iPhone 16 újítása: Véget érhet a fizikai gombok korszaka?

2024.04.22| 9to5mac

Fedezd fel az iPhone 16 újításait: új kapacitív gombok és vibrációs élmény vár rád!

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Az Apple mindig is a technológiai innováció élén járt, és az iPhone sorozat mindig is az újítások és a forradalmi változások jelképe volt a mobiltelefon piacon. Mostanában azonban egyre hangosabbak azok a pletykák, miszerint az Apple egy újabb mérföldkövet tervez az iPhone fejlődésében: a fizikai gombok átadását a kapacitív gomboknak.

Az elmúlt évben többször is felmerült, hogy az Apple áttérhet a kapacitív gombokra az iPhone készülékek tervezésénél. A tervek ugyanakkor idővel mindig feladták, részben a gyártási kihívások miatt. Azonban most, egy friss beszállítói jelentés alapján, úgy tűnik, hogy az Apple valóban komolyan fontolgatja ezt a lépést.

Az Economic Daily News ma publikált jelentése szerint az Apple megrendelést adott az Advanced Semiconductor Engineering (ASE) nevű cégnek egy olyan kapacitív gombrendszer fejlesztésére, amely az iPhone 16 fizikai gombjait fogja helyettesíteni. Ez azt jelenti, hogy az iPhone 16 készülékek mindkét oldalán található hagyományos gombokat kapacitív érintőfelületek váltanák fel.

iPhone 16 újítása: Véget érhet a fizikai gombok korszaka?

A beszámoló szerint az ASE-nek olyan rendszer-a-csomagot kell kifejlesztenie, amely integrálja a kapacitív gombokat, valamint további Taptic Engine komponenseket. Ez az integráció azt jelentené, hogy a felhasználók érezhetik az érintőfelület megnyomását követő vibrációs visszajelzést, ami hasonló élményt nyújthat, mint a hagyományos fizikai gombok.

Azonban fontos megjegyezni, hogy bár ezek a hírek izgalmasak lehetnek, még mindig nincs hivatalos megerősítés arról, hogy az iPhone 16 valóban kapacitív gombokat kap-e. A 9to5Mac cikkében kifejezte némi szkepticizmusát ezzel kapcsolatban, rámutatva arra, hogy bár az Apple kapacitív gombkomponenseket rendelt, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy az áttérés a fizikai gombokról a kapacitív gombokra már az idei évben megtörténik.

Összességében tehát még mindig várat magára az igazság pillanata, de az biztos, hogy az Apple folyamatosan keresi a lehetőségeket az innovációra és a felhasználói élmény javítására. Ha valóban bevezetik a kapacitív gombokat az iPhone 16 készülékekben, az egy újabb lépés lehet a mobiltechnológia fejlődésében, amely megváltoztathatja a jövőbeni mobiltelefonok kialakítását és működését. Ám addig is, marad a várakozás és a spekuláció az új iPhone modellekkel kapcsolatban.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei