Kína visszavág, tiltólistára került egy amerikai cég

2023.05.23| Android Police

Kína betiltja az amerikai Micron chipgyártót a szankciók nyilvánvaló megtorlásaként.

Az amerikai kormány kereskedelmi szankciói a kínai okostelefon-gyártó Huawei ellen a technológiai tér egyik legnagyobb korlátozásaiként vonultak be, a Huawei még mindig szenved az olyan következményektől, mint a Google szolgáltatási integrációjának hiánya. 

Nemrégiben a kínai technológiai piacot szabályozó testület az amerikai gyártmányú Micron chipeket nem találta megfelelőnek egy biztonsági felülvizsgálat során. A vállalat termékeinek betiltása megtorló lépésnek tekinthető a közelmúltbeli más szankciókat követően, de tartósan kihathat a szórakoztató elektronikai piacra.

A kínai kibertér-felügyelet (CAC) tilalmat rendelt el a Micron ellen, megakadályozva, hogy a továbbiakban kulcsfontosságú infrastrukturális projekteket lebonyolító kínai vállalatokkal üzleteljen - jelentette vasárnap a Reuters. A hivatal indoklása homályos volt, de jelentős biztonsági kockázatokra és a nemzetbiztonságot fenyegető veszélyre hivatkozott.

Kína visszavág, tiltólistára került egy amerikai cég

A Micron jól ismert arról, hogy memóriachipeket gyárt, amelyeket számítógépes hardverekben, például SSD-kben és RAM-okban, valamint okostelefonokban használnak. A CNN Business szerint éves üzletének közel 10%-a származik a kínai kontinensről. A vállalat tudomásul vette a kínai kormány lépését, és a Reutersnek elmondta, hogy hajlandó részt venni az érintett hatósággal folytatott megbeszélésen.

A Micron az első amerikai vállalat a CAC célkeresztjében. Az új szankciót hét héttel azután adták ki, hogy Kína eredetileg márciusban vizsgálatot indított, amikor Washington korlátozta bizonyos chipgyártó eszközök exportját, amelyek segíthetnek Kína katonai erejének növelésében.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Az amerikai kereskedelmi minisztérium a szankciót követően sem maradt csendben. Ellenezte a Micron üzleti tevékenységének korlátozását, és megjegyezte, hogy Kína intézkedései nincsenek összhangban az ország átlátható szabályozási keretrendszer iránti állítólagos elkötelezettségével és a piacnyitásra vonatkozó döntésével.

A Micron részvényeinek árfolyama az Egyesült Államokban csökkent, de más, az ázsiai országban jelentős jelenléttel rendelkező amerikai cégek, például az Intel és a Qualcomm részvényeinek árfolyamát is érintette a tiltás. Ez érthető, tekintve, hogy egyes vállalkozások minimalizálni akarják a hasonló cégekkel folytatott ügyleteiket, amelyeket a kereskedelmi feszültségek eszkalálódása érinthet. Eközben a Micron helyi riválisai Kínában és Dél-Koreában, mint például az SK Hynix, anyagilag is profitálhatnak a szankcióból.

Ezek a változások az iparágban aggodalomra adnak okot, mivel a geopolitika és a technológiai innováció nem igazán férnek össze. A CAC Micronra vonatkozó tilalma azonban leginkább a kínai fogyasztói elektronikai gyártókra lesz hatással. A Micron nincs monopolhelyzetben, így az ebből eredő chiphiány esélye csekély.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEzt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

Ezt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

2023.04.29
| Phone Arena
Két héttel ezelőtt derült ki 60 alkalmazásról, amelyek összesen több mint 100 millió Google Play letöltéssel rendelkeznek, és amelyekről kiderült, hogy a felhasználó engedélye nélkül tolnak invazív hirdetéseket, és rengeteg érzékeny információt gyűjtenek. Itt van újabb 38.
Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

2023.04.12
| Android Police
Több Samsung Galaxy S23 tulajdonos panaszkodik homályos és elkenődött foltokról a fényképeiken. Az probléma nem érinti az Ultra modelleket és az áprilisi kamera frissítés után is fennáll.
A fiatalok buta flipes mobilokra cserélik okostelefonjaikat

A fiatalok buta flipes mobilokra cserélik okostelefonjaikat

2023.05.05
| Phone Arena
A legújabb trend az okostelefonok terén az összecsukható telefonok. Ezek két képernyővel rendelkeznek, és lehetővé teszik, hogy egyszerre több alkalmazást futtassunk, így jobb multitaskerek lehetünk.
A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

2023.05.12
| 9to5 Mac
Az éves Google I/O fejlesztői konferenciáján az óriásvállalat egy sor új hardveres és szoftveres frissítést jelentett be. Az egyik termék a régóta várt Google Pixel Fold, a vállalat első előretörése az összehajtható okostelefonok terén.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön milyen fülhallgatót használ a telefonjához?


nem használok headsetet
vezetékes fülhallgatót használok
Apple Airpods
Samsung bluetoothos
Samsung vezetékes
Xiaomi bluetoothos
Xiaomi vezetékes
boAt bluetoothos
boAt vezetékes
egyéb bluetoothos
egyéb vezetékesKorábbi szavazások eredményei