Lumia 950 XL: folyadék hűtés, Snapdragon 810 és Windows 10

2015.10.08| Phone Arena

A Microsoft kedd este hivatalosan is lerántotta a leplet három új okostelefonról, egy okos karkötőről és egy tabletről.

3A Lumia család tovább bővült tegnap, a legnagyobb okostelefon a Microsoft Lumia 950 XL lett, egyben a másfél éve várt, Microsoft Lumia 930 utódjának nagyobb méretű változata. A névben látható XL azonban nemcsak a fizikai méretre, de a tudás növelésére is célzás. A Lumia 950 XL phablet 151.9 mm magas, 78.4 mm széles és 8.1 mm vastag, ha nem számítjuk bele a kamera bibircsókját a hátlapon. A készülék mérete miatt a bekapcsoló gomb/képernyőzár gombja a telefon jobb oldalának közepére került, előlapi gomb azonban nincs, helyüket rendszerbe integrált változatok váltják fel. A Microsoftnál már régóta kedvelt dedikált kamera gyorsgomb is helyet foglal oldalt.

 

A Microsoft Lumia 950 XL műanyagból készült, a hátlapja elvehető, ám ennek ellenére az akkumulátor házilag nem cserélhető. Gyárilag fekete és fehér színekben lesz megvásárolható a telefon. Ami a kijelzőt illeti, 5.7 colos, QHD felbontású megjelenítőről beszélhetünk, amely OLED panel alapokon nyugszik, pixelsűrűségben 518ppi áll rendelkezésre, a kijelzőt Gorilla Glass 4 karcvédelem óvja. A Microsoft fejlesztése, a Glance Screen technológia is jelen van, így egyetlen gomb érintése nélkül láthatók az értesítések. A jó öreg ClearBlack technológia segíti a kijelző tükröződését napfényben, egyébként ha szükséges automatikusan bekapcsolja a nagy fényerejű módot a készülék.

A Windows 10 Mobile rendszer alatt a nyolcmagos Snapdragon 810 processzor dolgozik, maximum 2.0 gigahertzes órajelen, azonban túlmelegedéstől a Microsoft szerint nem kell tartani a Lumia 950 XL esetében, mivel folyadékhűtéssel gondoskodnak a gyári hiba kijavításáról. A rendszer gyorsaságáról 3 gigabájt RAM gondoskodik, a belső tárhely 32 gigabájt, természetesen bővíthető. A Windows 10-zel együtt jár Cortana digitális asszisztens, valamint a Microsoft új böngészője. Bár a Microsoft Lumia 950 XL sem kapott ujjlenyomat-olvasót, cserébe a Hello felismerő rendszerrel felvértezett, így érintés nélkül is felismeri gazdáját. Szót kell ejteni a Continuumról, amelyhez szükséges egy Microsoft Display Dock, ehhez csatlakoztatható külső monitor, billentyűzet és egér, így maga a telefon akár ki is tudja váltani a számítógépet.

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A Microsoft Lumia 950 XL hátlapi kamerája húsz megapixeles fotók készítésére alkalmas 16:9 képaránnyal, ZEISS optikát és ötödik generációs optikai képstabilizátorral felvértezett, várhatóan gyenge fényviszonyok mellett is kiváló minőségű képeket lehet majd vele készíteni. Erről egyébként még a tripla LED vaku újdonság is gondoskodik, főként a természetes színek és tónusok ügyében. Videóból a manapság elvárhatót hozza a kamera, 4K felbontású videókat lehet vele rögzíteni, ráadásul a négy mikrofon miatt a hangok is valósághűek lesznek és nem torzítanak. Az előlapi kamera öt megapixeles szelfi változat.

A Lumia 950 XL is két beépített antennával rendelkezik a jobb vétel érdekében, így teljesen mindegy, hogyan tartjuk kézben a telefont. Alul C típusú USB port található, van vezeték nélküli és gyorstöltés, amely fél óra alatt tíz százalékról ötven százalékra tölti az akkumulátort, amely egyébként 3340 mAh-s és cserélhető. A telefon novemberben kerül a piacra, várhatóan 650 dolláros/eurós áron.

 



A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.
Régebbi csúcsmodellekre már március végén érkezik a One UI 6.1

Régebbi csúcsmodellekre már március végén érkezik a One UI 6.1

2024.03.16
| SamMobile
A Samsung megerősítette, hogy a One UI 6.1 még ebben a hónapban megjelenik néhány telefonra és tabletre.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre felkapottabb a használt mobiltelefonok vásárlása! Te már vettél használt telefont?


nem, még soha
még nem, de tervezem
igen, volt már, hogy vettem használt mobilt
igen, mindig használt mobilokat használtam



Korábbi szavazások eredményei