Ezért váltanak Androidról iPhone-ra

2023.06.01| 9to5 Mac
Címkék:

Android

,

iPhone

,

váltás


A jelentés után, amely kimutatta, hogy az Android-felhasználók öt éve nem látott mértékben térnek át az iPhone-ra, a CIRP ma egy olyan tanulmányt jelentetett meg, amelyből kiderül, hogy miért váltanak az emberek.

A CIRP legutóbbi jelentése szerint az Egyesült Államokban az új iPhone-vásárlók 15%-a Androidról érkezik. A cég most közzétette a Substack nyomon követését, amelyből kiderül, hogy az amerikai Android-felhasználók miért váltanak.

Míg az iMessage kék buborékjairól gyakran beszélnek, mint az iPhone-ok hajtóerejéről, érdekes módon ez volt a legkevésbé említett ok a váltásra.

A legfőbb ok valójában az Android-élménnyel kapcsolatos probléma volt. A válaszadók több mint 53%-a mondta, hogy az Android okostelefonjával kapcsolatos problémák miatt váltott iPhone-ra. Konkrétan a következőket említették: "a régi telefonjuk nem szolgálta őket, mert elöregedett, javításra szorult, vagy valamilyen hiányossága volt, amely befolyásolta a felhasználói élményt".

A váltás második leggyakoribb oka az iPhone új funkciói voltak, mint például "a jobb kamera, a bővített tartozéklehetőségek vagy az intuitívabb felhasználói felület".

Ezért váltanak Androidról iPhone-ra

Bár a közép- és alsókategóriás androidos okostelefonokat olcsóbban lehet megvásárolni, mint az iPhone-okat, a megkérdezettek 15%-a úgy vélte, hogy "kevesebbet költött egy új iPhone-ra, mint amennyit várt, vagy mint egy hasonló androidos okostelefonra". A CIRP szerint ez annak köszönhető, hogy a vásárlók kedvezményeket találtak az iPhone-okra.

Végül, az Androidról iPhone-ra váltók mindössze 6%-a mondta azt, hogy az iMessage és a FaceTime miatt tette ezt a lépést.

Bár ez egy viszonylag kis minta lehet az amerikai felhasználók összképéhez képest, azt sugallja, hogy a kék buborékok kérdése eltúlzott lehet a tech közösség körében, és az átlagos felhasználók nem látnak benne nagy problémát.

Bár ez nem biztos, hogy vonzó tényező az iPhone-ra való váltáshoz, az iMessage azonban meggyőző ok lehet a maradásra, amint az új felhasználók megszokják.

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Megjelentek az Apple iPhone SE 4 részletes specifikációi

Megjelentek az Apple iPhone SE 4 részletes specifikációi

2024.04.12
| Android Headlines
Az iPhone SE 4 létezéséről már régóta a pletykálnak, részletes specifikációi pedig most kerültek fel az internetre. Ezek Nguyen Phi Hungtól származnak, tehát nem tartozik a szokásos forrásaink közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei