20 ezer forinttal beszállhat az állam az új mobilodba

2021.10.08| NMHH

Célzott, nagyszabású mobilkészülékcsere-támogatási programot indít jövő év elején az NMHH és az ITM, 20 ezer forint járhat bárkinek.

A kezdeményezésben az elavuló, mobilinternetezésre nem alkalmas telefonok tulajdonosai a cseréhez 20 ezer forintos modernizációs támogatást kaphatnak, így ők is részesülhetnek a digitális technológia előnyeiből.

A piaci várakozások szerint legkésőbb 2022 és 2023 első féléve között kerülhet sor Magyarországon a 3G kivezetésére. Van olyan hazai szolgáltató, amely már hozzá is kezdett ehhez a munkához. A hatékony spektrumgazdálkodásért felelős magyar hírközlési hatóságot az a cél vezérli, hogy a fogyasztók számára minél egyszerűbb legyen az átmenet.

Ennek jegyében Dr. Karas Monika, az NMHH elnöke egy jövő év elején kezdődő, célzott, nagyszabású készülékcsere-támogatási programot jelentett be, amely az érintetteknek segítséget nyújt elavulttá vált mobilkészülékeik lecseréléséhez.

20 ezer forinttal beszállhat az állam az új mobilodba

"Az online tájékoztatón Dr. Karas Monika és dr. Solymár Károly Balázs digitalizációért felelős helyettes államtitkár nyilatkozatot írt alá a mobilkészülékcsere-támogatási program indításáról."

Dr. Karas Monika elmondta: a programban 2022 első felétől bruttó 20 ezer forintos támogatást kaphatnak azok a vásárlók, akik 4G- vagy 5G-képes mobilkészülékre cserélik le régi, legfeljebb 3G-s telefonjukat. A kezdeményezés az elavult háztartási gépek cseréjének támogatásához hasonlóan fog működni: az NMHH által biztosított 5 milliárd forintos keret kimerüléséig tart majd. A támogatást azoknál a mobiltelefon-forgalmazással is foglalkozó cégeknél lehet majd igénybe venni, amelyek döntésük alapján regisztrálni fognak a programba. 

A programot az NMHH az Innovációs és Technológiai Minisztériummal közösen valósítja meg. Az online tájékoztatón Dr. Karas Monika és dr. Solymár Károly Balázs digitalizációért felelős helyettes államtitkár nyilatkozatot írt alá a mobilkészülékcsere-támogatási program indításáról.

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A készülékcsere-támogatási program részleteit az NMHH Netre Fel! edukációs weboldalán olvashatják majd az érdeklődők, amely további tippekkel és gyakorlati útmutatókkal is szolgál az oda látogatóknak. Ez az oldal az idősebb, digitális ismeretekkel jellemzően kevésbé rendelkező korosztályt helyezi a középpontba. A tavasszal elindított tájékoztatás célja, hogy az érintettek az internetes ismereteik hiányosságai miatt ne kerüljenek hátrányos helyzetbe, ne szakadjanak el a digitális világtól és ne szigetelődjenek el a technológia nyújtotta előnyöktől.

Kik jogosultak a támogatásra?

Minden magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személy, aki legfeljebb 2G- vagy 3G-képes készülékkel rendelkezik. Elsőként a 3G-képes mobilkészülékek cseréje indul jövő év elején, majd néhány hónap múlva a 2G-képes mobiltelefonok cseréjére is igénybe vehető a támogatás a keret kimerüléséig.

Mekkora összegű támogatást kaphatok?

Készülékenként bruttó 20 ezer forintot, de legfeljebb az új készülék kereskedelmi árát.

20 ezer forinttal beszállhat az állam az új mobilodba

Milyen készüléket vásárolhatok a programban?

Olyan 4G- vagy 5G VoLTE-képes készüléket, amelynek kiskereskedelmi ára legfeljebb 120 ezer forint.

Mikor és hogyan kaphatom meg a támogatást?

A 3G-képes készülékek cseréjére 2022 első felében lesz lehetőség, de legfeljebb a program keretösszegének kimerüléséig. Tehát ha szeretné felhasználni a támogatást, akkor érdemes a karácsonyi szezon után készüléket váltani. A támogatást a magyarországi mobilszolgáltatók bármelyik üzletében, illetve a programban részt vevő kereskedőknél veheti igénybe. Ennek részleteiről a későbbiekben ezen az oldalon adunk további tájékoztatást.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei