Nem lesz elérhető minden Samsungon az Ultra HDR funkció

2023.05.19| SamMobile
Címkék:

Android 14

,

Ultra HDR


Múlt héten a Google a Google I/O 2023 rendezvényen újabb Android 14 funkciókat mutatott be.

A vállalat elárulta, hogy többek között az Ultra HDR-t is elhozza az Android 14-et futtató készülékekre. Néhány Galaxy-rajongó kíváncsi volt arra, hogy a funkció eljut-e a Samsung okostelefonjaira és táblagépeire egy jövőbeli frissítéssel, és a Samsung most némi információval szolgált ezzel kapcsolatban.

A Samsung hivatalos fórum kamera szekciójának moderátora elárulta, hogy az Android 14 Ultra HDR funkciója nem csak egy új kamerafunkció, hanem a készüléknek támogatnia kell a HDR kijelzőt is. Manapság a legtöbb okostelefon kamerája képes HDR-képek rögzítésére, de sok készülék nem menti el azokat HDR formátumban. 

Mivel az Ultra HDR funkció megköveteli, hogy az Android telefon HDR-ben rögzítse a képeket és videókat, majd ugyanezzel a dinamikatartománnyal jelenítse meg azokat HDR-kijelzőn, a funkció a felső középkategóriás és felső kategóriás telefonokra korlátozódhat.

Nem lesz elérhető minden Samsungon az Ultra HDR funkció

Ez a funkció lehetővé teszi, hogy a kamera HDR-képet rögzítsen, és 10 bites formátumban mentse el. Ezután a telefonon található Galéria alkalmazás 10 bites formátumban megjelenítheti ezt a képet vagy videót HDR-képes képernyőn.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Csak néhány Galaxy A sorozatú telefon, valamint az összes legújabb Galaxy Note, Galaxy S és Galaxy Z sorozatú telefon rendelkezik HDR-tartalom megjelenítésére alkalmas képernyővel. Ezért csak ezek a készülékek kaphatják meg az Android 14 Ultra HDR funkcióját. 

A Samsung azonban még mindig nem tisztázta, hogy mely telefonok és táblagépek kapják meg a funkciót, és a dolgok csak akkor tisztázódhatnak, amikor a Samsung valamikor az év folyamán kiadja a One UI 6.0 béta frissítést.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei