LG G2: csúcs kategória, hátlapi gombokkal

2013.08.08| Phone Arena
Címkék:

LG

,

G2

,

LG G2

,

hátlapi gombok


A kisebbik dél-koreai gyártó tegnap délután hivatalosan is leleplezte a régóta várt LG G2 mobilt, ami számos újdonsággal debütált.

A kisebbik dél-koreai gyártó tegnap délután hivatalosan is leleplezte a régóta várt LG G2 mobilt. Ami a „száraz” tényeket illeti, a G2 5.2 colos IPS LCD megjelenítővel, 1920×1080 pixel felbontással, RGB-vel, valamint 450 nit maximum fényerővel rendelkezik. Az LG által használt Graphic RAM technológiának köszönhetően a megjelenítő 26 százalékkal energiatakarékosabb mint a régebbi panelek. Az extrém vékony kijelző körül mindössze 2.65 mm vékony keret látható. A mindössze 8.9 mm vékony burkolat alatt dolgozik a 2.3 gigahertzes, négymagos Snapdragon 800 processzor, 2 gigabájt RAM társaságában.

Az LG G2 hátlapi kamerája 13 megapixeles fotók készítésére alkalmas, a minőségről többek között az optikai stabilizátor gondoskodik – ilyen felbontásban egyedüliként a mobilpiacon –, de érdemes még megemlíteni az ujjlenyomat taszító réteget a zafírüvegen, mely a szenzor előtt található. Videókat 1080p@60fps értékekkel tud rögzíteni a telefon. Jó hír az audiofileknek, hogy a G2 a világ első mobilja, amely támogatja a 24bit/192kHz hifi lejátszást. A beépített 16 vagy 32 gigabájt tárhelyen bőven elférnek majd a zenék, az integrált infra segítségével pedig gond nélkül irányítható a DLNA-val a házimozi-rendszeren szóló kedvenc albumunk. A beépített 3000 mAh-s akkumulátor elég ahhoz, hogy komolyabb terheléssel is kibírjon egy napot feltöltés nélkül.

Az LG G2 több szolgáltatást kínál, melyek hozzájárulnak a legnépszerűbb, leghasznosabb feladatok elvégzéséhez:

  • Answer Me - Automatikusan csökkenti a hívás hangerejét és kapcsolja a vonalat, amikor a felhasználó a füléhez emeli a telefont
  • Plug & Pop - Opciókat és hasznos szolgáltatásokat javasol fülhallgató vagy USB kábel csatlakoztatásakor
  • Text Link - A szöveges üzenetekben található adatok kijelölhetők és könnyedén a naptárba vagy az emlékeztetőbe menthetők, illetve interaktív térképen megjeleníthetők vagy az interneten kereshetők
  • QuickRemote - Az LG G2 nem csak a népszerű szórakoztatóelektronikai készülékeket képes vezérelni, hanem a hagyományos távirányítókat helyettesítve, több eszköz irányítására képes, mindezt személyre szabható felülettel és billentyűzettel
  • Slide Aside - Húzzon végig három ujjával a megnyitott alkalmazásokon, és azok máris a kijelző oldalához csúsznak, zökkenőmentes megoldást kínálva a párhuzamos feladatkezelésre (multitasking)
  • Guest Mode - Lehetővé teszi, hogy hozzárendeljünk egy második jelszót a készülékhez azért, hogy más felhasználó csak azokat a tartalmakat érje el, melyeket ő hoz létre, vagy amire jogosultságot kap

A telefon legérdekesebb újítása kétségtelenül a hátlapi gomb párosa. Ezekkel nem csak a vékonyság miatt a keretből kivett hangerőgombokat tette át a gyártó, hiszen több funkcióra is alkalmasak a billentyűk. Segítségükkel aktiválható például a QuickMemo jegyzet és a kamera, hosszan nyomva pedig fotókészítésre is használható. Más kérdés, hogy bizonyos helyzetekben nem ez a legkényelmesebb használat, de várjuk meg, mi sül ki belőle a napi használat során. Hasonló kételyeink vannak a tokok esetében. Egy további funkciónak köszönhetően a képernyővel felfelé elhelyezett telefont nem kell felemelni a hátoldalon található ki-/bekapcsoló gomb megnyomásához, mindössze kétszer a kijelzőre kell koppintani, és a KnockON aktiválja a készüléket. Az LG G2 nyolc héten belül világszerte 130 országban megvásárolható lesz, az árát egyelőre homály fedi.

LG G2: csúcs kategória, hátlapi gombokkal



Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei