Meglepetés! Kínában betiltják az iPhone-okat

2023.09.08| 9to5 Mac
Címkék:

Kína

,

iPhone

,

ban

,

tiltás


Húszmilliós iPhone eladást elveszhet az Apple a kínai tilalom és a Huawei versenye miatt az elemzők előrejelzése szerint.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Az iPhone 15 megjelenésének küszöbén az elemzők az utolsó pillanatban jósolnak az áremelésekről és a csatlakozó váltás hatásairól. További tényezők között szerepel a nemrég bejelentett, kínai kormányzati alkalmazottakat fenyegető iPhone-tilalom és a rivális Huawei konkurenciája.

Egy tegnapi jelentésből kiderült, hogy Kína megtiltotta a kormánytisztviselőknek, hogy iPhone-t és más külföldi technológiát használjanak a kormányzati ügynökségeken belül. A Bloomberg jelentése szerint ez csak a kezdete Kína iPhone elleni keménykedésének, sokkal szélesebb körű korlátozások is készülnek.

A jelentés szerint Kína azt tervezi, hogy az iPhone-okra vonatkozó tilalmat kiterjeszti az "állami tulajdonú vállalatok és más, kormány által ellenőrzött szervezetek" széles körére. A Bloomberg szerint ez a szigorítás akkor jön, amikor Kína fokozza erőfeszítéseit, hogy "kiszorítsa a külföldi technológiák használatát érzékeny környezetben", és "csökkentse az amerikai szoftverektől és áramköröktől való függőségét".

Meglepetés! Kínában betiltják az iPhone-okat

A Bank of America elemzői szerint az Apple 5-10 millió eladott készülékkel járó veszteséggel nézhet szembe, ha a kínai kormány alkalmazottait eltiltják az iPhone-ok munkahelyi használatától. Ez a szám növekedhet, ha Kína még az iPhone-ok irodába vitelét is megtiltaná - teszik hozzá.

A tényleges hatás természetesen attól függ, hogy a bejelentett tilalom végül mennyire lesz valós. Ez végső soron a végrehajtástól függ, és attól, hogy a tilalom mennyire lesz széles körű. A dolgok hangzása alapján azonban szélesebb körű lehet, mint ahogyan azt először várták.

Tim Cooknak nem lesznek egyébként álmatlan éjszakái 5-10 millió iPhone miatt, de a kínai kormány szélesebb körű üzenetei miatt lehet, hogy nem tud majd aludni.

Az Oppenheimer elemzői emellett akár 10 millió elvesztett iPhone-megrendelést is jósolnak a rivális Huawei miatt. A vállalat Huawei Mate 60 Pro okostelefonja egy 5G-s, műholdas hívásokkal ellátott androidos mobiltelefon, minden bizonnyal az amerikai kormány figyelmét is felkeltette a vállalat elleni amerikai szankciók miatt.

Több mint csak iPhone értékesítés

A két esemény valószínűleg nem véletlen. Az Apple-nek persze van annyi lélegzetvételnyi ideje, hogy meg tudja emészteni a 20 millió iPhone-eladás kockázatát. A nagyobb probléma, mint mindig, most is az, hogy az amerikai vállalat egy olyan országban gyárt, amelynek kormánya ellenséges.

A Huawei-sztori inkább a kormányzati szankciók teszteléséhez kapcsolódik. Kína megtiltja az iPhone-használatot a kormányzati alkalmazottak számára, amihez Tim Cook diplomáciájára lesz szükség. Az is kérdéses, hogy a TikTok betiltása az Egyesült Államokban mennyire játszik szerepet.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei