Még jobb lett a Google Fotók keresője

2023.05.04| Android Police

A Google Fotók app önmagában is számos okos funkcióval rendelkezik, de a hihetetlenül jó keresője jön a leginkább jól a mindennapi használat során.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A mesterséges intelligencia képességei lehetővé teszik, hogy a régi fotóidat és videóidat is előhívja, ha csak beírod, hogy mi van rajtuk - megtalálhatod a fotóidat a rajtuk szereplő személyek, a helyszín, ahol készültek, és akár dátum szerint is. A Google Fotók keresése már most is elég erős, de a vállalat még jobbá kívánja tenni a keresést az összetettebb lekérdezések támogatásával.

Jelenlegi formájában a Google Fotók keresőeszköz egyszerű beviteli adatokat tud kezelni, például a megjelölt személy nevét, helyszíneket, háziállatokat, tárgyakat vagy a helyszínt (tengerpart, tavak stb.). A legutóbbi fejlesztésekkel azonban a Google a keresést még részletesebbé és konkrétabbá teszi, lehetővé téve a részletesebb leírásnak megfelelő pontos fotó megtalálását.

Még jobb lett a Google Fotók keresője

A Google Fotók weboldalán az utóbbi időben néhány felhasználónak új felugró ablak jelenik meg a még jobb keresési funkcióról - írja a 9to5Google. Ha már Önnél is felbukkant, akkor beüthet egy hosszabb, több részletet tartalmazó keresőkérdést, hogy a Photos megtalálja a legközelebbi találatot, mint például az alábbi példaképen látható "színes naplemente".

A Google Fotók megjeleníti a leírásnak megfelelő fotót, és a tetején kiemeli, a találatokat relevancia és nem dátum szerint rendezi. Akár egy adott beállításon belül is kereshetünk embereket (például valakit a tengerparton), és az alkalmazás ezeket a konkrét fotókat fogja először megmutatni. A keresés ezen frissítésének köszönhetően gyorsabban átfésülhetővé válhat a médiája, különösen, ha az évek során több ezer fotót és videót gyűjtött össze.

Még jobb lett a Google Fotók keresője

A 9to5Google-nek adott nyilatkozatában a vállalat kísérletnek nevezte ezt a keresési funkciót, ami az oka lehet annak, hogy egyelőre nem érhető el szélesebb körben. A Google talán egy korlátozott tesztet végez egy maroknyi felhasználóval, és néhány hétbe telhet, mire mindenki számára elérhetővé teszi az új keresőt. Még azok is, akik már rendelkeznek a funkcióval, csak a weben használhatják, a Google Fotók alkalmazásban nem. De figyelni fogjuk a keresés ezen praktikus fejlesztéseinek szélesebb körű megjelenését várva.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei