Nagy kamerafrissítéssel érkezik a Pixel 8 Pro

2023.06.14| Android Central

A Google Pixel 8 széria, főleg a Pixel 8 Pro hatalmas kamerafejlesztéseket kaphat végre idén.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Egy új kiszivárgásból kiderül, hogy a Pixel 8 Pro az ISOCELL GN2-t használhatja az elsődleges objektívhez és egy 64MP-es Sony IMX787 ultraszéles látószögű objektívet. Több fejlesztést is láthatunk a szoftveres oldalon, valamint egy új fényidő-érzékelőt.

A Google Pixel 8 sorozat a vállalat következő a cég prémium kínálatában, amelyet idén ősszel mutatnak be. Bár már több kiszivárgást és rendert is láttunk a készülékekről, egy új szivárgásból kiderül, hogy mire számíthatunk a Pixel 8 és a Pixel 8 Pro új kameráitól.

A szivárgás az Android Authority-től származik és azt állítja, hogy a Google egyik belső forrásától betekintést nyert a kamera specifikációiba. Az új szivárgás szerint mindkét modell számos fejlesztést kap elődeihez, a Pixel 7-hez és a Pixel 7 Pro-hoz képest.

Az első az új Samsung 50MP-es ISOCELL GN2 szenzor beépítése, amely valószínűleg mindkét közelgő Pixel modell elsődleges lencséjeként szolgál majd. Ez egy nagyobb érzékelő, amely 35%-kal több fényt képes rögzíteni, mint az előző modell, az ISOCELL GN1. Ez azt jelentheti, hogy fényesebb, gyengébb fényviszonyok mellett világosabb képekre és a leggyorsabb zársebességre számíthatunk.

Nagy kamerafrissítéssel érkezik a Pixel 8 Pro

Nem ez az első alkalom, hogy a Pixel 8 sorozatról pletykálnak, hogy ezt az érzékelőt tartalmazza, így kezd egyre valószínűbbnek tűnni.

Az új érzékelő képes 8K felvételek készítésére 30fps sebességgel, és a hozzá tartozó Tensor G3 valószínűleg támogatni fogja ezt. Az AA jelentése azonban megjegyzi, hogy a GCam még nem támogatja.

További fejlesztések közé tartozik az állítólagos Google Pixel 8 Pro új, 64 megapixeles ultraszéles látószögű kamerája. Ez a jelenlegi 12MP-es Sony IMX385-ről váltana, és ugyanazt az IMX787-es érzékelőt kínálná, amely a közelmúltban a Google Pixel 7a-n is megtalálható volt. Az új ultraszéles látószögű szenzor nagyobb, és a Google a jelek szerint szélesebbé teszi a Pixel 8 Pro-nál. Továbbá a zoomarány 0,56x-ről 0,49x-re történő növelését is magában foglalhatja, jegyzi meg az AA.

Érdekes módon a Pixel 7 szérián bevezetett Makró mód a jelek szerint nem lesz jelen a Pixel 8-on, bár lehetséges, hogy ez valamikor bekapcsolható lesz.

Ami a normál Pixel 8-at illeti, az ugyanazt a Sony IMX386 ultraszéles látószögű objektívet viseli, mint amit a Pixel 6 és Pixel 7 modellekben láttunk, de úgy tűnik, a telefon szélesebb látómezőt is kap, a zoom arány pedig 0,67x-es zoomról 0,55x-re nő.

A Pixel 8 sorozat két kamerafrissítésétől eltekintve a szelfifotó és a Pro teleobjektív érzékelője ugyanaz marad, mint a Pixel 7 sorozatban.

Nagy kamerafrissítéssel érkezik a Pixel 8 Pro

Egy másik észrevehető különbség a Pixel 8 Pro ToF-érzékelőjéhez érkezik, amely egy továbbfejlesztett modell lesz, amely potenciálisan jobb autofókusz képességeket biztosíthat.

Aztán ott van a kamerasziget legújabb kiadása, legalábbis a Pixel 8 Pro-nál. A FIR hőmérő szenzor, amelyet egy korábbi kiszivárgott videóban láttunk működni, állítólag egy Melexis MLX90632 szenzor lesz, amelyet elsősorban a testhőmérséklet mérésére használnak, bár továbbra sem világos, hogy a Google mivel kívánja indokolni a beépítését.

A hardveres változások mellett a kamerák tekintetében a szoftveres oldalon is láthatunk alacsony szintű fejlesztéseket. Ezek közé tartozik az "adaptív zseblámpa", amely a vaku dinamikus beállítását biztosítja a jelenetnek és a kiválasztott felvételi módnak megfelelően. Ez csökkenteni fogja a túlexponált felvételeket, amellett, hogy a gyenge fényviszonyok között készült fotók is jobban fognak kinézni.

Ezt követi egy másik funkció, a "Segmentation AWB", amely az AI segítségével különböző részekre szegmentálja a felvételi jelenetet, és "különböző feldolgozást alkalmaz a kép egyes részeire" - jegyzi meg az AA.

Végül a Pixel 8-as sorozatba beépülhet egy videó bokeh elmosódás kiválasztó funkció is a filmes módhoz - a funkciót először a Pixel 7-es sorozatban mutatták be tavaly.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei