Lézerrel töltené telefonjait a Huawei

2020.09.22| Android Authority
Címkék:

Huawei

,

lézer

,

lézeres


A kínai gyártó szabadalmat nyújtott be lézerrel való vezeték nélküli töltésre, így pad vagy kábel nélkül működne a töltés.

A Huawei arra számít, hogy a lézeres vezeték nélküli töltés két vagy három generáción belül a telefonokba kerül. Az igazi vezeték nélküli töltést már régóta a jövő okostelefon-technológiájának hirdetik, amely lehetővé teszi a mobilok töltését anélkül, hogy vezeték nélküli töltőpadra vagy kábelre lenne szükség.

Most a Huawei jelentette be, hogy szabadalmaztatta a telefonok vezeték nélküli töltését lézersugárral. A gyártó szerint ez a technológia lehetővé tenné, hogy egy szobában akár több készüléket is lehessen tölteni vezeték nélküli módon. Ez a technológia közepes és nagy távolságú eszközök töltésére is használható a telefonoktól a drónokig - jegyzi meg a Huawei.

Lézerrel töltené telefonjait a Huawei

Elméletileg ez azt jelentheti, hogy a telefonját vagy a drónját töltési szünet nélkül használhatja, bár ne csodálkozzunk az akkumulátor romlásán, ha az eszközök folyamatosan töltődnek.

A lézeres vezeték nélküli töltés tartalmaz egy fontos biztonsági funkciót is, amely érzékeli a szemeket a lézer útjában és kikapcsolja a töltést az emberek és háziállatok védelme érdekében.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A Huawei elárulta, hogy egy speciális érzékelőre van szükség azokon az eszközökön, amelyeket ezzel a módszeren keresztül lehet tölteni. "A receptor hasonló egy miniatűr napelemhez" – magyarázta a szóvivő és a napelemes számológépek működésére emlékeztetett.

A cég hozzátette, hogy még nem határozta meg a maximális töltési sebességet vagy az egyidejűleg töltő eszközök maximális számát. Más szavakkal, úgy tűnik, hogy még messze vagyunk attól, hogy láthassuk ezt a technológiát. Tehát mikor számítsunk rá? "Becslések szerint valószínűleg két-három generáció múlva találkozhatunk legkorábban telefonokban a lézeres töltéssel" – árulta el a Huawei. Úgy tűnik, hogy akkor sokáig várunk, de gyilkos funkciónak bizonyulhat, ha a vállalat képes megoldani a főbb technikai és használhatósági kihívásokat.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei