten sport-célú okosórák ezen felül általában még vízállóak is, ennek köszönhetően ki tudjuk velük szélesíteni a monitorozható tevékenységek körét.

Szükségünk van-e egy különálló eszközre?

Egyes okosórák már számos olyan funkcióra képesek, amelyek miatt az lehet az érzésed, hogy egy okos telefont hordasz a csuklódon. Azonban a legtöbb okosóra teljes funkcionalitásátvalójában csak a telefonnal összekapcsolva tudja biztosítani.

Kevésbé ismert, de ma már vannak olyan okosórák, amelyek külön SIM foglalattal bírnak és ennek köszönhetően teljesen önálló eszközként képesek működni, ha telefonálásról vagy internetelérésről van szó. Egyetlen hátrányuk a kijelzőjük apró mérete, de a közeljövőben a kivetítővel ellátott, vagy képernyőre kapcsolható okosórák ezt a problémát is orvosolhatják majd.

A GPS jeladó hozzáadásával gyakorlatilag egy okos telefon felszereltségű eszközt kapunk, amely így igény szerint tökéletesen el tudja tárolni a helyadatokat és még pontosabb képet adhat a sporttevékenységeinkről is.

Melyek a legjobb márkák?

Habár az alternatív modellek is, mint a G4 és a Q4 nagyon nagy sikert könyvelhetnek el maguknak az eladásaik tekintetében, de elsősorban a nagyobb gyártók örök piacvezető termékeit emelnénk most ki.Jelenleg az okosóra piacon az élvonalban a következő modellekettaláljuk:

Apple Watch Series 6

Talán a legmodernebb okosóra, amit kapni lehet. Gyakorlatilag mindent tud, amit egy iPhone. Tökéletes párja az azonos gyártó telefonjainak.

Apple Pay, NFC, EKG mérés, véroxigén mérés, lépésszámláló, kalória számláló, pulzusmérő, GPS, gyro, iránytű, a mobil vezérlése, WI-FI, Bluetooth, elveszés gátló, 50 m-ig vízálló. 32 GB tárhely.

Okostelefon mellett is megéri okosórát vásárolni?

Samsung  Galaxy Watch

Az AppleWatch Androidos megfelelője, nem csak Samsung telefonokhoz. Felszereltségében nagyon hasonlít almás társához, a tárhely azonban némileg kevesebb a Samsungnál. Amit tud: véroxigén mérés, pulzus mérés, lépésszámláló, kalória számláló, GPS, giroszkóp, iránytű, a mobil vezérlése óráról WI-FI, Bluetooth.

 

Xiaomi Amazfit

Aligha véletlen, hogy a kínai márkák annyira szorongatják az Apple-t, mert a Xiaomi okosórái is tökéletesen hozzák az a szintet, amit a régebbi, nagynevű gyártók. A képességei lényegében megegyeznek a Samsung termékeivel, ezért csak annyit mondunk, hogy megér egy próbát.

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei