Futunk és bringázunk a karantén alatt

2020.05.10| Huawei
Címkék:

Huawei

,

felmérés


A Huawei felmérése szerint legtöbben biciklizni kezdtek vagy futócipőt húztak.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A Huawei legfrissebb kérdőívében a járványhelyzet kapcsán a magyar fogyasztók megváltozott sportolási szokásait tárta fel. Az online felmérés többek között arra volt kíváncsi, mennyi időt töltenek sporttal az emberek a kijárási korlátozások ideje alatt, milyen típusú testmozgást űznek, és örömforrást jelent-e nekik a rendszeres testedzés a mostani helyzetben. Minden ötödik ember a kijárási korlátozás időszakában kezdett el sportolni, csupán tíz százalékuk nem mozog továbbra sem semmit – ez derült ki a Huawei hazai felméréséből. A válaszadók közel negyven százaléka többet is mozog, mint korábban, további negyven százalékuk pedig továbbra is ugyanannyit edz. A megkérdezettek ötöde arról is beszámolt, hogy a sportot ürügyként használja arra, hogy kimozduljon otthonából.

Legtöbben többet vagy hosszabban sportolnak

A felmérésből kiderült, hogy a válaszadók több mint 40 százaléka 1-3 órát tölt heti rendszerességgel sportolással, míg 26,5 százalékuk 3-5 órát, 22 százalékuk pedig akár 5 óránál is többet mozog hetente, ezzel ellentétben csupán 11,2 százalékuk edz egy óránál is kevesebbet a hét napjain.

Futunk és bringázunk a karantén alatt

A kutatás arra is kíváncsi volt, hogy a mostani viszonyok közepette többet, ugyanannyit, vagy kevesebb időt töltenek sporttal az emberek. A válaszadók 40,9 százaléka arról számolt be, hogy pontosan ugyanannyit edz, míg 39, 6 százalékuk még több időt szentel ennek szabadidejéből, ezzel szemben mindössze 16 százalékuk nyilatkozta azt, hogy korábban sokkal többet mozgott, mint a jelenlegi időszakban.

Bicikli, futó- és túracipő

A felmérésben résztvevők arról is beszámoltak, hogy milyen típusú sportokat űznek. A válaszadók közül minden második ember – a megkérdezettek 58,8 százaléka – kerékpározik, fut, vagy túrázik a szabadban, minden negyedik ember – 24,3 százalék – különféle training appok segítségével mozog, míg 24,9 százalékuk kerti munkát végez rendszeres testmozgásként, de sokan – 16,3 százalék – online oktatóvideókkal, 14,4 százalék pedig az újonnan varázsolt otthoni edzőtermében tartja karban saját testét.

Legtöbben egyedül mozognak a social distancing-et betartva

A megkérdezettek jelentős része kimozdul néha annak érdekében, hogy a testmozgásnak hódolhasson. A kutatásban résztvevők legnagyobb arányban – 45 százalékuk – azt válaszolták, hogy felváltva; otthon és a szabadban sportolnak, 23,6 százalékuk ürügyként tekint a sportra, amely által végre hosszabb időre is kiszabadulhat a négy fal közül, míg 28,4 százalékuk inkább a biztonságot szem előtt tartva, otthonában mozog.

Futunk és bringázunk a karantén alatt

A social distancing a sportban is érvényesül: a válaszadók több mint kétharmada egyedül edz, 26,8 százalékuk csak az egy háztartásban élőkkel, míg 9,9 százalékuk appok segítségével, „virtuális közösségben” teszi ezt. Csupán a megkérdezettek 5,1 százaléka köti a sportot baráti találkozókhoz, illetve mindössze 0,6 százalékuk nem foglalkozik a veszélyhelyzettel és sportol továbbra is csapatosan, nagyobb társaságban.

Okostelefon és okosóra segít a tudatos testmozgásban

A kutatás arra is választ keresett, hogy milyen eszközöket használnak a rendszeresen testmozgók a mostani időszakban. Jelentős részük – 60,4 százalék – okostelefonos edzésprogramok segítségével tartja karban testét, míg további 47 százalékuk okoskarkötőt vagy okosórát is, további 12,8 százalékuk pedig online kurzusokon, videók segítségével sportol. Csupán a válaszadók 10,9 százaléka nem használ semmilyen okoseszközt mozgás közben. A kitöltők 22 % - a ráadásul, valamilyen új okoseszközt is beszerzett az elmúlt pár hétben sporttevékenységének megfelelő nyomon követésére, ők jellemzően okoskarkötőt vagy okosórát vásároltak erre a célra.

Futunk és bringázunk a karantén alatt

Fifty-fifty a még mindig mozgó és az ellustultak aránya, sokan híztak is

A felmérésben résztvevők 48,9 százaléka továbbra is sokat, rendszeresen mozog, míg 46 százalékuk sajnos, saját bevallása szerint kevesebbet edz az elmúlt időszakban. Ugyan a válaszadók 30 százaléka arról panaszkodik, hogy szaladnak rá a kilók az utóbbi néhány hétben, közel ugyanannyian – 28,4 százalék – számoltak be arról is, hogy az intenzívebb testmozgásnak köszönhetően megszabadultak egy kis súlyfeleslegtől a mögöttünk álló hetekben.

 

 Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei