Hivatalos: megjelent a Nokia N900!

2009.08.27
Címkék:

A finn gyártó bejelentette a Nokia N900 Rover mobilos internettáblát.  

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A finn gyártó bejelentette a Nokia N900 Rover mobilos internettáblát. A jelek szerint a Nokia nem vár a szeptember 2-án megrendezésre kerülõ Nokia World rendezvényre, oda valami más extra bemutatót tervez, nem az N900 készüléket. Ma ugyanis hivatalosan is bejelentették a Nokia N900 létezését és adatait.

Az N900 a Nokia Nseries internettábláinak újragondolt utódja, egyben ötvözi a hordozható készülékek, az internettáblák és az okostelefonok tudását. A Nokia N900 alapja a Linux-os Maemo 5 OS, amely képes a multitaskingra és nagyobb rugalmasságot kínál a Symbian rendszernél. Ennek ellenére kifejezetten hangsúlyozták, hogy a Maemo 5 nem versenytársa a Symbiannak, hiszen nem ugyanazon közönségnek készült.

Hivatalos: megjelent a Nokia N900!

A Nokia N900, kódnevén Rover egy 800×480 képpontos felbontású, 3.5 colos érintõképernyõt kapott, amely gond nélkül jeleníti meg a háromsoros, virtuális QWERTY billentyûzetet. A megjelenítõ használható ceruzával és ujjal is, de élvezet rajta a Mozilla fejlesztésû böngészõ használata is, hiszen megközelíti az élmény az asztali számítógépen tapasztaltakat és az Adobe Flash 9.4 támogatásnak köszönhetõen még az online videókat is megnézhetjük vagy interaktív alkalmazásokat is használhatjuk.

A Nokia N900 alapja egy ARM Cortex-A8 alapú processzor, amely hasonló ahhoz, amit az Apple iPhone 3GS, a Palm Pre vagy a Samsung Omnia HD mobilokban is láthattunk, 256 megabájt RAM tartozik hozzá. Az alkalmazások közötti váltás egyszerû, minden gond nélkül fut tovább a háttérben. Az asztal személyre szabható gyorsikonokkal, widgetekkel, alkalmazásokkal. A készülék 32 gigabájt beépített háttértárral rendelkezik, amelyet maximum 16 gigabájtos microSD kártyával tovább bõvíthetünk.

Említésre érdemes még a beépített GPS-vevõ Ovi Maps térképekkel, az FM-transzmitter, a 3.5 mm-es jack csatlakozó a tévékimenettel, valamint a Bluetooth, a Wi-Fi, a HSPA jelenléte és a DivX/XviD támogatás. A fotók készítésérõl egy Carl Zeiss optikás, 5 megapixeles kamera gondoskodik, a videófelvételek akár 16:9 képarányúak is lehetnek, ez utóbbiak felbontása 800×480 képpont lehet 25 fps értékkel. A Nokia N900 októbertõl lesz elérhetõ nettó 500 eurós, tehát nagyjából 170-180 ezer forintos áron.

 

Hivatalos: megjelent a Nokia N900!



A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Mire juthat a Huawei új operációs rendszere?

Mire juthat a Huawei új operációs rendszere?

2019.06.17
A kínai gyár lelkes, ám ha a múltba tekintünk, azt látjuk, hogy óriáscégek nagyreményű operációs rendszerei is megégtek az éles teszten - összeállítás.
Samsung: mikor jön a KitKat frissítés?

Samsung: mikor jön a KitKat frissítés?

2013.11.25
| SamMobile
Joggal merül fel a kérdés a Samsung csúcsmodellek tulajdonosai között, hogy vajon mikor lesz elérhető az Android 4.4 KitKat rendszer hivatalosan készülékeikre.
Bréking: itt a KitKat a Note 3-ra

Bréking: itt a KitKat a Note 3-ra

2014.01.13
| SamMobile
Hatalmas meglepetésre a Samsung hivatalosan is útjára indította a Galaxy Note 3 KitKat frissítést.
Lebukott: Android 4.3 Galaxy Note 2-re és Galaxy S4-re

Lebukott: Android 4.3 Galaxy Note 2-re és Galaxy S4-re

2013.10.03
| Phone Arena
Felkerült az internetre a Samsung i9505 Galaxy S4 legújabb szoftvere, a még bőven tesztelés alatt álló Android 4.3 Jelly Bean, valamint az első fotók a hivatalos 4.3 Samsung N7100 Galaxy Note 2 verziójáról is.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei