Megjelent az Amazon Fire Phone

2014.06.19| Amazon
Címkék:

Az Amazon tegnap hivatalosan is leleplezte a hónapok óta pletykált, saját fejlesztésű okostelefonját, a szemkövető technológiával is felszerelt Fire Phone-t.

Az Amazon tegnap hivatalosan is leleplezte a hónapok óta pletykált, saját fejlesztésű okostelefonját, a szemkövető technológiával is felszerelt Fire Phone-t. A modell 160 gramm tömegű, ehhez 139.2 mm×66.5 mm×8.9 mm fizikai méretek tartoznak. A cég smartphone-ja bár Android alapokon nyugszik, a kezelőfelület igen nagymértékben egyedi, a 3D-s megoldás a Dynamic Perspective nevet kapta. A készülék a négy oldalán található speciális infrakamerák segítségével követi a tekintetet, valamint a beépített szenzoroknak megfelelően könnyen kezelhető a telefon egyszerű mozdulatokkal is hasonló módon mint a Samsung Smart Scroll funkciója. Természetesen az Amazon minden szolgáltatása elérhető az újdonságon, legyen szó mozifilmről, tévéműsorról, zenéről, e-könyvről, magazinról vagy újságról, ráadásul ingyen vagy kedvezményes áron.

Ami a hardveres tudást illeti, az Amazon Fire Phone 4.7 colos, 720p felbontású IPS panelt kapott, fényereje 590 nit, az Android alapú, ám minden Google-szolgáltatást nélkülöző Fire OS 3.5 rendszer alatt a négymagos, 2.2 gigahertzes Snapdragon 800 processzor dolgozik egy Adreno 330 GPU és 2 gigabájt RAM társaságában. A Fire Phone burkolata gumi, a megjelenítőt és a hátlapot pedig Gorilla Glass 3 védi a karcolásoktól, a gombok eloxált alumíniumból készültek. Az előlapon található két sztereó hangszóró, amely nem újdonság a piacon, a zenehallgatást pedig gubancmentes headset egészíti ki, mindkét fülesben mágnes található, ezeket összepattintva garantálható a gubancmentesség.

A Fire Phone hátlapi kamerája 13 megapixeles, f/2.0 rekesszel ellátott, ötlencsés változat, nem maradt ki az optikai képstabilizátor, a HDR mód és a dedikált kamera gomb sem a funkciólistából. A kamerához tartozik az Amazon saját Cloud Drive-jában korlátlan tárhely a fotók számára.


Amazon Fire Phone by gsmarena-com

Az Amazon Fire Phone egyik érdekessége a Firefly nevű funkció, ez a telefon kameráját vagy mikrofonját használja arra, hogy figyelje a körülötte történő dolgokat. Ha például a telefonnal egy könyvet fotóznánk le, a készülék a Firefly-nak köszönhetően automatikusan felismeri azt, majd felajánlja a megvételét az Amazonon. Ez a lehetőség használható TV műsorok és zenék felismerésére is, ráadásul külön, dedikált gombot kapott a Fire Phone-on. A másik új opció a Mayday, amely távoli elérést biztosít a telefonon. Az okostelefon 2400 mAh-s akkumulátora a gyári adatok szerint akár 22 óra beszélgetést vagy 285 óra készenlétet ígér, folyamatos videólejátszás esetén 11 órán át, zenelejátszásnál pedig 65 órán keresztül nem kell tölteni.

A Fire Phone az Egyesült Államokban az AT&T szolgáltatónál vásárolható meg, azonban már most is előrendelhető az Amazon oldalán, a szállítás július 25-én indul. Kártyafüggetlenül 649 dollárt kérnek el a 32 gigabájtos változatért, ez két év hűségszerződéssel 199 dollárba kerül, a 64 gigabájtos verzió 299 dollárt kóstál.



Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Shutter: ingyen tárhely minden iPhone-osnak

Shutter: ingyen tárhely minden iPhone-osnak

2014.07.03
| Phone Arena
Ha elfogyott az iCloud tárhelyed, akkor ajánlunk egy ingyenes lehetőséget, korlátlan tárhellyel.
Megjelent az Amazon Fire Phone

Megjelent az Amazon Fire Phone

2014.06.19
| Amazon
Az Amazon tegnap hivatalosan is leleplezte a hónapok óta pletykált, saját fejlesztésű okostelefonját, a szemkövető technológiával is felszerelt Fire Phone-t.
A tíz legjobb okostelefon 5 col alatt

A tíz legjobb okostelefon 5 col alatt

2015.02.10
| Phone Arena
Sokan nem rajonganak az évek óta egyre inkább növekvõ kijelzõkért és szeretnének 5 col alatt maradni, hogy még egyszerûen kezelhetõ legyen egy kézzel a mobil és akár a zsebbe is gond nélkül beférjen.
Mikor lesz letölthető az iOS 17?

Mikor lesz letölthető az iOS 17?

2023.06.05
| https://9to5mac.com/2023/06/04/ios-17-release-date-2/
Az Apple mobil operációs rendszerének következő nagy verzióját, az iOS 17-et hétfőn, azaz ma jelentik be az Apple WWDC prezentációjának részeként. De mikorra várható, hogy kézbe vehetjük az iOS 17-et?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei