Ilyen az új multitasking és pop-up használat

2023.02.15| SamMobile

A Samsung a táblagépekhez és bizonyos összecsukható telefonokhoz készült 4.1.1-es verzió kiadásával megújította az Osztott képernyő és a Pop-Up View többfeladatos szolgáltatásokat a One UI felhasználói felületen.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Az újratervezés olyan új gesztusokat vezetett be, amelyek az Osztott képernyő és a Felugró nézet elérését a felületen való navigálás természetesebb folyamatává tették.

A Samsung most vezeti be a One UI 5.1-et, és a vállalat ismét nagyobb figyelmet fordított szoftverének egyedi mobil multitasking képességeire. Az One UI 5.1 tovább javítja a meglévő osztott képernyős és előugró nézet gesztusokat, és megpróbálja a mobil termelékenységet még kényelmesebbé tenni.

A One UI 5.1 előtt az osztott képernyős alkalmazások listájának előhívása a dedikált kétujjas kézmozdulattal előhozta a „Legutóbbi alkalmazások” listáját, majd a több ablakkal kompatibilis alkalmazások teljes listáját. Most a Samsung hozzáadott egy új részt, amely a „Leggyakrabban használt alkalmazásokat” tartalmazza, közvetlenül a „Legutóbbi alkalmazások” kategória alatt.

Ilyen az új multitasking és pop-up használat

A felszínen ez az új kategória apró kiegészítésnek tűnhet, és az is. De ez is azon apró kiegészítések egyike, amelyek nagy változást hozhatnak, ha rendszeresen használja az Osztott képernyős nézet alkalmazásokat. Fel kell gyorsítania a többfeladatos munkát, és meg is teszi.

A többfeladatos munkavégzés szempontjából talán még jelentősebb fejlesztés, hogy hogyan működik a Pop-Up View One UI 5.1-ben. Ennek az új firmware-frissítésnek köszönhetően a felhasználók a felugró ablak keretét kifelé húzhatják a képernyő széle vagy sarka felé, hogy visszaváltsanak a teljes képernyőre. Íme egy gyors bemutató:

Eddig a felhasználók csak befelé csúsztathattak az alkalmazás sarkából az előugró nézet aktiválásához. De ahhoz, hogy visszaváltsanak a teljes képernyőre, meg kellett érinteniük a felső sáv fogantyúját egy kis menü eléréséhez, és a „teljes képernyős” opció kiválasztásához. Íme egy példa, amely bemutatja ezt a gesztust (vagy annak hiányát) a One UI 5.0-ban.

Mondanom sem kell, hogy ez a finomítás sokkal kényelmesebbé teszi a teljes képernyős és a pop-up nézet közötti oda-vissza váltást. Még az is lehet, hogy ez a hiányzó összetevő ahhoz, hogy a Pop-Up View a Samsung mobileszközök többfeladatos felhasználói élményének központi eleme legyen. Sokkal nagyobb a koherencia a kialakításban, mivel a felhasználóknak többé nem kell váltaniuk a gesztusok és az almenü érintése között a Pop-Up View engedélyezéséhez vagy letiltásához.

Ha aktiválni szeretné ezeket az osztott képernyős és előugró nézet kézmozdulatokat a One UI 4.1.1, One UI 5.0 vagy One UI 5.1 verziókban, akkor ezt úgy teheti meg, hogy megnyitja a Beállítások alkalmazást eszközén, és eléri a „Speciális funkciók” menüpontot. ezt követi a „Labs” és a „Csúsztatás az előugró nézethez” és a „Swipe for split screen” kapcsolók.

Tekintse meg a SamMobile részletes útmutatóját a többfeladatos munkavégzés maximalizálásáról Galaxy telefonokon és táblagépeken, vagy tekintse meg az alábbi One UI 5.1 gyakorlati videót, amely bemutatja a Samsung legújabb frissítésével hozzáadott további funkciókat.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei