Mobiltárcával hódít a Telekom

2014.11.26| Telekom
Címkék:

Mobiltárca


Nincs már szükség pénztárcára! Megérkezett a Telekom digitális pénztárcája, a MobilTárca.

A nyáron lezárult sikeres MobilTárca tesztet követően a Magyar Telekom az országban elsőként elindította a MobilTárca szolgáltatást. A Telekom partnereinek, az OTP Banknak, a MasterCardnak, a SuperShopnak és az InterTicketnek köszönhetően már induláskor országszerte kiterjedt elfogadói hálózat várja a MobilTárca használóit. A MobilTárca egy olyan alkalmazás, amellyel virtuális formában egy helyen – egy arra alkalmas mobiltelefonban, illetve NFC SIM kártyán - tárolhatók egyes bank- és hűségkártyák, továbbá koncert-, színház- és más belépőjegyek. Így egyszerűen és biztonságosan, egy érintéssel lehet fizetni, hűségpontokat gyűjteni, valamint rendezvényekre belépni.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója elmondta: „Elérkeztünk a mobilhasználat új korszakához: a MobilTárca digitális pénztárcává alakítja az okostelefonokat. Európában elsőként mi mondhatjuk el, hogy a MobilTárca szolgáltatásunkkal nem csak fizetni lehet, a fizetésen túl kínálunk benne pontgyűjtésre hűségkártyát, valamint a tárcában tárolhatók a megvett rendezvényjegyek is. A többféle szolgáltatás mellett a MobilTárca használatának elterjedését segíti, hogy az elérhető kártyákhoz és jegyekhez kiterjedt országos elfogadóhálózat is kiépült az elmúlt évek során. Bízunk benne, hogy hamarosan már a mobillal fizetés is ugyanolyan természetes lesz, mint a mobillal való fényképezés vagy internetezés.”

Mobiltárcával hódít a Telekom

A Telekom célja, hogy az egész országban, minél szélesebb körben elérhető legyen a szolgáltatás, így országos hálózattal rendelkező partnerekkel karöltve indítja útjára a MobilTárcát. A fizetési folyamat technológiai háttere és a tranzakciók biztonsági védelme a MasterCard nemzetközi szabványain alapul. A fizetési szolgáltatásban a Telekom partnere az OTP Bank, a MobilTárca ugyanolyan biztonságos, mint a chipes kártyák. A hűségpont-gyűjtés és -beváltás a SuperShoppal együttműködésben valósul meg. Az elfogadói hálózat kiterjedtségét mutatja, hogy a szolgáltatás elindításának időpontjában fizetni országszerte több mint 18 ezer elfogadóhelyen (mintegy 38 ezer terminálon) lehet; hűségpontot gyűjteni és beváltani közel 600 üzletben, automatában, valamint ugyanennyi taxiban; míg 23 budapesti rendezvényhelyszínen biztosított a MobilTárcában tárolt NFC jeggyel való belépés.

A MobilTárca igénybevételéhez szükség van egy arra alkalmas okostelefonra és SIM kártyára, a Google Play Store-ból letölthető MobilTárca alkalmazásra, valamint a Telekommal kötött mobil hang- és internetelőfizetésre. Jelenleg 15 fajta MobilTárca-képes mobilkészülék közül választhatnak az érdeklődők, év végéig pedig több mint 30 készülékre bővül a kínálat. Készülék oldalról gyors felfutást vár a Telekom, becslései szerint 2015 végére közel 1 millió MobilTárca-képes okostelefon lesz az ügyfeleknél. Az ügyfelek meglévő SIM-kártyájukat díjmenetesen cserélhetik le bármely Telekom üzletben MobilTárca-képes SIM kártyára. A MobilTárca alkalmazás és szolgáltatás ingyenes. Néhány funkció használata adatforgalommal járhat, melynek díja az ügyfél által használt díjcsomag függvénye. A MobilTárcában elérhető szolgáltatásokhoz kapcsolódó díjakról a szolgáltatók saját honlapjukon adnak tájékoztatást.

A fizetés, a pontgyűjtés, valamint a rendezvény belépőjegy érvényesítése a mobilkészüléknek a szolgáltató termináljához való érintésével történik. Az egy érintéssel történő adatátvitelt az NFC biztosítja. Az, hogy minden tranzakció a legnagyobb biztonságban történik, illetve az ügyfelek kártyáinak adatai biztonságosan tárolódnak, a MobilTárca-képes SIM kártyán található Secure Elementnek, vagyis biztonsági elemnek köszönhető. Az egységes MobilTárca platformot a Deutsche Telekom biztosítja a Csoport tagvállalatainak, ezzel is hozzájárulva a MobilTárca nemzetközi szintű elterjesztéséhez. Németország, Lengyelország, Szlovákia mellett Magyarországon indult el eddig a közös platformon a MobilTárca szolgáltatás, de egyedül a magyar felhasználók számára érhetőek el a pontgyűjtési ill. rendezvényjegy-kezelési funkciók.



Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei