Kína visszavág, tiltólistára került egy amerikai cég

2023.05.23| Android Police

Kína betiltja az amerikai Micron chipgyártót a szankciók nyilvánvaló megtorlásaként.

Az amerikai kormány kereskedelmi szankciói a kínai okostelefon-gyártó Huawei ellen a technológiai tér egyik legnagyobb korlátozásaiként vonultak be, a Huawei még mindig szenved az olyan következményektől, mint a Google szolgáltatási integrációjának hiánya. 

Nemrégiben a kínai technológiai piacot szabályozó testület az amerikai gyártmányú Micron chipeket nem találta megfelelőnek egy biztonsági felülvizsgálat során. A vállalat termékeinek betiltása megtorló lépésnek tekinthető a közelmúltbeli más szankciókat követően, de tartósan kihathat a szórakoztató elektronikai piacra.

A kínai kibertér-felügyelet (CAC) tilalmat rendelt el a Micron ellen, megakadályozva, hogy a továbbiakban kulcsfontosságú infrastrukturális projekteket lebonyolító kínai vállalatokkal üzleteljen - jelentette vasárnap a Reuters. A hivatal indoklása homályos volt, de jelentős biztonsági kockázatokra és a nemzetbiztonságot fenyegető veszélyre hivatkozott.

Kína visszavág, tiltólistára került egy amerikai cég

A Micron jól ismert arról, hogy memóriachipeket gyárt, amelyeket számítógépes hardverekben, például SSD-kben és RAM-okban, valamint okostelefonokban használnak. A CNN Business szerint éves üzletének közel 10%-a származik a kínai kontinensről. A vállalat tudomásul vette a kínai kormány lépését, és a Reutersnek elmondta, hogy hajlandó részt venni az érintett hatósággal folytatott megbeszélésen.

A Micron az első amerikai vállalat a CAC célkeresztjében. Az új szankciót hét héttel azután adták ki, hogy Kína eredetileg márciusban vizsgálatot indított, amikor Washington korlátozta bizonyos chipgyártó eszközök exportját, amelyek segíthetnek Kína katonai erejének növelésében.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Az amerikai kereskedelmi minisztérium a szankciót követően sem maradt csendben. Ellenezte a Micron üzleti tevékenységének korlátozását, és megjegyezte, hogy Kína intézkedései nincsenek összhangban az ország átlátható szabályozási keretrendszer iránti állítólagos elkötelezettségével és a piacnyitásra vonatkozó döntésével.

A Micron részvényeinek árfolyama az Egyesült Államokban csökkent, de más, az ázsiai országban jelentős jelenléttel rendelkező amerikai cégek, például az Intel és a Qualcomm részvényeinek árfolyamát is érintette a tiltás. Ez érthető, tekintve, hogy egyes vállalkozások minimalizálni akarják a hasonló cégekkel folytatott ügyleteiket, amelyeket a kereskedelmi feszültségek eszkalálódása érinthet. Eközben a Micron helyi riválisai Kínában és Dél-Koreában, mint például az SK Hynix, anyagilag is profitálhatnak a szankcióból.

Ezek a változások az iparágban aggodalomra adnak okot, mivel a geopolitika és a technológiai innováció nem igazán férnek össze. A CAC Micronra vonatkozó tilalma azonban leginkább a kínai fogyasztói elektronikai gyártókra lesz hatással. A Micron nincs monopolhelyzetben, így az ebből eredő chiphiány esélye csekély.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

A One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

2024.01.31
| Android Police
A Samsungnak fel kell hagynia azzal, hogy az embereknek okot adjon a One UI gyűlölésére.
Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

2024.01.26
| Phone Arena
Minden technológiai gyártó folyamatosan próbálja megelőzni a következő nagy dolog piacra dobását, mindennek azért, hogy elsőként vezethesse be az új funkciókat.
Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

2024.02.06
| Android Headlines
A kevésbé szerencsés Samsung Galaxy S24 Ultra felhasználói zöld csíkos képernyővel kapcsolatos problémát tapasztalhatnak.
Túléli a Samsung Galaxy S24 Ultra a leejtési és karcolási teszteket?

Túléli a Samsung Galaxy S24 Ultra a leejtési és karcolási teszteket?

2024.01.25
| SamMobile
A Samsung Galaxy S24 Ultra a legújabb telefon, amelyen átesett a PBKreviews leejtési és karcolási tesztjein.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre felkapottabb a használt mobiltelefonok vásárlása! Te már vettél használt telefont?


nem, még soha
még nem, de tervezem
igen, volt már, hogy vettem használt mobilt
igen, mindig használt mobilokat használtamKorábbi szavazások eredményei