Meglepetés! Kínában betiltják az iPhone-okat

2023.09.08| 9to5 Mac
Címkék:

Kína

,

iPhone

,

ban

,

tiltás


Húszmilliós iPhone eladást elveszhet az Apple a kínai tilalom és a Huawei versenye miatt az elemzők előrejelzése szerint.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Az iPhone 15 megjelenésének küszöbén az elemzők az utolsó pillanatban jósolnak az áremelésekről és a csatlakozó váltás hatásairól. További tényezők között szerepel a nemrég bejelentett, kínai kormányzati alkalmazottakat fenyegető iPhone-tilalom és a rivális Huawei konkurenciája.

Egy tegnapi jelentésből kiderült, hogy Kína megtiltotta a kormánytisztviselőknek, hogy iPhone-t és más külföldi technológiát használjanak a kormányzati ügynökségeken belül. A Bloomberg jelentése szerint ez csak a kezdete Kína iPhone elleni keménykedésének, sokkal szélesebb körű korlátozások is készülnek.

A jelentés szerint Kína azt tervezi, hogy az iPhone-okra vonatkozó tilalmat kiterjeszti az "állami tulajdonú vállalatok és más, kormány által ellenőrzött szervezetek" széles körére. A Bloomberg szerint ez a szigorítás akkor jön, amikor Kína fokozza erőfeszítéseit, hogy "kiszorítsa a külföldi technológiák használatát érzékeny környezetben", és "csökkentse az amerikai szoftverektől és áramköröktől való függőségét".

Meglepetés! Kínában betiltják az iPhone-okat

A Bank of America elemzői szerint az Apple 5-10 millió eladott készülékkel járó veszteséggel nézhet szembe, ha a kínai kormány alkalmazottait eltiltják az iPhone-ok munkahelyi használatától. Ez a szám növekedhet, ha Kína még az iPhone-ok irodába vitelét is megtiltaná - teszik hozzá.

A tényleges hatás természetesen attól függ, hogy a bejelentett tilalom végül mennyire lesz valós. Ez végső soron a végrehajtástól függ, és attól, hogy a tilalom mennyire lesz széles körű. A dolgok hangzása alapján azonban szélesebb körű lehet, mint ahogyan azt először várták.

Tim Cooknak nem lesznek egyébként álmatlan éjszakái 5-10 millió iPhone miatt, de a kínai kormány szélesebb körű üzenetei miatt lehet, hogy nem tud majd aludni.

Az Oppenheimer elemzői emellett akár 10 millió elvesztett iPhone-megrendelést is jósolnak a rivális Huawei miatt. A vállalat Huawei Mate 60 Pro okostelefonja egy 5G-s, műholdas hívásokkal ellátott androidos mobiltelefon, minden bizonnyal az amerikai kormány figyelmét is felkeltette a vállalat elleni amerikai szankciók miatt.

Több mint csak iPhone értékesítés

A két esemény valószínűleg nem véletlen. Az Apple-nek persze van annyi lélegzetvételnyi ideje, hogy meg tudja emészteni a 20 millió iPhone-eladás kockázatát. A nagyobb probléma, mint mindig, most is az, hogy az amerikai vállalat egy olyan országban gyárt, amelynek kormánya ellenséges.

A Huawei-sztori inkább a kormányzati szankciók teszteléséhez kapcsolódik. Kína megtiltja az iPhone-használatot a kormányzati alkalmazottak számára, amihez Tim Cook diplomáciájára lesz szükség. Az is kérdéses, hogy a TikTok betiltása az Egyesült Államokban mennyire játszik szerepet.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokVége a MIUI-nak?

Vége a MIUI-nak?

2023.10.10
| GSM Arena
Azt pletykálják, hogy a Xiaomi véget vet a MIUI androidos szoftvercsomagnak és más lesz helyette.
Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

2023.11.18
| OnePlus
A OnePlus sem maradt ki a Black Friday akciókból, több telefonját és számos kiegészítőt akciózik éppen.
Apple iPhone 16 Pro: minden, amit eddig tudunk

Apple iPhone 16 Pro: minden, amit eddig tudunk

2023.11.30
| 9to5 Mac
Jön az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max. Annak ellenére, hogy még mindig hónapok választják el a hivatalos bejelentéstől, a pletykák már elkezdtek képet alkotni arról, hogy mire számíthatunk.
Megérkezett az első Samsung Galaxy Watch7 pletyka, és nagyon biztató

Megérkezett az első Samsung Galaxy Watch7 pletyka, és nagyon biztató

2023.10.26
| Phone Arena
Ha tétovázott a Samsung nemrégiben kiadott Galaxy Watch6-jának megvásárlása mellett, mivel a tavalyi Galaxy Watch5-höz képest viszonylag kevés jelentős frissítést kapott, a jövő évi Galaxy Watch7-ről szóló mai jelentés nagy valószínűséggel növelni fogja ezt a vonakodást.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Rohamosan terjed a mobilos fizetés? Ön már az okoseszközével fizet?


Nem
Igen Apple Pay-jel
Igen Google Pay-jel
Igen banki alkalmazássalKorábbi szavazások eredményei