Okostelefon fogyasztóbarát személyi kölcsönből? Lehetséges!

2022.01.17
Címkék:

hitel


Új mobiltelefont szeretne venni, és kíváncsi, hogy van-e rá elérhető fogyasztóbarát személyi kölcsön? Mutatjuk!

Ki ne szeretné, ha a legmodernebb technika lapulna a zsebében. Minden évben kijön valami újdonság, úgyhogy a csábítás nagy. Viszont lépést tartani a fejlődéssel elég drága mulatság lehet. A legújabb mobiltelefonok ára már meghaladhatja a havi bruttó átlagbért. (Ez a KSH kimutatása szerint 2021 októberében kicsivel 430 000 forint felett volt.)

Ha épp nem tudunk vagy szeretnénk új hűségidőt választani, és nem akarjuk módosítani a tarifacsomagunkat sem, akkor a részletre vásárlás nem jöhet szóba. A készüléket ilyenkor listaáron vehetjük meg.

Mennyit kell áldoznunk egy csúcsmodellre?

Az készülékek ára az egyes szolgáltatóknál eltér. A kínálat sem teljesen ugyanaz, de ha nem szeretnénk előfizetést a telefonunkhoz, akkor nem is kell mobilszolgáltatóhoz mennünk, a készüléket mobil szaküzletben is megvehetjük. Így most nagyságrendi árakkal számolunk, előfizetés és egyéb csomagkedvezmények nélkül, tehát ha egyben, listaáron vennénk mobilt, akkor az nagyjából ennyibe fog kerülni.

Ha egy Apple iPhone 13 Pro Max-ot néztünk ki magunknak, akkor annak az ára a belső memória nagyságától függően változik. Ha 128 GB memóriás készüléket szeretnénk, akkor 450 000 forint körüli vételárral számolhatunk, 256 GB memóriánál 480 000 forint körül, viszont ha a legnagyobb, 1 TB-os memóriát céloztuk meg, azt 600 000 forint feletti összegért kaphatjuk meg. 1 TB memóriával ezt a készüléket a mobilszolgáltatók közül jelenleg csak a T-Mobile kínálja, náluk előfizetés nélkül 680 900 forintba kerül.

Ha egy Samsung Galaxy Z Fold3 5G telefont szeretnénk, akkor 460 000 forintnál indulnak az árak. Az ár itt is függ a memória nagyságától. A Telenor ezt a készüléket 699 990 forintos listaáron adja.

Egy Sony Xperia 1 III 5G készülék 128 MB memóriával 430 000 forinttól kapható, a legnagyobb, 512 GB-os készülékért pedig 500 000 forintot kell fizetni. A 256 GB-os verzió a Telenornál 449 990 forintért elérhető.

Ha egy Xiaomi 11T Pro lenne az, amire vágyunk, akkor 128 GB memóriával 192 000 forinttól kapjuk meg, 256 GB memóriával pedig 208 000 forinttól. A Vodafone a 256 GB-os készüléket 306 990 forintért, a Telenor 207 990 forintért, a T-Mobile pedig 266 200 forintért adja.

Fogyasztóbarát személyi kölcsönből is fizethetjük a mobilunkat!

Egy komolyabb mobiltelefonra tehát akár félmillió forintnál többet is szánnunk kell. Hiába keresünk jól, nem biztos, hogy ez az összeg hirtelen egyben a rendelkezésünkre áll. A személyi kölcsön jó megoldás lehet, mert már alacsony hitelösszeg is elérhető, nem túl drága és a kamata a futamidő végéig fix. Készpénzt kapunk, amit bármire elkölthetünk. Nemcsak a telefont vehetjük meg belőle, hanem hozzá kiegészítőket, de bármi mást is vásárolhatunk. A hiteligénylés pedig gyors, így a pénz napokon belül a számlánkon lehet.

De miben más a fogyasztóbarát személyi kölcsön, mint a sima?

A „fogyasztóbarát” kifejezés egy minősítést takar, amit a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ad azoknak a kölcsönöknek, amelyek megfelelnek a feltételeknek.

A fogyasztóbarát személyi kölcsön jellemzői:

  • Szabad felhasználásra vagy hitelkiváltásra használható.
  • Online igényelhető. A folyamat elejétől a folyósításig online intézhetünk mindent.
  • Havi egyenlő részletekben törleszthető. Ez ma már minden más kölcsönre is teljesül.
  • A futamideje legfeljebb 7 év lehet.
  • A kamata csak fix lehet.
  • A kamatfelár 500 000 forint hitelösszegig legfeljebb 15%, 500 000 forint felett 10% lehet. Ezeknek a kölcsönöknek a kamata tehát maximalizált, és általában alacsonyabb, mint az egyéb személyi kölcsönöké.
  • A bank kamatkedvezményt adhat, ha nála nyitunk számlát, vagy ha a jövedelmünk hozzá utaljuk. A kedvezményt a futamidő végéig kapjuk, kivéve, ha a feltétele nem teljesül. Amint újra teljesítjük a feltételt, a kedvezmény újra jár.
  • A díjak maximáltak. A bank folyósítási díjként legfeljebb a kölcsön összegének 0,75%-át kérheti, online hiteligénylés esetén pedig nem számíthat fel folyósítási díjat.
  • Az előtörlesztés díja legfeljebb 0,5% lehet, de ha a futamidőből kevesebb, mint 1 év van hátra, akkor ezért a bank nem kérhet pénzt.
  • Maximált határidők. A hitelkérelem befogadásától a folyósításig legfeljebb 3 munkanap telhet el, online hiteligénylésnél pedig 2 nap.

A fogyasztóbarát személyi kölcsön legnagyobb előnye az online hiteligénylés. Ezt 2021 júliusától minden banknak biztosítania kell akkor is, ha korábban nem volt ügyfele a hiteligénylő. Tehát a folyamat elejétől a törlesztés végéig intézhetünk mindent otthonról, a saját számítógépünk előtt ülve.

Ehhez mindössze néhány technikai feltételt kell teljesítenünk, így lennie kell stabil vezetékes internetünknek és megfelelő webkameránknak.

Fogyasztóbarát személyi kölcsönt jelenleg hét bank kínál. Ezek közül a Cetelem Bank nem köti a kölcsön felvételét minimális jövedelemhez. Három banknál legalább 200 000 forintos nettó jövedelem mellett elérhető a kölcsön, a Cofidisnél, az Erste Banknál és az MKB Banknál. A Takarékbank viszont csak nettó 350 000 forint felett hitelez.

Az egyes bankok ajánlatai internetes személyi kölcsön kalkulátorok segítségével könnyedén összehasonlíthatók. A keresés személyre szabható, és azt is be lehet állítani, hogy csak a fogyasztóbarát kölcsönöket lássuk.

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei