IFA 2015: Huawei Mate S, az új luxustelefon

2015.09.02| Huawei

A Huawei bemutatta a Mate sorozat legújabb zászlóshajóját, a Huawei Mate S okostelefont Berlinben, az IFA szakkiállításon.

A Huawei bemutatta a Mate sorozat legújabb zászlóshajóját, a Huawei Mate S okostelefont Berlinben, az IFA szakkiállításon. Az LTE-képes Mate S okostelefont Hisilicon Kirin 935-ös, négy 2.2 GHz-es és négy 1.5 GHz-es magból álló processzor és 2700 mAh-s lítium-polimer akkumulátor működteti. A gyorsabb töltés érdekében a Huawei egyedülálló megoldással látta el a Mate S-t, amelynek köszönhetően a készülék akár kétórányi telefonbeszélgetéshez is kitart mindössze 10 perces töltés után. A Mate sorozat korábbi modelljének, a Huawei Mate 7 sikerére építve az új készülék 5.5 hüvelyk hosszú, 7.2 milliméter vastag, és ívelt hátlapja tökéletesen illeszkedik a tenyérbe. A készülék tapintása sima, fémes.

A Mate S egy speciális verziója Force Touch technológiával lesz felszerelve. Ez képes érzékelni a képernyőt érő nyomás különböző erősségeit, így azzal, hogy erősebben vagy lágyabban nyomja az ujját a kijelzőre, a felhasználó alkalmazásokat aktiválhat, vagy egyéb tevékenységeket is egyszerűen elvégezhet. Fényképnézegetés közben például a képeket gyorsan meg lehet nyitni előnézetben, és meg lehet nagyítani azáltal, hogy egy ujjal megnyomjuk a képernyőt. A technológiának köszönhetően a Mate S-t mérlegként is lehet használni arra, hogy tárgyak súlyát megállapítsuk.

IFA 2015: Huawei Mate S, az új luxustelefon

A telefont a Huawei Mate 7 ujjlenyomat-olvasójának továbbfejlesztett verziójával, a Fingerprint 2.0-val látták el. Ennek 100 százalékkal nagyobb a felismerési sebessége, és pontosabb öntanuló funkciókat tartalmaz, mint a korábbi technológia. Az ujjlenyomat olvasó az értesítési sáv kezelésére is használható, dupla kattintással le lehet törölni az olvasatlan bejegyzéseket, képeket lehet nézegetni, szelfiket készíteni, valamint hívást lehet kezdeményezni és tartani vele.

A Knuckle Control 2.0 – amely először a Huawei P8 okostelefonban debütált idén áprilisban – leegyszerűsíti a felhasználók számára a váltást az applikációk használata és a screenshotok készítése között. Ez a funkció új módot kínál a telefon használatára: például ha a felhasználó C formát rajzol ujjával a képernyőre, akkor aktiválja a fényképezőgépet, ha M betűt, akkor elindítja a zenelejátszót, ha E betűt, akkor pedig az Internet böngészőt. A felhasználók saját maguk is személyre szabhatják ezt a funkciót, ezekhez a formákhoz bármilyen alkalmazást társíthatnak.

IFA 2015: Huawei Mate S, az új luxustelefon

A Huawei Mate S kamerájának beállításai között találjuk a kontraszt, a textúra, illetve az egyedi tonalitás. Az 13 megapixeles hátlapi kamerát RGBW szenzorral, optikai képstabilizátor, kettős színhőmérsékletű LED villanókkal, független kép jelfeldolgozó kamera egységekkel szerelték fel. Ezek kombinációja hozzájárul ahhoz, hogy jobb minőségű fotókat készíthessünk gyorsabban. A Huawei Mate S ezen kívül 8 megapixeles előlapi kamerával rendelkezik, amelyhez enyhe fényű előlapi villanót is felszerelt a gyártó. Ez az algoritmus biztosítja a felhasználók számára, hogy a legélesebb, legelőnyösebb képeket készíthessék. Hogy még egyszerűbb legyen a szelfikészítés, a Huawei a Mate S ujjlenyomat olvasóját is úgy alakította ki, hogy a felhasználók azt megérintve könnyen és kényelmesen készíthetnek magukról fotót. A professzionális kamera módban manuálisan lehet az ISO fényérzékenységet beállítani, illetve az expozíció-korrekciót, az expozíciós időt, a fehéregyensúlyt és a fókuszt, valamint olyan funkciókat, mint a képernyő rácsozása, vagy a segédfényes fókusz.

IFA 2015: Huawei Mate S, az új luxustelefon

A Huawei a Mate S okostelefont intelligens hangfelvétel funkcióval szerelte fel. Ez egy új hardver megoldás, amely három beépített mikrofon és egy intelligens algoritmus segítségével irányítottan és rendkívül tisztán rögzíti a hangot, minimális háttérzajjal. A felhasználók így igényeiknek megfelelően három különböző módban rögzíthetnek hangfelvételt. Interjú módban a mikrofonok 180 fokban, meeting módban pedig minden irányból rögzítik a hangot, ezeken kívül pedig normál módban is használható a funkció. A folyton úton lévő felhasználók számára a Huawei Mate S vezeték nélküli nyomtatást is kínál, a Mopria általános nyomtatási protokollal biztosítja a tökéletes megoldást, amely 16 márka 800 különböző nyomtató típusát tartalmazza.

IFA 2015: Huawei Mate S, az új luxustelefon

A Huawei legújabb Mate modellje két, prémium és standard változatban kerül a boltokba. A standard verzió 32GB ROM memóriával, titánium szürke vagy misztikus pezsgő színekben lesz elérhető Nyugat-Európában 649 eurós áron. A prémium változat 64GB ROM-mal felszerelve, presztízs arany és korall rózsaszín színekben érkezik a nyugat-európai boltokba, 699 eurós áron. A Mate S szeptember 15-étől előrendelhető Nyugat-Európában a Vmall.eu oldalon. A Mate S harmadik, Force Touch technológiával felszerelt verziójának elérhetőségéről a későbbiekben nyújt tájékoztatást a Huawei.



Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Dupla ujjlenyomatolvasó az új Huawei-ben

Dupla ujjlenyomatolvasó az új Huawei-ben

2018.04.04
| Huawei
Dupla ujjlenyomat-olvasóval érkezik a Mate széria új luxus darabja
Megérkezett hazánkba: Huawei Mate 10 Pro

Megérkezett hazánkba: Huawei Mate 10 Pro

2017.10.27
| Huawei
Már előrendelhető a Huawei új intelligens készüléke.
Huawei Mate 10 Lite: négy kamerával!

Huawei Mate 10 Lite: négy kamerával!

2017.10.30
| Huawei
Négy kamerával jön Magyarországra a Huawei Mate 10 Lite. A Huawei először mutatott be Lite verizót a Mate sorozatból.
Teszt: Huawei Mate S - majdnem sikerült!

Teszt: Huawei Mate S - majdnem sikerült!

2016.01.04
| Telefonguru
Nálunk járt a feltörekvõ, immár a világranglistán dobogós helyen lévõ kínai gyártó majdnem csúcsmobilja, a Huawei Mate S. Fém ház, ujjlenyomat-olvasó és optikai képstabilizátor jellemzik leginkább. Ja és hogy elsõosztályú. Negatívum a teszt végén.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei