Hivatalosan is megjött: LG G6

2017.02.26| Phone Arena

A kisebbik dél-koreai gyártó az MWC 2017 keretein belül másodikként jelentett be telefont.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Az LG G6 méretes, új dizájnt és meglepően kis méretű házat kapott. A cég úgy döntött, teljesen az alapokról kezdi a fejlesztéseket, miután tavaly az LG G5 és a hozzá tartozó moduláris kialakítás egyáltalán nem hozta meg a várt eredményeket. Így lett az LG G6 friss megjelenésű, üveg burkolatot és fém keretet kapott modell, akárcsak napjaink legtöbb csúcsmobilja. A készülékház érdekessége az IP68-as víz- és porállóság, valamint a majdnem teljesen „full-screen” előlap.

A számos új funkció mellett meg kell említeni a méretes, immár 5.7 colos kijelzőt, valamint a 2:1 arányt. Megdöbbentő, de az LG megoldotta, hogy minden irányból (!) kisebb a telefon mint az 5.3 colos LG G5 úgy, hogy nagyobb a kijelző. Az új fejlesztések miatt a mérnökök az interfészen is módosítani voltak kénytelenek és persze új nevet is kapott a szoftveres módosult megjelenés. Az LG G6-on gyárilag Android 7.1 Nougat rendszer fut, ez és az új launcher lehetővé teszi a nagyobb kép-előnézetet, a naptárban a következő eseményt, valamint informatívabb számos már alkalmazás esetében.

Az említett megjelenítő IPS LCD, QHD+ felbontású (1440×2880 pixel), nagyjából hetvennyolc százalék a kijelző-előlap aránya. Támogatja a Dolby Vision és a HDR 10 szabványokat is, ezek élethűbb színeket, jobb kontrasztot és dinamikai tartományt biztosíthatnak. Érdekes, hogy az LG nem akart hajlított megjelenítőt használni, mégpedig azon egyszerű oknál fogva, hogy szerintük túlságosan is sérülékeny és törékeny ez a megoldás. Az LG G6 alatt a már korábbról ismert Qualcomm Snapdragon 821 chipset dolgozik, méghozzá 4 gigabájt RAM mellett. A belső, 32 gigabájtos tároló igény szerint bővíthető microSD kártyával.

A G6 hátlapján két darab, egyenként 13 megapixeles szenzor található, az egyik 71, a másik 125 fokos látószöggel (mint a GoPro), az előlapi kamera öt megapixeles, 100 fokos szögben tud szelfit készíteni. Jó hír, hogy a kamerák nem állnak ki a telefon síkjából, így asztalra téve sem lesz bizonytalan a készülék és használata. Az új dual kamera megoldásnak köszönhetően egyetlen kép ellövésével lehet panorámaképeket készíteni vagy éppen halszem optikás kreatív videót ellőni. A széles látószögű kamera többet lát mint az emberi szem. A szintén friss kamera szoftver is sokat segít majd, hiszen akár kollázs is készíthető segítségével, de az átláthatóságra és könnyű kezelhetőségre mentek rá inkább a fejlesztők.

Akkumulátorból is nagyobb került az utódba, hiszen itt már egy 3300 mAh-s, házi körülmények között nem cserélhető teleppel gazdálkodhat a felhasználó, szemben a korábbi 2800 mAh-s erőforrással. A chipset miatt adott a Qualcomm Quick Charge 3.0 és a vezeték nélküli töltési lehetőség is, nulláról így akár másfél óra alatt is feltölthető lesz a készülék, viszont fél óra alatt ötven százalékig tudja tölteni az akkumulátort. Az egyelőre kérdéses, hogy a nagyobb telep elég lesz-e az igencsak méretes felbontású kijelzőnek és ha kihasználja valaki a telefon tudását.

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Bemutatjuk 2023 várhatóan legsikeresebb, elérhető árú telefonját

Bemutatjuk 2023 várhatóan legsikeresebb, elérhető árú telefonját

2022.11.16
| Phone Arena
Egy friss Samsung Galaxy A54 5G szivárgás felfedte, mi lehet 2023 legjobb középkategóriás telefonja.
Ajándék a Telenortól karácsonyra

Ajándék a Telenortól karácsonyra

2018.11.23
| Telenor Jó Kimondani
Telefonok 0 Ft-ért, 3 nap ajándék hívás vagy net, díszdobozos adatjegy, taxiút jókívánságért a szolgáltató ünnepi ajánlataiban.
Videón az LG G6 és kezelőfelülete

Videón az LG G6 és kezelőfelülete

2017.03.31
| Phone Arena
Az alábbi videót az LG adta ki, és számos hasznos információt tartalmaz a jövendő LG G6 tulajdonosoknak.
Jól néz ki átlátszó hátlappal a G6

Jól néz ki átlátszó hátlappal a G6

2017.05.03
| Phone Arena
Miután a Samsung Galaxy S8-at megmutatták teljesen átlátszó hátlappal, itt az LG G6 is.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei