Gyengélkedik a piac de a Samsung és az Apple tartja magát

2022.08.01
Címkék:


A járvány óta a legalacsonyabb volt a mobileladások szintje. Mutatjuk a cégek rangsorát a világon és Kínában.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A globális okostelefon-szállítmányok 2022 2. negyedévében a világjárvány 2020-as kitörése óta a legalacsonyabb ponton voltak, a negyedévben mindössze 287 millió darabot szállítottak le világszerte.

A csökkenés azonban messziről sem egyenletes. A Samsung 6%-kal több okostelefont szállított, mint egy évvel ezelőtt ugyanebben a negyedévben, de 16%-kal kevesebb okostelefont szállított le, mint az előző negyedévben. Ennek ellenére 61,8 millió okostelefonnal ebben a negyedévben a Samsung végzett az első helyen 21%-os részesedéssel, megelőzve az Apple-t, amely 48,5 millió iPhone-t szállított le és 17%-os piaci részesedéssel rendelkezett.

Gyengélkedik a piac de a Samsung és az Apple tartja magát

Az Apple a legutóbbi negyedéves beszámolójába arról számolt be, hogy az iPhone bevételei 3%-kal emelkedtek az előző évhez képest, 40,67 milliárd dollárra, míg a Mac bevételei 10%-kal csökkentek az előző év azonos időszakához képest 7,38 milliárd dollárra, az iPad bevételei pedig 2%-kal csökkentek az előző évhez képest, 7,22 milliárd dollárra. Még az Apple korábban gyorsan növekvő szolgáltatási üzletágának növekedése is a Q2 17% -áról 12% -ra csökkent ebben a negyedévben.

A Xiaomi 2022 Q2-ben 39,6 millió egységgel a harmadik helyen állt, míg az OPPO a negyedik helyen 27,3-millióval, a Vivo pedig az ötödik helyen 25,4 millió egységgel Canalys szerint.

A Canalys elemzője szerint a csökkenés mögött most már nem elsősorban az ipar ellátási láncok problémái állnak, hanem a gyengülő kereslet.

A Canalys arról is beszámolt, hogy a kontinentális Kínába irányuló szállítmányok 2022 2. negyedévében 10%-kal, 67,4 millió darabra csökkentek az előző év azonos időszakához képest. Melynek többek között az is volt az oka, hogy olyan kulcsfontosságú városok, mint Sanghaj, júniusig hónapokon keresztül COVID-19 miatti le volt zárva. Kínában a legnagyobb márka a Vivo, 28%-os piaci részesedéssel, őt követi a Honor. Az Apple az ötödik helyen foglalja el.

 

messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokNézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

Nézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

2022.07.15
| GSM Arena
Az Apple iPhone 14 Pro Max dummy előlapján a dupla kivágás látható, a vanilla verzión nincs ilyen újítás.
Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

2022.08.08
| Phone Arena
Nem meglepő, hogy az Apple gőzerővel dolgozik az iPhone 14 bemutató eseményen, ám az eddig sejtett dátum változhat.
Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

2022.07.11
| Phone Arena
Mintha nem lenne elég, hogy az iPhone 14 valószínűleg drágább lesz, mint az iPhone 13 sorozat, egy új hír szerint az Apple Watch strapabíró kiadása pofátlan árcédulával érkezik.
30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

2022.07.16
| Tomtop
Épphogy bejelentette a kínai cég a Xiaomi Mi Band 7 okoskarkötőt, máris itt a 7 Pro verzió teljese más dizájnnal és kapható is.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei