Kisállat nyomkövető szilveszterre is

2019.12.29| Telekom

Kedvenceinket biztonságban tudhatjuk szilveszterkor is a kisállat nyomkövetővel.

  • Korom Gábor kutyatréner, a Tükör Módszer alapítója és a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet közösen hívja fel a figyelmet a szilveszteri petárdázás veszélyeire, melyhez a Telekom támogatóként csatlakozik.
  • A Telekom kisállat nyomkövető eszközhöz kapcsolódó speciális Radar díjcsomag segíthet megtalálni az elveszett kutyákat és macskákat.
  • A nyakörvre szerelhető nyomkövetővel okostelefonon keresztül követhető valós időben, hol is jár négylábú kedvencünk.
  • A szilveszter évről-évre kritikus időszak a kutyák, macskák és gazdáik számára is.  Tavaly több mint ezer kutya ijedt meg annyira a szilveszteri petárdázástól, hogy elszökött otthonról, a Szilveszteri Állatmentő Ügyelethez érkezett bejelentések szerint. A kétségbeesett gazdik ilyenkor a környéket járják, hirdetéseket helyeznek ki fákra, villanyoszlopokra, a Facebookon tesznek közzé felhívásokat a kedvenceiket keresve. Az állatok eltűnése, vagy ami még rosszabb, esetleges elvesztése, nagy szomorúságot okoz az őket szerető családoknak.

    A Telekom a szilveszter közeledtével egy speciális, a kisállatok megtalálását segítő eszközt és hozzá tartozó tarifacsomagot emelt be a kínálatába. Maga az eszköz nem más, mint egy nyakörvre erősíthető nyomkövető, melynek segítségével egy alkalmazásban követhető a négylábúak pontos helyzete: az Alcatel nyomkövető GPS-helymeghatározó adatokat továbbít a gazdi okostelefonjára, amelyen pillanatok alatt láthatóvá válik, hogy éppen merre jár négylábú kedvencünk. Az applikáció segítségével virtuális kerítéseket is felállíthatunk: amint a kisállatunk kilép egy ilyen területről, az alkalmazás riasztást küld róla.

    Az eszköz használatához szükséges adatmennyiséget egy speciális, úgynevezett Radar díjcsomagban kínálja a Telekom. A díjcsomag kiszámítható költség mellett és kedvező áron, havonta 590 forintért biztosítja a 32 kbit/ sec sebességű adatátvitelt, akár roaming helyzetben is. A díjcsomagot a Telekom kizárólag az általa forgalmazott Alcatel Kisállat nyomkövető eszközhöz kínálja. További részletek és feltételek itt olvashatók.

    Kisállat nyomkövető szilveszterre is

     „A digitális világ ma már olyan lehetőségeket kínál, amelyekre korábban nem is gondoltunk volna. A GPS, ami a tájékozódásunkat segíti egy útvonaltervező alkalmazásban, a négylábú családtagok nyomkövetését is lehetővé teszi. A petárdaszezon közeledtével örömmel állítunk egy újabb hasznos digitális megoldást a családok szolgálatába, amelynek segítségével biztonságban tudhatók a házi kedvencek” – mondta Szabó Béla Attila, a Magyar Telekom márkakommunikációs igazgatója.

    Idén Korom Gábor, a Tükör Módszer Alapítója és a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet közösen hívja fel a figyelmet egy sokakat érintő problémára, a szilveszteri petárdázás kisállatokra gyakorolt negatív hatásaira. Egy friss felmérés szerint<1> a magyarok többsége tart kutyát (56%) és hasonlóan sokan macskát (35%). Ők és a családtagjaik a potenciális érintettjei azoknak a szomorú eseteknek, amikor a petárdától megrémült kisállatok elszöknek és előfordul, hogy soha nem kerülnek elő újra.

     „A szilveszteri petárdázás és tűzijátékok – a közvélekedéssel ellentétben – nem a balszerencsét űzik el, hanem a kutyákat” – mutat rá Pintér Attila a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet képviseletében. „Örülünk, hogy az év végéhez közeledve erre a problémára a Telekom jóvoltából is még több figyelem irányul. A petárdák okozta hangzavar miatt tavaly több, mint 1000 elveszett kutyáról kaptunk bejelentést a Facebook-oldalunkon. Véleményem szerint az ész nélkül petárdázók felelőssége egyértelmű, de egy szerető gazdinak kutya kötelessége mindent megtennie kutyája védelmében. Ez az eszköz pedig ebben segíthet neki, persze emellett fontos, hogy vigyázzon a kutyájára, és ne hagyja elkóborolni.”

    "Korom Gábor szerint legjobb, ha beengedjük a kisállatokat a házba szilveszterkor. A kisállat radar nemcsak ebben az időszakban különösen hasznos: egy erdei kirándulás során eltévedő kutya keresésekor is jól jön, ha egy gombnyomással megnézhetjük az okostelefonon a kutya vagy cica helyzetét." Korom Gábor videóüzenete a gazdiknak itt nézhető meg. Bővebb információ a kisállat radarról ezen a linken érhető el.

    <1> Pulzus kutatási applikációval és telefonos lekérdezéssel idén ősszel készült reprezentatív kutatás.

     

     

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei