Nagyobb ujjlenyomat-olvasót kap a Galaxy 21

2021.01.13| SamMobile

A Galaxy S21 használhatja először a Qualcomm nagyobb és gyorsabb ultrahangos ujjlenyomat-olvasóját.

A Samsung volt az egyetlen nagy márka, amely a Qualcomm első generációs, kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóját használta. Teljesítménye azonban nem volt csúcsminőségű az érzékelő kis mérete és a lassú felismerési sebesség miatt. A Qualcomm most bemutatta második generációs 3D Sonic Sensor Gen2 nevű ujjlenyomat-olvasóját, amely a Galaxy S21 sorozatba kerülhet.

A Qualcomm frissen bejelentett ultrahangos ujjlenyomat-olvasója 77%-kal nagyobb és 50%-kal gyorsabb, mint a Galaxy S10 és a Galaxy S20 sorozat első generációs érzékelője. Ez azt jelenti, hogy az új érzékelő könnyebben megtalálható ujjal, miközben a tulajdonos feloldja a készüléket. Területe 64 mm², négyzet alakú formában (8×8mm).

Nagyobb ujjlenyomat-olvasót kap a Galaxy 21

Összehasonlításképpen: az első generációs érzékelő négyszögletes alakban (4×9 mm) 36 mm² volt. A vállalat elárulta, hogy új érzékelője 1,77-szer több biometrikus adatot képes befogni. Rendkívül vékony, mindössze 0,2 mm-es, ez pedig nagy előny a rivális optikai ujjlenyomat-érzékelőkkel szemben.

A Qualcomm megemlítette, hogy a második generációs, ultrahangos ujjlenyomat-olvasó 2021 elején kezd megjelenni az okostelefonokban. Valószínűleg a Samsung Galaxy S21, a Galaxy S21+ és a január 14-én bemutatásra kerülő Galaxy S21 Ultra lesznek az elsők a sorban, ám év végén megjelenhet a Galaxy Note 21 sorozatban is.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »
új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Okosóra vagy okoskarkötő! Sorra jelennek meg a kezünkre való okoseszközök! Önnek van/lesz?


igen, van okosórám
igen, van okoskarkötőm
tervezek okosórát venni
tervezek okoskarkötőt venni
nincs rá szükségemKorábbi szavazások eredményei