Jönnek a részletek a 20 ezer forintos telefon vásárlási támogatásról

2021.12.03
Címkék:

NMHH


A mobilinternetezésre nem alkalmas telefonok tulajdonosai a cseréhez 20 ezer forintos modernizációs támogatást kaphatnak

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Megjelentek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) októberben a Telefongurun is közölt mobilkészülékcsere-támogatási program részletei.

 

Az elmúlt években megváltozó fogyasztói igények, és a magasabb szolgáltatási színvonal biztosítása érdekében a magyar mobilszolgáltatók kivezetik szépen-lassan a 3G hálózataikat. A támogatás azoknak szól, akiknek még nincsen 4G képes telefonjuk.

 Jönnek a részletek a 20 ezer forintos telefon vásárlási támogatásról

Mindenki jogosult a támogatásra, aki Magyarországon él és legfeljebb 2G- vagy 3G-képes telefonnal rendelkezik. A támogatás összege bruttó 20 ezer forint, de ha az új készülék kevesebbe kerül mint 20 ezer forint, akkor az új készülék kereskedelmi ára.

A programban olyan készülékeket vásárolhat amik rendelkeznek VoLTE technológiával és 4G vagy 5G képesek, az áruk maximum 120 ezer forint lehet. Egy személy egy mobiltelefont cserélhet le a támogatással. Az új készülék megvásárlása után a régi, korszerűtlen mobiltelefont a vásárlás helyén le kell adni, miután a tulajdonos letörölte a készüléken lévő, a használat során keletkezett személyes adatokat.

Az oldalon ismertetik a mobilkészülékcsere-támogatás igénybevételéhez szükséges dokumentumokat (ilyenek például a személyazonosságot és lakcímet igazoló okmányok).

A program 2022 első felében kezdődik. A támogatás a támogatási programban résztvevő kereskedőknél vehető igénybe. Egyelőre pontosabb információkat nem tudni, a részletek a www.netrefel.hu oldalon lesznek megtalálhatóak.


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen tarifacsomagot használ?


céges telefont használok
prepaid kártyás tarifát használok
szolgáltatói előfizetéssel rendelkezek
flottás csomagban vagyokKorábbi szavazások eredményei