Jön a Google Fotók titkos mappája

2021.05.20| Phone Arena

A Google Fotók még az idén elérhetővé teszia Zárolt mappa funkciót az érzékeny fotók elrejtésére.

Hamarosan megkapjuk a Google Fotók vadonatúj funkcióját, amely lehetővé teszi számunkra, hogy lezárt, jelszóval védett fotómappákat hozzunk létre okostelefonjainkon. Noha a Google nem éppen a világ legnagyobb adatvédelmi szószólója, ez az új Zárt mappa funkció mindenképpen örvendetes fejlesztés lehet a Google Fotók alkalmazásban.

Mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor telefonunkon átmegyünk egy barátunkhoz vagy egy családtagunkhoz, hogy megmutassunk nekik egy aranyos fotót vagy mémet, amelyet a galériánkba mentettünk, és mielőtt még tudnátok volna, hátra kezdenek görgetni a kép idővonalán.

A legtöbben valószínűleg megtapasztalták a pánik pillanatát, azon gondolkodva, hogy melyik pillanatban botolhat bele egy barát egy privát képbe, amelyet elfelejtettünk törölni, vagy egyszerűen valami olyasmit, amelyet inkább magunknak tartanánk meg.

Jön a Google Fotók titkos mappája

A Google célja, hogy kiküszöbölje ezt a kockázatot a személyes fotók új védelmi képességével azáltal, hogy ebbe az új "titkos" albumba helyezi őket, amely egyszerre rejtve van és biztonságosan jelszóval védett.

A lezárt mappa nem jelenik meg nyíltan a többi kép mellett a Google Fotókban, ehelyett egy külön helyen érhető el. Dicséret a Google-nak, mivel ez egy lépéssel megelőzi az Apple Fotókat - amelynél ugyan van "rejtett album" lehetőség, de semmilyen módon nem lehet teljes mértékben védeni az érzékeny fényképeket jelszóval, ujjlenyomattal vagy face ID-val. Jó hír, hogy iOS felhasználó is letöltheti a Google Fotók ingyenes iOS-verzióját, és kihasználhatja az összes funkcióját.

A Google szerint hamarosan megkapjuk ezt az új "zárolt mappa" funkciót a Google Pixel eszközökön, a Samsung többi készüléke még ebben az évben megkapja.

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokMi az a Samsung Good Lock és mire jó? Mutatjuk!

Mi az a Samsung Good Lock és mire jó? Mutatjuk!

2022.12.17
| SamMobile
Íme a Samsung Good Lock modulok, amelyekről úgy gondoljuk, érdemes kipróbálni!
Ez a One UI 5.0 egyik legjobb és leginkább alulértékelt funkciója

Ez a One UI 5.0 egyik legjobb és leginkább alulértékelt funkciója

2022.12.08
| SamMobile
A Samsung új One UI 5.0 nagyszerű. A vállalat időt szakított arra, hogy optimalizálja a teljesítményt és javítsa a felhasználói élményt apró, de jelentős változtatásokkal és kiegészítésekkel.
Mától 50 százalékos kedvezéménnyel vásárolható meg!

Mától 50 százalékos kedvezéménnyel vásárolható meg!

2023.01.09
| AliExpress
Blackview BV9200: 6,6 hüvelykes, 120Hz-es kijelző, 5000mAh-es akkumulátor, 14GB Ram - csapj le rá most!
Megújul külsőleg a Galaxy S23 és S23 Plus

Megújul külsőleg a Galaxy S23 és S23 Plus

2022.12.19
| Android Authority
A Galaxy S23 és a Galaxy S23 Plus modellek dummy-jairól jelentek meg képek az interneten. A fotók néhány tervezési változást mutatnak be az S23 és az S22 között. A Galaxy S23 Ultra dummy-járól nincs információnk.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Az MMS lassan megszűnőben, de az SMS még él. Ön melyik applikációt használja leginkább üzenetküldésre?


Instagram
Messenger
Signal
Skype
SMS
Snapchat
Telegram
Viber
Whatsapp
EgyébKorábbi szavazások eredményei