Kínában betiltották a Skype-ot is

2017.11.22| Engadget

Kína szerint az internet alapú hívások törvényellenesek.

Bár, aki mostanában szeretett volna Kínában tartózkodó ismerősével beszélgetni, eddig nem okozott gondot, hiszen például a Skype elérhető volt (bár számos hasonló program régóta tiltólistás). Csúnya meglepetést okozott így a hír, amikor kiderült, hogy az Apple, a Huawei és a Xiaomi, valamint több más mobilgyártó egyaránt eltávolította a Skype-ot az online áruházból, miután Kína kijelentette a funkció törvényellenességét.

A szolgáltatás egyébként működik egyelőre, ha valakinek már telepítve volt az alkalmazás a készülékén, ám már nem lehet frissíteni vagy letölteni. A Microsoft azt nyilatkozta a New York Times-nak, hogy a Skype csak ideiglenesen került eltávolításra a távol-keleti országban az iOS App Store-ból és amilyen gyorsan lehet, visszakerül az opciók közé.

Kínában betiltották a Skype-ot is

Kína korábban már tiltólistára tette a WhatsAppot és más üzenetküldő szolgáltatásokat, mert a titkosítás nem felelt meg az ország által elvártaknak, valamint mert nem volt szükség valódi név megadására a használathoz. Ugyanígy nyírták ki a VPN-eket is, amikkel eddig elkerülhető volt a cenzúra és továbbra is megmaradhattak a privát beszélgetések és üzenetek a kínai felügyelettől távol. Érdekes és nem túl meglepő módon a Skype is a Kínai Kommunista Párt kongresszusa után lett elérhetetlen.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »
új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

A járványhelyzet mennyiben változtatta meg a mobil vásárlási terveidet?


Különben sem terveztem telefonvásárlást
Terveztem új telefon vásárlást, de elhalasztottam hosszabb idõre
Terveztem új telefon vásárlást. Ahogy véget ér a kijárási korlátozás, megveszem az új telefonomat
A járvány nem befolyásolt. Vettem/veszek új telefontKorábbi szavazások eredményei