Megjelent a Galaxy A72: nagyra vágyóknak

2021.03.18| SamMobile

Az új Galaxy A család belépő szinttel indult - az A32 és még az A02 már kapható, itt az ideje, hogy a középkategória is megújuljon.

A Samsung bemutatta a Galaxy A52 és A72 okostelefonokat, amelyek a szórakozásra összpontosítanak. A Samsung Galaxy A72 egy kicsit nagyobb az A52-nél, 6,7 hüvelykes kijelzővel és 5000 mAh akkumulátorral rendelkezik. Az extra méret azonban nem ad nagy súlyt - a telefon súlya 203 gramm.

Az A72-nek nincs 5G verziója, legalábbis egyelőre. Ez azt jelenti, hogy az A52 4G verziójához hasonló hardvert kap, beleértve a Snapdragon 720G chipsetet. A Super AMOLED kijelző 1080p+ felbontással és 90Hz frissítési gyakorisággal rendelkezik. A High Brightness Mode itt is elérhető azokhoz a helyzetekhez, amelyek 800 nits fényerőt igényelnek. Adott a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó, valamint egy 2MP-s előlapi kamera.

Megjelent a Galaxy A72: nagyra vágyóknak

A Galaxy A72 továbbfejlesztett kamerát kapott, 3x teleobjektívvel. 8 MP érzékelővel, f/2,4 rekesszel és OIS-szel rendelkezik. A többi kamera megegyezik a kisebb modellel - 64MP-os fő, 12MP-es ultraszéles és 5MP-es makró adott (a mélységérzékelő eltűnt, de kétlem, hogy sokan hiányolni fogják a jelenlétét).

Megjelent a Galaxy A72: nagyra vágyóknak

A telefon IP67 besorolással rendelkezik, akárcsak kisebb testvére. Mindkét telefon fejlett Bluetooth kapcsolattal rendelkezik, amely lehetővé teszi két vezeték nélküli fejhallgató egyidejű csatlakoztatását. Ha egyedül hallgatja, csatlakoztathatja a fejhallgatót a 3,5 mm-es aljzathoz. Ne feledkezzünk meg a Dolby Atmos kompatibilis sztereó hangszórókról sem!

Megjelent a Galaxy A72: nagyra vágyóknak

A Samsung Galaxy A72 extra akkumulátor kapacitása ellensúlyozza a nagyobb kijelző extra energiaigényét. Még mindig a 2 napos üzemidőt ígér a cég, emellé pedig 25W-os gyorstöltési támogatást ad, bár a dobozban csak 15W-os töltőfejet kapnak a vásárlók.

Az A72 is One UI 3.1-gyel indul és a többi Samsung telefonhoz hasonlóan 4 évig biztonsági frissítéseket és három fő operációs rendszer frissítést kap. A Galaxy A sorozat legújabb tagjai Király lila, Király fekete, Király fehér és Király kék árnyalatokban érkeznek. A készülékek Magyarországon március 17-től érhetők el. A Samsung Galaxy A72 ára 174.990 forint hazánkban.

Megjelent a Galaxy A72: nagyra vágyóknak

Azok a felhasználók, akik 2021.03.17. (15:00) és 2021.03.25. (23:59) között vásárolják meg a Galaxy A52, Galaxy A52 5G és az A72 készülékek valamelyikét, Galaxy Buds+ vezeték nélküli fülhallgatót igényelhetnek ráadásként.

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei