Kína visszavág, tiltólistára került egy amerikai cég

2023.05.23| Android Police

Kína betiltja az amerikai Micron chipgyártót a szankciók nyilvánvaló megtorlásaként.

Az amerikai kormány kereskedelmi szankciói a kínai okostelefon-gyártó Huawei ellen a technológiai tér egyik legnagyobb korlátozásaiként vonultak be, a Huawei még mindig szenved az olyan következményektől, mint a Google szolgáltatási integrációjának hiánya. 

Nemrégiben a kínai technológiai piacot szabályozó testület az amerikai gyártmányú Micron chipeket nem találta megfelelőnek egy biztonsági felülvizsgálat során. A vállalat termékeinek betiltása megtorló lépésnek tekinthető a közelmúltbeli más szankciókat követően, de tartósan kihathat a szórakoztató elektronikai piacra.

A kínai kibertér-felügyelet (CAC) tilalmat rendelt el a Micron ellen, megakadályozva, hogy a továbbiakban kulcsfontosságú infrastrukturális projekteket lebonyolító kínai vállalatokkal üzleteljen - jelentette vasárnap a Reuters. A hivatal indoklása homályos volt, de jelentős biztonsági kockázatokra és a nemzetbiztonságot fenyegető veszélyre hivatkozott.

Kína visszavág, tiltólistára került egy amerikai cég

A Micron jól ismert arról, hogy memóriachipeket gyárt, amelyeket számítógépes hardverekben, például SSD-kben és RAM-okban, valamint okostelefonokban használnak. A CNN Business szerint éves üzletének közel 10%-a származik a kínai kontinensről. A vállalat tudomásul vette a kínai kormány lépését, és a Reutersnek elmondta, hogy hajlandó részt venni az érintett hatósággal folytatott megbeszélésen.

A Micron az első amerikai vállalat a CAC célkeresztjében. Az új szankciót hét héttel azután adták ki, hogy Kína eredetileg márciusban vizsgálatot indított, amikor Washington korlátozta bizonyos chipgyártó eszközök exportját, amelyek segíthetnek Kína katonai erejének növelésében.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Az amerikai kereskedelmi minisztérium a szankciót követően sem maradt csendben. Ellenezte a Micron üzleti tevékenységének korlátozását, és megjegyezte, hogy Kína intézkedései nincsenek összhangban az ország átlátható szabályozási keretrendszer iránti állítólagos elkötelezettségével és a piacnyitásra vonatkozó döntésével.

A Micron részvényeinek árfolyama az Egyesült Államokban csökkent, de más, az ázsiai országban jelentős jelenléttel rendelkező amerikai cégek, például az Intel és a Qualcomm részvényeinek árfolyamát is érintette a tiltás. Ez érthető, tekintve, hogy egyes vállalkozások minimalizálni akarják a hasonló cégekkel folytatott ügyleteiket, amelyeket a kereskedelmi feszültségek eszkalálódása érinthet. Eközben a Micron helyi riválisai Kínában és Dél-Koreában, mint például az SK Hynix, anyagilag is profitálhatnak a szankcióból.

Ezek a változások az iparágban aggodalomra adnak okot, mivel a geopolitika és a technológiai innováció nem igazán férnek össze. A CAC Micronra vonatkozó tilalma azonban leginkább a kínai fogyasztói elektronikai gyártókra lesz hatással. A Micron nincs monopolhelyzetben, így az ebből eredő chiphiány esélye csekély.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

EKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

2023.09.01
| GSM Arena
Az Oppo a héten bemutatott egy új, összecsukható okostelefont, valamint egy pár órát - egyet fejlett szenzorcsomaggal és egyet megfizethető áron.
Az Apple iPhone 14 Plust legyőzte az olcsó androidos telefon

Az Apple iPhone 14 Plust legyőzte az olcsó androidos telefon

2023.07.26
| 9to5 Mac
A Nothing Phone (2) egy egyedülálló Android okostelefon, amely a hónap elején jelent meg a piacon. 246 ezer forintos ára ellenére lenyűgöző specifikációkkal rendelkezik, és még az iPhone 14 Plus-t is le tudta győzni egy sebességteszten.
Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14
| Phone Arena
Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.
Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

2023.09.10
| MacRumors
Az iPhone 15 Pro várhatóan egy új, Grade 5 titánból készült keretet kap, ami összességében lényegesen könnyebb készüléket eredményez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei