Mikro-gimbal rendszert hoz a vivo X60 sorozat

2021.03.26| Android Authority

A vivo X60 sorozat világszerte piacra került mikro-gimbal kamerákkal, 120Hz-es OLED kijelzővel és még sok mással.

A Vivo X60 sorozat Kínában még 2020 decemberében jelent meg az X60 és az X60 Pro formájában. Januárban hazai piacán láttuk az X60 Pro Plus-t is, amely megfelelő zászlóshajó szintű funkciókat hozott a kínálatba. Mindhárom telefon a Zeiss márkanevet kapta a Vivo veterán kameravállalattal való új partnerségének részeként, valamint a Pixel Shift technológiát a színvisszaadás javítása érdekében. Most a kínai gyártó Kínán kívül dobta piacra az X60-as sorozatot, mindhárom eszköz formájában.

Mikro-gimbal rendszert hoz a vivo X60 sorozat

vivo X60 és vivo X60 Pro

Az X60 és az X60 Pro valóban jelentős változást mutat a kínai verzióhoz képest. Mindkettő Snapdragon 870 SoC-t tartalmaz, nem pedig a kínai modellekben látott új Exynos 1080 chipsetet. A vivo az újságíróknak elmondta, hogy felméréseket és teszteket végzett a tengerentúli piacokon, és megállapította, hogy a Qualcomm chipset az eltérő hálózati környezetek és felhasználói szokások miatt "nagyobb teljesítményű" volt.

Az Exynos lapkakészlet kisebb, energiatakarékos kialakítást, újabb CPU magokat és a legújabb ARM Mali GPU-t tartalmazza, ám a Snapdragon 870 enyhe frissítés lett a tavaly látott Snapdragon 865 Plus-hoz képest, így mindkét esetben kiváló teljesítményt nyújt.

Figyelemre méltó változás tapasztalható a kínai és a globális vivo X60 Pro között is, mivel a globális változatnak csak egy zoomra fókuszált kamerája van 13MP 2x teleobjektívben. Eközben a kínai változatban emellett egy 8 megapixeles, 5x-es periszkóp szenzor is helyet kapott.

Mikro-gimbal rendszert hoz a vivo X60 sorozat

Ezt leszámítva ugyanazon élményre számíthat a globális X60 és X60 Pro-tól, mint amit a kínai opcióknál láttunk. Ez ívelt 6,56 hüvelykes OLED panelt (FHD+ felbontás és 120Hz frissítés) és 33W-os vezetékes töltést jelent. Az X60 és X60 Pro egy 48MP-os fő kamerát, egy 13MP 120 fokos ultraszéles kamerát és a fent említett 2x telefotó érzékelőt is tartalmaz. A 32 megapixeles szelfi kamera egy kijelzőbe vágott lyukban csücsül az előlapon.

Eközben az X60 többnyire ugyanazokkal a specifikációkkal rendelkezik, mint kínai testvére, viszont lapos képernyőt, valamint egy kissé nagyobb, 4300 mAh akkumulátort hozott. A Pro változat egy kissé szélesebb rekeszt is tartalmaz a fő kamera esetében (f/1,48 versus f/1,79).

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A legnagyobb különbség talán a kettő között az, hogy úgy tűnik, hogy a kisebb modellből hiányzik a Pro-ban megtalálható mikro-gimbal rendszer a 48 megapixeles kamerából. Tehát érdemes a Pro-ra voksolni a legsimább videóért és a legjobb képminőségért gyenge fényviszonyok mellett. Ez ciki, mivel a kínai X60-ból nem hagyták ki a mikro-gimbal rendszert.

Ha a legjobb vivo csúcsmobilt keresi, úgy itt a vivo X60 Pro Plus, amelybe Snapdragon 888 chipset került, a 4200 mAh-s akkumulátort pedig már 55W-tal lehet feltölteni. A hátlapra 50 megapixeles fő érzékelő került GN1-es, optikai képstabilizátorral ellátva, ehhez tartozik egy 48 megapixeles ultraszéles egység a már említett mikro-gimbal rendszerrel, valamint két, zoomra fókuszáló érzékelő, egy 8 megapixeles 5x periszkóp kamerával és egy 32 megapixeles, 2x teleobjektív.

Az X60 Pro Plus-nak még mindig rengeteg közös vonása van testvéreivel, ugyanaz a 120Hz-es OLED kijelző, a 32MP-s szelfi kamera, a csak Kínában működő OriginOS helyett FunTouch OS és egy kijelzőbe épített ujjlenyomat-érzékelő. A vivo zászlóshajója a vegán bőr hátlapja miatt is kiemelkedik a tömegből.

Mikro-gimbal rendszert hoz a vivo X60 sorozat

A vivo X60 és X60 Pro több mint 20 piacon elérhető tegnap óta, hamarosan Európában is megvásárolható lesz.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Telefonok millióival van súlyos gond, a Samsungnál a labda

Telefonok millióival van súlyos gond, a Samsungnál a labda

2023.03.23
| Tech Crunch
A Google biztonsági kutatóegysége megkongatta a vészharangot egy sor sebezhetőség miatt, amelyet bizonyos Samsung chipekben talált.
OnePlus 5T: kicsomagolós videó

OnePlus 5T: kicsomagolós videó

2017.11.13
| Phone Arena
A bejelentés előtt alig pár nappal kicsomagolós videón látható a OnePlus 5T.
Az iPhone és a vezeték nélküli töltés

Az iPhone és a vezeték nélküli töltés

2017.08.22
| Phone Arena
Hosszú évek után végre lesz wireless töltés az iPhone-okban.
LG Optimus 4X HD: négy maggal, júniusban

LG Optimus 4X HD: négy maggal, júniusban

2012.05.16
| Unwired View
A kisebbik dél-koreai gyártó új csúcsmodellje, az LG Optimus 4X HD júniusra várható Európában.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei