Hoppá, 13 ezer mobil IMEI száma egyezik

2020.06.09| Android Police

A rendőrség nyomozása szerint jelenleg mintegy 13 ezer Vivo okostelefon rendelkezik ugyanazzal az IMEI számmal.

Az IMEI számot, röviden a International Mobile Equipment Identity-t használják okostelefonok és egyéb fogyasztói elektronikai eszközök, például táblagépek egyedi és elvben cserélhetetlen azonosítóiként. A szolgáltatók ezeket a számokat használják az érvényes eszközök azonosítására, és a helyi rendészeti szervekkel együttműködve megtilthatják az ellopott telefonok hálózati hozzáférését, vagy nyomon követhetik a jogellenes birtokukban lévőket. A dolgok kissé bonyolultabbá válnak, ha több ezer eszköz ugyanazzal az IMEI-vel rendelkezik, éppen ez történt több mint 13 000 Vivo telefonnal Indiában.

A Meerut rendőrségére hivatkozó helyi jelentések szerint a csalást először akkor fedezték fel, amikor egy tiszt egy tavaly javította meg a Vivo okostelefonját, majd a folyamatos rendszerhibák után visszakapták. Ezután észrevette, hogy az IMEI-szám megváltozott. A nyomozás után a rendőrség még 13.557 másik Vivo telefont azonosított ugyanazzal az indiai IMEI-vel az országban és vádat indított a gyártóval szemben.

Hoppá, 13 ezer mobil IMEI száma egyezik

India 2017-ben büntetendővé tette az IMEI csalást egy új törvénnyel, ám nyilvánvalóan ez nem volt elegendő a gyakorlat elrettentésére. Lehetséges, hogy a szóban forgó IMEI-vel rendelkező összes készüléket blokkolják a helyi mobilszolgáltatók, ami segíthet a biztonsági problémák enyhítésében, de ezrek maradhatnak működő telefon nélkül.

A Vivoval kapcsolatban nem először követtek el ilyen bűncselekményt, a The Times of India szerint az ország másik részén Madhya Pradesh rendőrsége felfedezte, hogy tavaly több mint 50.000 Vivo telefon rendelkezett azonos IMEI számmal. Az esemény egy mobiljavító műhelybe vezethető vissza, bár a Vivot és a beszállítókat is azzal vádolták, hogy a bűncselekményben részt vettek.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Az incidens további haragot válthat ki az Indiában elérhető kínai mobilok ellen, mivel egy helyi kezdeményezés a közelmúltban a TikTok Play Áruház besorolását 1,2 csillagosra tette a rossz moderáció és erőszakos tartalommal kapcsolatos vádakkal szemben.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokAz iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

2022.08.08
| Phone Arena
Nem meglepő, hogy az Apple gőzerővel dolgozik az iPhone 14 bemutató eseményen, ám az eddig sejtett dátum változhat.
Képeken az iPhone 14 Pro Max!

Képeken az iPhone 14 Pro Max!

2022.08.26
| Phone Arena
Az Apple megerősítette a Far Out eseményt szeptember 7-i dátummal, ahol bejelenti az iPhone 14 sorozatot, az Apple Watch Series 8-at és két másik óramodellt, valamint az új AirPodokat.
Videó: iPhone 14 Pro Max vs iPhone 13 Pro Max

Videó: iPhone 14 Pro Max vs iPhone 13 Pro Max

2022.08.09
| Phone Arena
Friss videó mutatja be az iPhone 14 Pro Max és az iPhone 13 Pro Max tervezési különbségeit.
Az iPhone 14 Pro Max az ultraszéles kamera miatt lesz drágább

Az iPhone 14 Pro Max az ultraszéles kamera miatt lesz drágább

2022.08.31
| Phone Arena
A fő iPhone 14 Pro kameraérzékelőn kívül az Apple várhatóan frissíteni fogja a Pro modellek ultraszéles kameráját, árulta el Ming-Chi Kuo neves elemző, és ezúttal a pontos specifikációkat adja meg.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei