Ilyen lesz Android 15-ön az új állapotsor

2024.04.04| Droid Life

Az Android esetében a Google évek óta nem változtatott jelentős mértékben az állapotsoron.

A középen elhelyezett előlapi kamerák kivételével inkább az ott látható ikonokra gondolunk, mint például az akkumulátor és a WiFi ikonokra. Ennyi év után úgy tűnik, hogy az Android csapat készen áll néhány változtatásra az Android 15-ön.

Mishaal Rahman részletezte, az Android 15 változtatásokat készít a WiFi jelerősség, a mobil jelerősség és az akkumulátor ikonok tekintetében. Frissítés után szegmentált kialakításúak lesznek, ami jelenleg olyan Samsung készülékeken látható, mint a Galaxy S24 Ultra. A Samsung és a Google azonban jelenleg a függőleges akkumulátor ikont használja, de úgy tűnik, hogy ez is megváltozik az Android 15-nél, és vízszintes elrendezésre vált. Őszintén szólva hasonlít az iPhone-on használtakhoz.

Ilyen lesz Android 15-ön az új állapotsor

Fent láthatjuk a régi állapotsor ikonokat (fent) a frissítettekkel (alul) szemben. A tényleges vizuális különbség mellett a térköz is sokkal kompaktabb. Bár úgy gondoljuk, hogy az esztétikailag rendben van, nem tehetek róla, de azt gondolom, hogy régi Huawei hangulatot áraszt. 

Haptics: Rahman arról is beszámol, hogy a Google több tapintható visszajelzést ad a műveletekhez az Android 15 állapotsorában. Például, ha a felhasználó hosszan megnyom egy csempét, a telefon rezegni fog, ahogy kibontja a részleteket. Természetesen nehéz képernyőképet készíteni a haptikus visszajelzésekről, ezért csak várnunk kell, hogy ezt megtapasztalhassuk.

A legújabb Android 15 fejlesztői előnézetben alapértelmezés szerint nincs bekapcsolva a felhasználói felület és a tapintási módosítások sem, de előfordulhat, hogy az első nyilvános béta megjelenése után be vannak kapcsolva. Addig is erre kell számítani. Már régóta nézzük ugyanazokat az ikonokat.

 

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei