Nokia 9 PureView, a világ első ötkamerás telefonja

2019.02.25| GSM Arena

A HMD Global bemutatta a Nokia 9 PureView okostelefont az MWC 2019 kiállításon.

A Nokia rajongói számára elsőosztályú hír, hogy a PureView visszatért. A Nokia 9 burkolata dupla üveg, amelyet a fém keret fog össze. A Nokia 9 készülékháza IP67-es, por- és vízálló. Az előlapon 6 colos, P-OLED kijelző található HDR10 támogatással, 2880×1440 pixel felbontással, ezt Gorilla Glass 5 védi a karcoktól. A Nokia 9 is kijelzőbe rejtett, optikai ujjlenyomat-olvasót kapott a mai trendeknek megfelelően, de az ettől ódzkodók használhatják a kissé talán kevésbé biztonságos, mesterséges intelligencia által támogatott arcfelismerőt.

Nokia 9 PureView, a világ első ötkamerás telefonja

A Nokia 9 PureView-ban a mára elavult, tavalyi csúcs Snapdragon 845 chipset dolgozik a 855 helyett. A választás oka, hogy a fejlesztők nagyon sokáig dolgoztak azon, hogy optimalizálják a kamera algoritmusait és az összes chip elvárást – CPU, GPU, ISP és DSP – egyszerűen ennyi idő alatt nem tudták átírni a Snapdragon 855 mintájára. Ezt a választást szerencsére a Nokia 9 ára is tükrözi. A modell csak Midnight Blue színben lesz elérhető és kizárólag 6 gigabájt RAM, valamint 128 gigabájt, bővíthető tároló kombinációban.

Lássuk az öt kamerát! Mindegyik szenzor 12 megapixel felbontású és f/1.8 fényértékű Zeiss lencsét kapott, a fókusztávolság fixen 28 mm minden objektív esetében és a HDR is bekapcsolt. Meglepő húzás ez és az is, hogy nincs optikai képstabilizátor 2019-ben egy fotózásra kihegyezett mobilban. Ezek közül kettő az RGB, a másik három pedig monokróm fotózásért felel. Akad egy hatodik is, a ToF szenzor a további mélységinformációkért felel, továbbá dual LED vaku is található itt.

Nokia 9 PureView, a világ első ötkamerás telefonja

Érdekes mód itt nincs ultraszéles látószögű vagy teleobjektív. A Nokia 9 nem dicsekszik különleges felvételi módokkal, egyszerűen csak elképesztő minőségű képeket biztosít. Hogyan képes erre a telefon? Az ötféle, 12 megapixeles képet egyesíti egyetlen képre látványos, dinamikus tartományban, így a Nokia PureView páratlan jelenetmélység-érzékelést és dinamikatartományt ígér.

Nokia 9 PureView, a világ első ötkamerás telefonja

A Nokia 9-et azoknak lesz igazán jó választás, akik szeretik az elkészült RAW fotókat utólag finomhangolni, megnyitni az árnyékokat, vagy élességet adni részleteknek. A fejlesztők együtt dolgoztak az Adobe-val annak érdekében, hogy teljes mértékű támogatást élvezzen a RAW adatok szerkesztése, ezt az Adobe Lightroom ingyenes, mobil verziójával lehet elvégezni. Ehhez kapcsolódóan érdekes, hogy mivel Android One rendszert futtat a Nokia 9, így előre telepítve nem található meg ez az alkalmazás, azonban az első telepítés során lehetőséget ad az installálásra.

A Nokia emellett a Google-lal is partner volt, hogy a Fotók alkalmazás képes legyen feldolgozni az ötkamerás fotókat. A Google Fotók így képes lesz beállítani a fókuszpontot fényképezés után, majd a bokeh mélységét állítani és akár a teljes méretű RAW fájlok sem okoznak gondot.

A Nokia 9 PureView emellett elég intelligens ahhoz, hogy felismerje, ha állványon vagy tripodon áll, így hosszabb zársebességre vált sötétben, akár 10 másodpercre is. Támogatja a teljesen kézi vezérlést, így minden profi és lelkes fotós játszhat a beállításokkal. A kamera videó rögzítési része ne annyira izgalmas, 4K felbontásban 30fps értékben tud mozgóképet rögzíteni.

Nokia 9 PureView, a világ első ötkamerás telefonja

A Nokia 9 előlapi kamerája 20 megapixel felbontású, a fényérték f/1.8. Az optika támogatja a Tetracel pixeleket, így gyenge fényviszonyok mellett négy szomszédos képpontot ötvöz, amely így 5 megapixeles fotókat eredményez, jóval kevesebb zajjal.

A Nokia 9 PureView 3320 mAh-s akkumulátorral érkezik, amely támogatja a QC 3.0 és az USB PD gyorstöltést, valamint a 10 wattos, vezeték nélküli töltést is. Jack nincs. Mivel a modellbe nem a legújabb processzor került, így árban abszolút versenyképes marad, a HMD 699 dollárra lőtte be az árat, nagy eséllyel 700 euró körül várhatjuk Európában. Az előrendelés már elindult, márciusban a boltokba kerül a Nokia 9 PureView.

 

 

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei