Internettábla tízezer forint alatt

2012.01.02| Daily Mobile

El se hinnénk, de tényleg létezik olyan táblagép, amelyért mindössze 35 dollárt kell kicsengetni.

El se hinnénk, de tényleg létezik olyan táblagép, amelyért mindössze 35 dollárt kell kicsengetni. Az Apple iPad készülékei az áruk miatt inkább az emberiség egy százalékának készült, a Kindle Fire a maradék kilencvenkilenc százaléknak, akik egyébként iPad-et vennének, ha megtehetnék. Most pedig itt a londoni Datawind Aakash által kifejlesztett, Indiában piacra került Aakash. A készülék a gyártási költséggel együtt nagyjából ötven dollárba kerül, ám az indiai Institute of Technology Rajasthan és a Datawind minden diák számára 35 dollárért biztosítja az e-tanulás program keretén belül. Az akció tesztje százezer modellt jelent.

Az Aakash nettáblában megtalálható egy 7 colos érintőkijelző, 256 megabájt RAM, egy 366 megahertz órajelű ARM11 processzor, Android 2.2 Froyo operációs rendszer, két USB port, egy 2100 mAh-s akkumulátor, Wi-Fi-támogatás, valamint Getjar hozzáférés, mivel az Android Marketet nem lehet elérni vele.

Internettábla tízezer forint alatt

Az Aakashból készül egy komolyabb változat is Tajvan részére, ez valamivel drágább lesz ugyan, de cserébe egy 700 megahertzes Cortex A8 processzor, Android 2.3 Gingerbread rendszer, GPRS is megtalálható lesz a 3200 mAh-s akkumulátorral felszerelt UbiSlate7-ben.A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »
új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

A járványhelyzet mennyiben változtatta meg a mobil vásárlási terveidet?


Különben sem terveztem telefonvásárlást
Terveztem új telefon vásárlást, de elhalasztottam hosszabb idõre
Terveztem új telefon vásárlást. Ahogy véget ér a kijárási korlátozás, megveszem az új telefonomat
A járvány nem befolyásolt. Vettem/veszek új telefontKorábbi szavazások eredményei