Forradalom a mesterséges intelligencia körül! Ez a következő nagy dolog?

2024.04.07| 9to5Google

Az elmúlt évben láthattuk az AI-eszközök és szoftverek robbanásszerű fejlődését, de a következő néhány hónapban sokkal több AI-hardverrel is találkozhatunk. De vajon ezek közül bármi is több lesz-e az újdonságnál?

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A mesterséges intelligencia nem olyasmi, amihez általában dedikált hardverre van szükség. A generatív AI kihasználásának egyik leghasznosabb módja egyszerűen egy okostelefonon található alkalmazás vagy weboldal. De ez csak az eddig látottak alapján áll. Ha ezen túllépünk, a saját AI-termékeket készítő vállalatoknak több lehetőségük van, mivel fejlettebb élményeket tudnak létrehozni, mint a meglévő okostelefonos operációs rendszereken.

Forradalom a mesterséges intelligencia körül! Ez a következő nagy dolog?

A következő néhány hónapban három ilyen AI hardvertermék bevezetését várjuk. Az elsőt 2023-ban jelentették be, a Humane AI Pin-t. Ez az eszköz az ingre vagy kabátra ül, és egy kamera és mikrofon segítségével megfigyeli és megválaszolja a kérdéseket az AI-szolgáltatások és saját Android-alapú platformja segítségével. A hangutasításokon túl a felhasználók egy másik módja a vele való interakciónak az elülső oldalon található lézerprojektor, amely a kezünkre világít, és felismeri a mozgásokat és a gesztusokat is, ezzel egyfajta asszisztenciát nyújtva a felhasználójának. 

Forradalom a mesterséges intelligencia körül! Ez a következő nagy dolog?

Ez egy olyan vad ötlet, amelynek prototípusát bátran kipróbálhatta bárki az MWC 2024-en. Igaz, én szkeptikus vagyok részben azzal kapcsolatban, hogy egy hardver mennyire fog tudni úgy beilleszkedni bárki hétköznapjába - gondolok itt a különböző fényviszonyokra, illetve akár különböző környezeti hatásokra. Azonban a közzétett fotók és videók alapján a projektor fényerejére semmi panasz sem lehet. Az aggodalmaimmal ellentétben a Humane elmagyarázta, hogy ez az eszköz nem csak a ChatGPT és mások tartalmát közvetíti. Rövid, hasznos válaszokat kapna, amelyeket egy multimodális mesterséges intelligencia generál a kérdései és a kamera alapján.

Ezen túl ott van a Rabbit R1, egy kompakt eszköz kijelzővel, kamerával, mikrofonnal és hangszórókkal. Ez egy sokkal egyszerűbb, zsebben hordható eszköz, amely sok mindent tud ugyanabból a dologból. Kérdéseket lehet feltenni neki, és a kamera és a kamera segítségével válaszokat tud generálni. Ezen túlmenően azonban a termék nagymértékben támaszkodik a "LAM-okra", azaz a nagyméretű akciómodellekre, hogy ténylegesen elvégezzen dolgokat az Ön számára. A Rabbit itt nagy igényekkel lép fel, a LAM-ok potenciálisan olyan fejlett dolgokra is képesek, mint a fuvarmegosztás lefoglalása, de a termék még nem elérhető, így nem igazán tudjuk, hogy mit tud és mit nem.

Forradalom a mesterséges intelligencia körül! Ez a következő nagy dolog?

Aztán ott van a Brilliant Labs által készített The Frame. Ez az intelligens szemüveg integrálja a mesterséges intelligenciát egy gyakorlatilag heads-up kijelzővel. Az AI Pinhez hasonlóan az ötlet lényege, hogy kérdéseket tegyünk fel, és ez a készülék kamerájával kombinálva hasznos válaszokat generáljon. A Humane és a Rabbit szemüveggel ellentétben azonban ez az eszköz csak a telefonhoz párosul a kapcsolat fenntartásához, míg a másik kettő LTE-kapcsolattal működik.

De mindeközben nem tudok nem azon gondolkodni, hogy ezek az eszközök hosszú távon valóban hasznosnak bizonyulnak-e. Pontosabban, hogy valóban hasznosnak bizonyulnak-e majd azokon az okostelefonokon túl, amelyeket már mindannyian hordunk, és továbbra is hordani fogunk.

Tehát az AI egyre szélesebb körben elterjedése számos izgalmas fejleményt hozhat a jövőben a tech piacon. Egyrészt új lehetőségeket teremt a személyre szabott élmények terén. Az AI alapú rendszerek képesek lesznek még pontosabban megjósolni és kielégíteni a felhasználók igényeit és preferenciáit, legyen szó online vásárlásról, szórakoztatásról vagy munkavégzésről. Ezáltal a termékek és szolgáltatások egyre inkább testreszabottak lesznek, ami növelheti az elégedettséget és a hűséget a márkák iránt.

Emellett az AI hozzájárulhat az automatizáció további előretöréséhez és a munkafolyamatok hatékonyságának növeléséhez. Az olyan területeken, mint például a gyártás, az egészségügy vagy az üzleti intelligencia, az AI-alapú megoldások lehetővé teszik az ismétlődő feladatok automatizálását és az adatok elemzését, így időt és erőforrásokat szabadítanak fel az emberek számára, hogy magasabb szintű feladatokra összpontosíthassanak, vagy gondoljunk a legegyszerűbb tényezőre - több szabadidővel rendelkezzenek. Viszont a fejlesztéseket látva úgy hiszem, a gyermekkorunk sci-fi filmjei a szemünk előtt elevednek meg. 

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei