IFA 2019

IFA 2019: a Honor a látássérültekért

2019.09.06

A Honor ma bemutatta legújabb fejlesztéseit. Az okostelefon-gyártó PocketVision elnevezésű alkalmazása bármilyen szöveget olvashatóvá alakít mesterséges intelligencia támogatásával, így mindig kéznél levő segítséget nyújt látássérült emberek számára.

A Honor nemzetközi okostelefon-gyártó a látássérültek számára tervezett PocketVision alkalmazás mellett bejelentette új, IoT (Internet of Things) stratégiáját, valamint legújabb, Honor 20 Pro felsőkategóriás okostelefonjával kapcsolatos fejlesztéseit is.

Új szín és frissített szoftver

A Honor 20 Pro okostelefon legújabb színvariácója az izlandi jégvirág nevet kapta, és az izlandi Jökulsárlón gleccserlagúna ihlette. A Honor 20 Pro új változata szintén dinamikus-holografikus dizájnnal érkezik, hátlapjának színezését a jéghegyek naplementében megcsillanó csúcsa inspirálta. A készülék szoftvere EMUI 10.0-ra frissül, mellyel elérhetővé válik a Magic UI 3.0 béta verziója is HOTA (közvetlenül a telefonon elérhető) frissítéssel 2019 utolsó negyedévétől. A frissítésnek köszönhetően a felhasználók kipróbálhatják az új Morandi ihlette színpalettára épülő kezelőfelületet.

Emellett elérhető lesz egy új, a szemet kevésbé terhelő sötét mód (Dark Mode), fényképezéskor pedig az ISO érték az aktuális környezeti fények alapján automatikusan változik. Összességében az EMUI 10 szoftver még felhasználóbarátabbá teszi a legújabb Honor csúcskészülékek kezelőfelületét. A Honor 20 Pro pozitív kritikát kapott a média és az iparági szereplők részéről is, négykamerás rendszerét a DxOMark 111 pontra értékelte. Emellett az EISA (Expert Imaging and Sound Association) a 2019-2020-as év lifestyle okostelefonjának választotta.

IFA 2019: a Honor a látássérültekért

IoT stratégia a jövőért

A Honor célja, hogy elősegítse egy intelligens, összekapcsolt világ megalkotását. Ennek kapcsán felvázolta IoT (Internet on Things) stratégiáját, mely az “1+8+N” nevet kapta. A koncepció 1 okostelefont, 8 okosotthonnal kapcsolatos termékkategóriát és a partnerek által biztosított kísérő termékek széles választékát foglalja magában. Mindennek fontos eleme a Honor Band 5 fitness tracker és okos karkötő, amivel mérhető a pulzus, nyomon követhető az alvás minősége és hossza, és az edzésekkel kapcsolatos értékeket is követi.

Mindezek mellett a Honor a múlt hónap során bejelentette első okos kijelzőjét a Huawei fejlesztői konferencián. A Honor Visiont a vállalat első saját fejlesztésű intelligens chipkészlete, a Honghu 818 hajtja, és mesterséges intelligencián alapuló kamera NPU chipsetet, valamint csúcskategóriás wifi chipsetet találunk benne. “A Honor immár egyre szélesebb termékcsoportban kínál kiváló szoftveres és harveres megoldásokat, beleértve az okostelefonokat és az okosotthonokhoz kapcsolódó termékeket.  Célunk, hogy magával ragadó felhasználói élményt nyújtsunk felhasználóinknak és hozzásegítsük őket szenvedélyeik megvalósítához.” - mondta George Zhao, a Honor elnöke.

 

A Honor Pocketvision alkalmazás mesterséges intelligencián keresztül nyújt segítséget látássérültek számára. 

 • Világszerte 1,3 milliárd látássérült ember él
 • A PocketVision a Honor 20 Pro mesterséges intelligenciájával és négykamerás rendszerével segít a szövegek felolvasásában
 • A HONOR és az Egyesült Királysági Vakok Állami Intézete (RNIB) közösen igyekszik felhívni a figyelmet azokra a nehézségekre, amelyekkel a látássérült emberek szembesülnek
 • Az alkalmazás minden HONOR telefonra letölthető a mai naptól, és támogatja az angol, a spanyol, a portugál, a német, az olasz és a kínai nyelveket

A Honor nemzetközi okostelefon-gyártó a mai napon bejelentette a PocketVision alkalmazást, amely mesterséges intelligenciával igyekszik segíteni a látássérült embereknek az olvasásban. A 2019-es IFA kiállításon bejelentett alkalmazás a Honor elkötelezettségét erősíti az innovatív mobil eszközök és megoldások iránt. Az Egészségügyi Világszervezet szerint nagyjából 1,3 milliárd ember él valamilyen látással összefüggő problémával. A PocketVision a Honor 20 Pro mesterséges intelligenciáján és négy kameráján keresztül hordozható és megfizethető alternatívát nyújt a nagyítókkal vagy egyéb, olvasást segítő eszközökkel szemben. 

