Nagy kamerafrissítéssel érkezik a Pixel 8 Pro

2023.06.14| Android Central

A Google Pixel 8 széria, főleg a Pixel 8 Pro hatalmas kamerafejlesztéseket kaphat végre idén.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Egy új kiszivárgásból kiderül, hogy a Pixel 8 Pro az ISOCELL GN2-t használhatja az elsődleges objektívhez és egy 64MP-es Sony IMX787 ultraszéles látószögű objektívet. Több fejlesztést is láthatunk a szoftveres oldalon, valamint egy új fényidő-érzékelőt.

A Google Pixel 8 sorozat a vállalat következő a cég prémium kínálatában, amelyet idén ősszel mutatnak be. Bár már több kiszivárgást és rendert is láttunk a készülékekről, egy új szivárgásból kiderül, hogy mire számíthatunk a Pixel 8 és a Pixel 8 Pro új kameráitól.

A szivárgás az Android Authority-től származik és azt állítja, hogy a Google egyik belső forrásától betekintést nyert a kamera specifikációiba. Az új szivárgás szerint mindkét modell számos fejlesztést kap elődeihez, a Pixel 7-hez és a Pixel 7 Pro-hoz képest.

Az első az új Samsung 50MP-es ISOCELL GN2 szenzor beépítése, amely valószínűleg mindkét közelgő Pixel modell elsődleges lencséjeként szolgál majd. Ez egy nagyobb érzékelő, amely 35%-kal több fényt képes rögzíteni, mint az előző modell, az ISOCELL GN1. Ez azt jelentheti, hogy fényesebb, gyengébb fényviszonyok mellett világosabb képekre és a leggyorsabb zársebességre számíthatunk.

Nagy kamerafrissítéssel érkezik a Pixel 8 Pro

Nem ez az első alkalom, hogy a Pixel 8 sorozatról pletykálnak, hogy ezt az érzékelőt tartalmazza, így kezd egyre valószínűbbnek tűnni.

Az új érzékelő képes 8K felvételek készítésére 30fps sebességgel, és a hozzá tartozó Tensor G3 valószínűleg támogatni fogja ezt. Az AA jelentése azonban megjegyzi, hogy a GCam még nem támogatja.

További fejlesztések közé tartozik az állítólagos Google Pixel 8 Pro új, 64 megapixeles ultraszéles látószögű kamerája. Ez a jelenlegi 12MP-es Sony IMX385-ről váltana, és ugyanazt az IMX787-es érzékelőt kínálná, amely a közelmúltban a Google Pixel 7a-n is megtalálható volt. Az új ultraszéles látószögű szenzor nagyobb, és a Google a jelek szerint szélesebbé teszi a Pixel 8 Pro-nál. Továbbá a zoomarány 0,56x-ről 0,49x-re történő növelését is magában foglalhatja, jegyzi meg az AA.

Érdekes módon a Pixel 7 szérián bevezetett Makró mód a jelek szerint nem lesz jelen a Pixel 8-on, bár lehetséges, hogy ez valamikor bekapcsolható lesz.

Ami a normál Pixel 8-at illeti, az ugyanazt a Sony IMX386 ultraszéles látószögű objektívet viseli, mint amit a Pixel 6 és Pixel 7 modellekben láttunk, de úgy tűnik, a telefon szélesebb látómezőt is kap, a zoom arány pedig 0,67x-es zoomról 0,55x-re nő.

A Pixel 8 sorozat két kamerafrissítésétől eltekintve a szelfifotó és a Pro teleobjektív érzékelője ugyanaz marad, mint a Pixel 7 sorozatban.

Nagy kamerafrissítéssel érkezik a Pixel 8 Pro

Egy másik észrevehető különbség a Pixel 8 Pro ToF-érzékelőjéhez érkezik, amely egy továbbfejlesztett modell lesz, amely potenciálisan jobb autofókusz képességeket biztosíthat.

Aztán ott van a kamerasziget legújabb kiadása, legalábbis a Pixel 8 Pro-nál. A FIR hőmérő szenzor, amelyet egy korábbi kiszivárgott videóban láttunk működni, állítólag egy Melexis MLX90632 szenzor lesz, amelyet elsősorban a testhőmérséklet mérésére használnak, bár továbbra sem világos, hogy a Google mivel kívánja indokolni a beépítését.

A hardveres változások mellett a kamerák tekintetében a szoftveres oldalon is láthatunk alacsony szintű fejlesztéseket. Ezek közé tartozik az "adaptív zseblámpa", amely a vaku dinamikus beállítását biztosítja a jelenetnek és a kiválasztott felvételi módnak megfelelően. Ez csökkenteni fogja a túlexponált felvételeket, amellett, hogy a gyenge fényviszonyok között készült fotók is jobban fognak kinézni.

Ezt követi egy másik funkció, a "Segmentation AWB", amely az AI segítségével különböző részekre szegmentálja a felvételi jelenetet, és "különböző feldolgozást alkalmaz a kép egyes részeire" - jegyzi meg az AA.

Végül a Pixel 8-as sorozatba beépülhet egy videó bokeh elmosódás kiválasztó funkció is a filmes módhoz - a funkciót először a Pixel 7-es sorozatban mutatták be tavaly.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei