Ezért váltanak Androidról iPhone-ra

2023.06.01| 9to5 Mac
Címkék:

Android

,

iPhone

,

váltás


A jelentés után, amely kimutatta, hogy az Android-felhasználók öt éve nem látott mértékben térnek át az iPhone-ra, a CIRP ma egy olyan tanulmányt jelentetett meg, amelyből kiderül, hogy miért váltanak az emberek.

A CIRP legutóbbi jelentése szerint az Egyesült Államokban az új iPhone-vásárlók 15%-a Androidról érkezik. A cég most közzétette a Substack nyomon követését, amelyből kiderül, hogy az amerikai Android-felhasználók miért váltanak.

Míg az iMessage kék buborékjairól gyakran beszélnek, mint az iPhone-ok hajtóerejéről, érdekes módon ez volt a legkevésbé említett ok a váltásra.

A legfőbb ok valójában az Android-élménnyel kapcsolatos probléma volt. A válaszadók több mint 53%-a mondta, hogy az Android okostelefonjával kapcsolatos problémák miatt váltott iPhone-ra. Konkrétan a következőket említették: "a régi telefonjuk nem szolgálta őket, mert elöregedett, javításra szorult, vagy valamilyen hiányossága volt, amely befolyásolta a felhasználói élményt".

A váltás második leggyakoribb oka az iPhone új funkciói voltak, mint például "a jobb kamera, a bővített tartozéklehetőségek vagy az intuitívabb felhasználói felület".

Ezért váltanak Androidról iPhone-ra

Bár a közép- és alsókategóriás androidos okostelefonokat olcsóbban lehet megvásárolni, mint az iPhone-okat, a megkérdezettek 15%-a úgy vélte, hogy "kevesebbet költött egy új iPhone-ra, mint amennyit várt, vagy mint egy hasonló androidos okostelefonra". A CIRP szerint ez annak köszönhető, hogy a vásárlók kedvezményeket találtak az iPhone-okra.

Végül, az Androidról iPhone-ra váltók mindössze 6%-a mondta azt, hogy az iMessage és a FaceTime miatt tette ezt a lépést.

Bár ez egy viszonylag kis minta lehet az amerikai felhasználók összképéhez képest, azt sugallja, hogy a kék buborékok kérdése eltúlzott lehet a tech közösség körében, és az átlagos felhasználók nem látnak benne nagy problémát.

Bár ez nem biztos, hogy vonzó tényező az iPhone-ra való váltáshoz, az iMessage azonban meggyőző ok lehet a maradásra, amint az új felhasználók megszokják.

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei