Megérkezett az első Samsung Galaxy Watch7 pletyka, és nagyon biztató

2023.10.26| Phone Arena

Ha tétovázott a Samsung nemrégiben kiadott Galaxy Watch6-jának megvásárlása mellett, mivel a tavalyi Galaxy Watch5-höz képest viszonylag kevés jelentős frissítést kapott, a jövő évi Galaxy Watch7-ről szóló mai jelentés nagy valószínűséggel növelni fogja ezt a vonakodást.

Egy tekintélyes koreai kiadvány által idézett iparági források szerint a Galaxy Watch7 láthatóan jelentős javulást ér el legalább egy kulcsfontosságú részletben. Ebből a bizonyos szempontból a Samsung következő generációs Wear OS okosórája technológiailag fejlettebb és kifinomultabb lesz még a Galaxy S24, S24 Plus és S24 Ultra készülékeknél is, ha ez a pletyka megvalósul.

Míg az S24 ultra-csúcs okostelefon-család a jövő év elején várhatóan 4 nm-es Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 és Samsung Exynos 2400 processzorokat alkalmaz (régiótól függően), addig a Galaxy Watch7 (és feltehetően a Watch7 Classic, ill. a Pro) állítólag egy lépéssel feljebb lép a szilícium fejlesztési létrán a 3nm-es technológiával.

Ez lenne az első alkalom, hogy a Galaxy Watch család tagja az összes Galaxy készüléket megveri ekkora áttörést, bár magától értetődik, hogy a Galaxy S25 sorozat garantáltan ugyanazt a 3 nanométeres chipgyártást fogja megkapni 2025 elején.

Megérkezett az első Samsung Galaxy Watch7 pletyka, és nagyon biztató

Addig persze a Samsung legjobb telefonjai egy lépéssel lemaradnak az Apple A17 Pro-val hajtott iPhone 15 Pro és 15 Pro Max mögött, és ha hinni lehet a pletykáknak, akkor a teljes iPhone 16 termékcsalád is.

Miért olyan fontos ez a frissítés?

Egyszerűen fogalmazva, a kisebb chipek általában energiahatékonyabbak, mint a nagyobb modellek, miközben több szabad helyet hagynak maguk körül a telefon, táblagép vagy az okosóra belsejében az új vagy nagyobb alkatrészek számára. Ezt a helyet szinte mindig az akkumulátor kapacitásának növelésére vagy egyszerűen a termék súlyának csökkentésére használják, és elég egyértelmű, hogy e két lehetőség közül melyik lenne megfelelő egy olyan eszközhöz, mint a Galaxy Watch7.

Tekintettel arra, hogy a mai napig az összes Wear OS rendszerrel működő okosóra legnagyobb gyengesége az akkumulátor üzemideje, nagyon örülnénk, ha a Samsung nagyobb cellát helyezne a Galaxy Watch7 belsejébe, mint a korábbi modellekben. És ha a következő generációs 3 nm-es Exynos processzor a tervezés során szintén csökkenti az energiafogyasztást, a valós akkumulátor-tűrőképesség fejlődése jelentős lehet.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Mindenképpen érdemes kiemelni, hogy mind a Galaxy Watch6, mind a Watch5 5 nm-es Exynos SoC-vel érkezik, ami a 3 nm-es technológiára való ugrást sokkal figyelemreméltóbbá, izgalmasabbá és potenciálisan megváltoztatóbbá teszi.

Napjaink legjobb okosóráinak egyike sem kínál ilyen fejlett chipgyártási technológiát, az egyébként rendkívül nagy teljesítményű Apple Watch Series 9 és Apple Watch Ultra 2 például egy 5 nm-es S9 processzort tartalmaz, a Google Pixel Watch 2 pedig döbbenetes. 4 nm-es Qualcomm Snapdragon Wear 5100.

Természetesen a gyártási folyamat csak az egyik összetevője a chip receptjének, ami szintén csak egy összetevője az okosóra teljesítményének és vonzerejének. Más szavakkal, még túl korai tudni, hogy a Galaxy Watch7 lesz-e a legjobb pénzért megvásárolható okosóra 2024 végén, bár határozottan bátorít minket ez a rendkívül korai pletyka.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Vércukormérő szenzort kaphat a Galaxy Watch 4

Vércukormérő szenzort kaphat a Galaxy Watch 4

2021.01.26
| SamMobile
A Samsung Galaxy Watch 4, illetve Watch Active 3 okosóra egy, a diabéteszesek számára rendkívül fontos szenzort kaphat.
Gyilkos áron: itt a Xiaomi Apple Watch klónja

Gyilkos áron: itt a Xiaomi Apple Watch klónja

2019.11.05
| Phone Arena
Wear OS és igazán ütős árral érkezett a Xiaomi okosórája.
Vélemény: csalódás lehet a Samsung Galaxy Watch 6?

Vélemény: csalódás lehet a Samsung Galaxy Watch 6?

2023.07.31
| Global Data
A GlobalData szerint a Samsung Galaxy Watch 6 sorozatú okosórák csalódást okoznak, mivel hiányoznak az innovatív funkciók.
Samsung Galaxy Watch Active és Buds teszt

Samsung Galaxy Watch Active és Buds teszt

2019.04.08
| Telefonguru
Ha egy könnyű és kicsi, de valódi okosóra az álmod, akkor a Galaxy Watch Active-ban nagy eséllyel megtalálod, amit keresel.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei