Honor mobilokon fejlesztenek a BME-n

2020.12.04| Honor

Együttműködik a BME és a Honor az egyetemi alkalmazásfejlesztés támogatására.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A hallgatók Honoor okoseszközökkel fejleszthetnek alkalmazást tanulmányaik során, egy hazai verseny keretében pedig lehetőséget kapnak arra, hogy alkalmazásuk elérhető legyen a HMS platformon.

A Honor okostelefonokkal és pályázati lehetőséggel támogatja az alkalmazásfejlesztést a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékén. A megállapodás részeként a mobilszoftver-fejlesztés mellékspecializációval bíró hallgatók tanulmányaik során Honor 9X Pro és Honor 9A modelleket használva fejleszthetnek alkalmazásokat.

Honor mobilokon fejlesztenek a BME-n

Az eszközök használata mellett a hallgatók arra is lehetőséget kapnak, hogy mobilalkalmazás-fejlesztői pályázaton indulva a fejlesztett appot közzétegyék a HMS (Huawei Mobile Services) platformján. A versenyre olyan kreatív mobil alkalmazásokat várnak a szervezők, amik megkönnyíti a fiatalok életét.

Az ötlet feltöltésén túl a prototípus elkészítése is pályázati követelmény, a végső alkalmazás lefejlesztésére pedig a hallgatóknak 2021. január 15-ig van lehetőségük. A legjobbnak ítélt pályázatról a zsűri 2021 január végén dönt.

Honor mobilokon fejlesztenek a BME-n

„Mind több szolgáltatásnak jelenik meg mobil kliens alkalmazása, sőt, jó pár új szolgáltatás csak a digitális, okostelefonos térben létezik. Ahhoz, hogy piacképes tudással rendelkező mérnököket bocsássunk ki, szükség van rá, hogy gyakorlati tapasztalatuk is legyen. Ehhez elengedhetetlen tehát az egyetem és a piaci szereplők közötti együttműködés, és a megfelelő infrastruktúra és eszközpark.

Mindemellett hallgatóink kifejezetten keresik azokat a megjelenési területeket, ahol a megszerzett tudást kézzelfoghatóan alkalmazhatják a gyakorlatban. Egy piactérre bekerülve mindez nagyon is direktben jelenik meg, az alkalmazásfejlesztői verseny pedig katalizálja ezeket a belső motivátorokat.” – mondta el dr. Forstner Bertalan, a BME egyetemi docense.

Honor mobilokon fejlesztenek a BME-n

„A Honor ezúttal egy hazai együttműködésen keresztül, a BME segítségével közvetlenül szeretné megszólítani az alkalmazásfejlesztés iránt érdeklődő fiatalokat és lehetőséget biztosítani arra, hogy ötletük világviszonylatban is ismertté válhasson.” – mondta el Ament Amarilla, a Honor magyarországi marketing kommunikációs és PR menedzsere.

Az együttműködés részeként a hallgatók a következő egy év során a Honor Lab névre keresztelt teremben végezhetik gyakorlati feladataikat.

 


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei