Jöhet a VoLTE itthon is!

2016.05.17| Telekom

A Magyar Telekom éles tesztkörnyezetben teljes egészében 4G alapon bonyolított le hívást a cég budapesti, Krisztina körúti székházában, május 17-én, a Távközlés és az Információs Társadalom Világnapján.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Vezetékes hálózatfejlesztés: idén eddig 170 ezer háztartásba juttatta el a Telekom a nagysebességű, szélessávú internetet. A 4G-n végzett hanghívás során gyorsabban kapcsolódhat össze a hívó és a hívott fél, a kicsöngés előtti idő érezhetően lerövidül. A VoLTE (Voice-over-LTE) technológiának köszönhetően a mobilinternetezésen túl a hangszolgáltatások is a 4G minőségében bonyolíthatóak le, ami elsősorban gyorsabb hívásfelépülést, HD hangminőséget és hívás közben is 4G sebességű adatkapcsolatot tesz lehetővé. Jelenleg a 4G-s adathasználatra képes telefonok egy hívás indításakor a közelben elérhető 2G vagy 3G hálózatra váltanak, ami növeli a hívás felépülésének idejét. A 4G hanghívások megmaradnak majd a 4G hálózaton, így érezhető mértékben lecsökken majd a kapcsolás időtartama. De nem ez lesz az egyetlen, érezhető előnye a teljesen IP-alapúvá váló telefonhívásoknak, hanem többek között az is, hogy a 4G–n indított hívások a telefonok akkumulátorát is jóval kisebb mértékben terhelik meg, mint a hagyományos technológia.

Az első teszthívást Christopher Mattheisen indította el a Távközlés Világnapján tartott sajtóeseményen, ahol a megjelent újságíróknak lehetőségük volt a Samsung által biztosított Galaxy S6 Edge okostelefonokkal kipróbálni a 4G hanghívást. A megoldás tesztelésén a Magyar Telekom szakemberei folyamatosan dolgoznak annak érdekében, hogy minél hamarabb elérhetővé váljon az ügyfelek számára országos szinten is a technológia.

Jöhet a VoLTE itthon is!

A VoLTE technológiával járó javuló felhasználói élményekről Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Walter Goldenits, a cég műszaki vezérigazgató-helyettese beszélt a Távközlés Világnapján. „A távközlés az IP-alapú szolgáltatások irányába tart, ami nemcsak nagy sebességet, hanem csúcsminőséget is jelent” – fogalmazott Walter Goldenits. „A 4G –n végzett hívás lehetővé teszi, hogy hamarosan telefonbeszélgetéseink során is élvezhessük a már több mint 97%-os, országos lefedettséggel bíró 4G hálózat összes előnyét, ami a független OpenSignal mérése szerint világ kilencedik, Európában pedig a harmadik leggyorsabb 4G szolgáltatást nyújtja. A Telekom 4G már 2725 településen érhető el.” – mutatott rá Walter Goldenits.

A Távközlés Világnapján a cég vezetékes hálózatfejlesztési terveiről is beszélt Christopher Mattheisen, aki kifejtette: „a Telekom elkötelezett abban, hogy a minőségi szolgáltatások elérhetősége érdekében valóban minőségi vezetékes infrastruktúrát fejlesszen. Ennek jegyében tavaly tavasszal felgyorsítottuk új generációs hálózatunk fejlesztését, aminek eredményeként arra számítunk, hogy idén év végére már 2,7 millió háztartásban lesz elérhető a Magyar Telekom nagysebességű, szélessávú internet-szolgáltatása. Idén saját forrásból több mint félmillió új háztartásba tervezünk eljutni, amelyből eddig 170 ezret már elért a Telekom. Ezzel hozzájárulunk ahhoz, hogy Magyarországon az elsők között valósuljon meg a teljes szélessávú lefedettség. Az idei célkitűzéseinken felül további háztartásokat is elérhetünk attól függően, hogyan szerepelünk azon a pályázaton, amelynek célja a lefedetlen települések ellátása legalább 30 Mbit/s sebességű internettel.”messenger whatsapp facebook twitter email

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Xiaomi Mi Band 7 most féláron, mindössze 18.000 forintért megvásárolható a Tomtop oldalán!

A Xiaomi Mi Band 7 most féláron, mindössze 18.000 forintért megvásárolható a Tomtop oldalán!

2022.06.01
| TomTop
A Mi Band 7 nagyobb kijelzővel, új funkciókkal és ugyanolyan olcsó árcédulával érkezik!
Íme a lista 2022 öt legkelendőbb okosórájáról!

Íme a lista 2022 öt legkelendőbb okosórájáról!

2022.06.13
| PhoneArena
Az Apple Watch Series 7 és az SE voltak a világ legkelendőbb okosórái az első negyedévben!
Új dizájnt sugall az új iPhone 14 szivárgása

Új dizájnt sugall az új iPhone 14 szivárgása

2022.04.29
| PhoneArena
Az iPhone 14 széria kijelzőjének kiszivárgása megerősíti az előlapon lévő notch-ot.
Még jobb lesz a Samsung Galaxy S22 kamerája

Még jobb lesz a Samsung Galaxy S22 kamerája

2022.06.09
A legújabb szoftverfrissítés a Galaxy S22 sorozat kameraszoftverét is érinti
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön használja a telefonját fizetésre?


Igen, az Apple Pay-t használom
Igen, a Google Pay-t használom
Igen, banki alkalmazást használok
Nem, de tervezem
NemKorábbi szavazások eredményei