IFA 2019: a Honor a látássérültekért

Az alkalmazást az Eyecoming fejlesztette, és három fő funkcióval bír:

 • Szövegfelolvasás (Text-to-Speech): A Honor HiAI és optikai karakterfelismerő (Optical Character Recognition, OCR) technológiával gyorsabban és pontosabban alakítja szöveggé a képet, majd felolvassa azt, például könyvek, dokumentumok, étlapok esetében
 • Nagyítás (Zoom-In): a Honor 20 Pro 48 MP-es kamerájával és a 8MP-es telefotó lencsével felnagyíthatóak a szövegrészletek, mindez a hangerőgombokkal vezérelhető. Így az apró vagy homályos szövegrészlet is olvashatóbbá válik.
 • Negatív fotó (Negative Image Mode): lehetővé teszi a színek megváltoztatását filtereken keresztül, ezzel növelhető a kontraszt a betűk és a háttér között.

 „A Honornál olyan innovatív megoldásokat keresünk, amik pozitív hatással bírnak világunkra” – mondta George Zhao, a Honor elnöke. „A Honor 20 Pro mesterséges intelligencia által vezérelt funkcióit és kiváló kameráját kihasználva a PocketVision hordozható és megfizethető megoldást nyújthat bizonyos látással összefüggő problémákra. Az alkalmazáson keresztül szeretnénk megkönnyíteni a mindennapokban rendszeresen előforduló szövegek elolvasását.”

A Honor 20 Pro 48 MP-es kameráját mesterséges intelligencia támogatja, ami nappali és éjszakai fényviszonyok közt is éles képeket készít, a közeli felvételek részletgazdagságáról pedig a 8 MP-es telefotó kamera gondoskodik. A készülékben 7nm-es gyártástechnológiával készült Kirin 980 AI lapkakészletet, 4.000 mAh-s akkumulátort, 256 GB tárhelyet találunk, a magával ragadó hangzásról pedig a Histen 6.0 technológia 9.1 virtuális térhangzása gondoskodik.

 “Az okostelefonok a látássérültek hétköznapjaiban is egyre nagyobb szerepet kapnak. A PocketVision alkalmazás mindig kéznél lévő akadálymentesített megoldást jelenthet a felhasználók számára. Segítségével bármilyen szöveg olvasható formátummá alakítható, így a mindennapok során nagyobb függetlenséget biztosít használójának.” - tette hozzá Robin Sprinks, az RNIB innovációs és technológiai menedzsere. A PocketVision a mai naptól díjmentesen letölthető a Huawei AppGallery-ből. Az alkalmazás támogatja az angol, a portugál, a német, a spanyol, az olasz és a kínai nyelveket. 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


  Árukereső
  Xiaomi Redmi Note 9S 64GB Dual
  Xiaomi Redmi Note 9S 64GB Dual
  i-Shop Webáruház 64 390 Ft
  FirstPhone.hu 64 900 Ft
  MobilEx Webáruház 64 980 Ft
  Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB 6GB RAM Dual
  Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB 6GB RAM Dual
  EUmobil 77 140 Ft
  MobilEx Webáruház 77 650 Ft
  i-Shop Webáruház 77 670 Ft
  Huawei P Smart Z Dual
  Huawei P Smart Z Dual
  INNOTECH SHOP 63 890 Ft
  FirstPhone.hu 63 900 Ft
  euronics.hu 64 989 Ft


  új
   APRÓHIRDETÉSEK
  KERESÉS
  TELEFONOK GYORSLISTA
  Márka :

  Tipus :


  HÍRLEVÉL

  Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

  Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


  SZAVAZÁS

  A járványhelyzet mennyiben változtatta meg a mobil vásárlási terveidet?


  Különben sem terveztem telefonvásárlást
  Terveztem új telefon vásárlást, de elhalasztottam hosszabb idõre
  Terveztem új telefon vásárlást. Ahogy véget ér a kijárási korlátozás, megveszem az új telefonomat
  A járvány nem befolyásolt. Vettem/veszek új telefont  Korábbi szavazások eredményei