Holnaptól szupersebességre kapcsol a T-Mobile

2014.10.17| T-Mobile

2015 végére 93 százalékos lakossági lefedettséget biztosít a piacvezető Telekom 4G mobilhálózata. A Magyar Telekom ma átvette az NMHH pályázatán elnyert frekvenciablokkok használatba vételét lehetővé tévő engedélyeket.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

2015 végére 93 százalékos lakossági lefedettséget biztosít a piacvezető Telekom 4G mobilhálózata. A Magyar Telekom ma átvette az NMHH pályázatán elnyert frekvenciablokkok használatba vételét lehetővé tévő engedélyeket. Azonnali fejlesztések: holnaptól 450 újabb bázisállomást kapcsol be a Telekom, ezzel máris 73 százalékosra ugrik a 4G lakossági kültéri lefedettsége. Ezzel párhuzamosan az elérhető maximumra, akár 150 Mbit/s-re növeli a 4G mobilnet névleges letöltési sebességét a teljes 4G hálózatban. A Telekom a tervezettnél gyorsabb fejlesztéssel a jövő év első hónapjaira 80 százalékosra, 2015 végére pedig 93 százalékosra növeli az országos lakossági 4G lefedettségét.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója ma átvette dr. Karas Monikától, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökétől a szeptember 29-án zárult pályázaton elnyert frekvenciablokkok használatba vételét lehetővé tévő engedélyeket. A Telekom a piaci szereplők közül elsőként veheti használatba az új frekvenciablokkokat, ennek köszönhetően 4G mobil szélessávú hálózatának lefedettségét azonnal tovább bővíti, és letöltési sebességét az elérhető maximumra, akár 150 Mbit/s-ra növeli.

Holnaptól szupersebességre kapcsol a T-Mobile

A Telekom a használatba vételt követően már október 18-ától 450 további 4G bázisállomás bekapcsolásával bővíti mobilhálózatát. Ezáltal a szolgáltató lakosságra vetített országos 4G kültéri lefedettsége gyakorlatilag egy csapásra 73 százalékosra emelkedik az eddigi 54-ről. Ezzel egyidejűleg az elérhető maximumra növeli a 4G mobilnet névleges – azaz díjcsomagtól és készüléktől függő – letöltési sebességét a Telekom, így akár 150 Mbit/s sebességű mobilnetet kínál az ország első 4G hálózatán. Az új frekvenciáknak köszönhetően nemcsak az újonnan lefedett településeken élő ügyfelek, hanem az összes 4G felhasználó jól jár, hiszen mindenkinél még tovább javul a szolgáltatásminőség.

A további hálózatfejlesztéseket hasonlóan dinamikus ütemben folytatja a Telekom. A szolgáltató a tervezettnél hamarabb, már a jövő év első hónapjaiban 80 százalékosra, 2015 végére pedig 93 százalékosra növeli országos 4G lakossági kültéri lefedettségét, amivel szinte a teljes magyar lakosságnak elérhetővé teszi a mobilinternetezés új korszakát jelentő szolgáltatásokat. A Telekom által forgalmazott készülékek döntő többsége (10-ből 7) 4G képes, az októbertől kínált új, korlátlan tematikus mobiladat opciók pedig ajánlati oldalról adhatnak újabb lökést a 4G mobilinternetezés további térnyerésének.
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei