20 ezer forinttal beszállhat az állam az új mobilodba

2021.10.08| NMHH

Célzott, nagyszabású mobilkészülékcsere-támogatási programot indít jövő év elején az NMHH és az ITM, 20 ezer forint járhat bárkinek.

A kezdeményezésben az elavuló, mobilinternetezésre nem alkalmas telefonok tulajdonosai a cseréhez 20 ezer forintos modernizációs támogatást kaphatnak, így ők is részesülhetnek a digitális technológia előnyeiből.

A piaci várakozások szerint legkésőbb 2022 és 2023 első féléve között kerülhet sor Magyarországon a 3G kivezetésére. Van olyan hazai szolgáltató, amely már hozzá is kezdett ehhez a munkához. A hatékony spektrumgazdálkodásért felelős magyar hírközlési hatóságot az a cél vezérli, hogy a fogyasztók számára minél egyszerűbb legyen az átmenet.

Ennek jegyében Dr. Karas Monika, az NMHH elnöke egy jövő év elején kezdődő, célzott, nagyszabású készülékcsere-támogatási programot jelentett be, amely az érintetteknek segítséget nyújt elavulttá vált mobilkészülékeik lecseréléséhez.

20 ezer forinttal beszállhat az állam az új mobilodba

"Az online tájékoztatón Dr. Karas Monika és dr. Solymár Károly Balázs digitalizációért felelős helyettes államtitkár nyilatkozatot írt alá a mobilkészülékcsere-támogatási program indításáról."

Dr. Karas Monika elmondta: a programban 2022 első felétől bruttó 20 ezer forintos támogatást kaphatnak azok a vásárlók, akik 4G- vagy 5G-képes mobilkészülékre cserélik le régi, legfeljebb 3G-s telefonjukat. A kezdeményezés az elavult háztartási gépek cseréjének támogatásához hasonlóan fog működni: az NMHH által biztosított 5 milliárd forintos keret kimerüléséig tart majd. A támogatást azoknál a mobiltelefon-forgalmazással is foglalkozó cégeknél lehet majd igénybe venni, amelyek döntésük alapján regisztrálni fognak a programba. 

A programot az NMHH az Innovációs és Technológiai Minisztériummal közösen valósítja meg. Az online tájékoztatón Dr. Karas Monika és dr. Solymár Károly Balázs digitalizációért felelős helyettes államtitkár nyilatkozatot írt alá a mobilkészülékcsere-támogatási program indításáról.

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A készülékcsere-támogatási program részleteit az NMHH Netre Fel! edukációs weboldalán olvashatják majd az érdeklődők, amely további tippekkel és gyakorlati útmutatókkal is szolgál az oda látogatóknak. Ez az oldal az idősebb, digitális ismeretekkel jellemzően kevésbé rendelkező korosztályt helyezi a középpontba. A tavasszal elindított tájékoztatás célja, hogy az érintettek az internetes ismereteik hiányosságai miatt ne kerüljenek hátrányos helyzetbe, ne szakadjanak el a digitális világtól és ne szigetelődjenek el a technológia nyújtotta előnyöktől.

Kik jogosultak a támogatásra?

Minden magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személy, aki legfeljebb 2G- vagy 3G-képes készülékkel rendelkezik. Elsőként a 3G-képes mobilkészülékek cseréje indul jövő év elején, majd néhány hónap múlva a 2G-képes mobiltelefonok cseréjére is igénybe vehető a támogatás a keret kimerüléséig.

Mekkora összegű támogatást kaphatok?

Készülékenként bruttó 20 ezer forintot, de legfeljebb az új készülék kereskedelmi árát.

20 ezer forinttal beszállhat az állam az új mobilodba

Milyen készüléket vásárolhatok a programban?

Olyan 4G- vagy 5G VoLTE-képes készüléket, amelynek kiskereskedelmi ára legfeljebb 120 ezer forint.

Mikor és hogyan kaphatom meg a támogatást?

A 3G-képes készülékek cseréjére 2022 első felében lesz lehetőség, de legfeljebb a program keretösszegének kimerüléséig. Tehát ha szeretné felhasználni a támogatást, akkor érdemes a karácsonyi szezon után készüléket váltani. A támogatást a magyarországi mobilszolgáltatók bármelyik üzletében, illetve a programban részt vevő kereskedőknél veheti igénybe. Ennek részleteiről a későbbiekben ezen az oldalon adunk további tájékoztatást.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei