Ilyen az új multitasking és pop-up használat

2023.02.15| SamMobile

A Samsung a táblagépekhez és bizonyos összecsukható telefonokhoz készült 4.1.1-es verzió kiadásával megújította az Osztott képernyő és a Pop-Up View többfeladatos szolgáltatásokat a One UI felhasználói felületen.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Az újratervezés olyan új gesztusokat vezetett be, amelyek az Osztott képernyő és a Felugró nézet elérését a felületen való navigálás természetesebb folyamatává tették.

A Samsung most vezeti be a One UI 5.1-et, és a vállalat ismét nagyobb figyelmet fordított szoftverének egyedi mobil multitasking képességeire. Az One UI 5.1 tovább javítja a meglévő osztott képernyős és előugró nézet gesztusokat, és megpróbálja a mobil termelékenységet még kényelmesebbé tenni.

A One UI 5.1 előtt az osztott képernyős alkalmazások listájának előhívása a dedikált kétujjas kézmozdulattal előhozta a „Legutóbbi alkalmazások” listáját, majd a több ablakkal kompatibilis alkalmazások teljes listáját. Most a Samsung hozzáadott egy új részt, amely a „Leggyakrabban használt alkalmazásokat” tartalmazza, közvetlenül a „Legutóbbi alkalmazások” kategória alatt.

Ilyen az új multitasking és pop-up használat

A felszínen ez az új kategória apró kiegészítésnek tűnhet, és az is. De ez is azon apró kiegészítések egyike, amelyek nagy változást hozhatnak, ha rendszeresen használja az Osztott képernyős nézet alkalmazásokat. Fel kell gyorsítania a többfeladatos munkát, és meg is teszi.

A többfeladatos munkavégzés szempontjából talán még jelentősebb fejlesztés, hogy hogyan működik a Pop-Up View One UI 5.1-ben. Ennek az új firmware-frissítésnek köszönhetően a felhasználók a felugró ablak keretét kifelé húzhatják a képernyő széle vagy sarka felé, hogy visszaváltsanak a teljes képernyőre. Íme egy gyors bemutató:

Eddig a felhasználók csak befelé csúsztathattak az alkalmazás sarkából az előugró nézet aktiválásához. De ahhoz, hogy visszaváltsanak a teljes képernyőre, meg kellett érinteniük a felső sáv fogantyúját egy kis menü eléréséhez, és a „teljes képernyős” opció kiválasztásához. Íme egy példa, amely bemutatja ezt a gesztust (vagy annak hiányát) a One UI 5.0-ban.

Mondanom sem kell, hogy ez a finomítás sokkal kényelmesebbé teszi a teljes képernyős és a pop-up nézet közötti oda-vissza váltást. Még az is lehet, hogy ez a hiányzó összetevő ahhoz, hogy a Pop-Up View a Samsung mobileszközök többfeladatos felhasználói élményének központi eleme legyen. Sokkal nagyobb a koherencia a kialakításban, mivel a felhasználóknak többé nem kell váltaniuk a gesztusok és az almenü érintése között a Pop-Up View engedélyezéséhez vagy letiltásához.

Ha aktiválni szeretné ezeket az osztott képernyős és előugró nézet kézmozdulatokat a One UI 4.1.1, One UI 5.0 vagy One UI 5.1 verziókban, akkor ezt úgy teheti meg, hogy megnyitja a Beállítások alkalmazást eszközén, és eléri a „Speciális funkciók” menüpontot. ezt követi a „Labs” és a „Csúsztatás az előugró nézethez” és a „Swipe for split screen” kapcsolók.

Tekintse meg a SamMobile részletes útmutatóját a többfeladatos munkavégzés maximalizálásáról Galaxy telefonokon és táblagépeken, vagy tekintse meg az alábbi One UI 5.1 gyakorlati videót, amely bemutatja a Samsung legújabb frissítésével hozzáadott további funkciókat.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

EKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

2023.09.01
| GSM Arena
Az Oppo a héten bemutatott egy új, összecsukható okostelefont, valamint egy pár órát - egyet fejlett szenzorcsomaggal és egyet megfizethető áron.
Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14
| Phone Arena
Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.
A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

2023.09.19
| SamMobile
Még hónapok választanak el minket a Galaxy S24 lehetséges bemutatójától, de már több részlet kiszivárgott a Samsung közelgő prémium telefon sorozatáról.
Az iPhone 14 problémái miatt számos szervizes felhagy a javítással

Az iPhone 14 problémái miatt számos szervizes felhagy a javítással

2023.09.20
| Android Authority
Az iFixit csökkentette az iPhone 14 javíthatósági értékelését a korábbi 7-ről 4-re az elérhető maximális 10 pontból.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei