Fagyást okoz egy új Android hiba

2020.04.21| Android Authority
Címkék:

Google

,

Android

,

bug

,

hiba

,

fagyás


Az új Android frissítés stabilitási hibát okoz, kifagyhatnak tőle alkalmazások, illetve használhatatlan lesz a kezelőfelület átmenetileg.

Úgy tűnik, a hiba főként Google Pixel, OnePlus és Xiaomi eszközöket érint, de nálunk Samsung és Huawei esetében is tapasztaltuk a lenti videón látható problémát. Az Android Police-nál Pixel 4 XL mobilokon tapasztalták a szerkesztőségben hetek óta, a fagyás leginkább az eszköz felébresztése után tapasztalható, amikor egy alkalmazás a háttérben futott. Az egyetlen megoldási lehetőség a telefon újbóli lezárása, feloldása, de ez sem mindig működik.

Mások megjegyezték, hogy abszolút véletlenszerű fagyásokkal is találkoztak, nem csak feloldáskor. Néhányan azt javasolták, érdemes az ujjlenyomat-olvasóra tenni az ujjunkat, hogy csökkentse az értesítési árnyékot, bár ez csak a Pixel 2 és a Pixel 3 sorozatnál használható.

Úgy tűnik, a legtöbb érintett eszköz Android 10 rendszert futtat, de páran Android 11 előzetest használnak és szintén tapasztalták a hibát, ez nem is annyira meglepő. Az érintett appok sora hosszú és változatos, az Amazontól a Chrome-on át, a Play Áruháztól a YouTube-ig szinte minden fagyott már be és lett érzéketlen. 

A Google egyelőre nem tett nyilatkozatot a bug ügyében, csak remélni tudjuk, hogy kiadnak egy frissítést a javítással. Te tapasztaltad a hibát?

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »
új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Közeledik a Karácsony! Ön vesz mobiltelefont Karácsonyra?


Igen, mobilszolgáltatónál
Igen, GSM boltokban
Igen, magyar webshopokban
Igen, külföldi webshopokban
Igen, nagy offline áruházakban
Nem tervezek mobilt venniKorábbi szavazások eredményei