Ezért váltanak Androidról iPhone-ra

2023.06.01| 9to5 Mac
Címkék:

Android

,

iPhone

,

váltás


A jelentés után, amely kimutatta, hogy az Android-felhasználók öt éve nem látott mértékben térnek át az iPhone-ra, a CIRP ma egy olyan tanulmányt jelentetett meg, amelyből kiderül, hogy miért váltanak az emberek.

A CIRP legutóbbi jelentése szerint az Egyesült Államokban az új iPhone-vásárlók 15%-a Androidról érkezik. A cég most közzétette a Substack nyomon követését, amelyből kiderül, hogy az amerikai Android-felhasználók miért váltanak.

Míg az iMessage kék buborékjairól gyakran beszélnek, mint az iPhone-ok hajtóerejéről, érdekes módon ez volt a legkevésbé említett ok a váltásra.

A legfőbb ok valójában az Android-élménnyel kapcsolatos probléma volt. A válaszadók több mint 53%-a mondta, hogy az Android okostelefonjával kapcsolatos problémák miatt váltott iPhone-ra. Konkrétan a következőket említették: "a régi telefonjuk nem szolgálta őket, mert elöregedett, javításra szorult, vagy valamilyen hiányossága volt, amely befolyásolta a felhasználói élményt".

A váltás második leggyakoribb oka az iPhone új funkciói voltak, mint például "a jobb kamera, a bővített tartozéklehetőségek vagy az intuitívabb felhasználói felület".

Ezért váltanak Androidról iPhone-ra

Bár a közép- és alsókategóriás androidos okostelefonokat olcsóbban lehet megvásárolni, mint az iPhone-okat, a megkérdezettek 15%-a úgy vélte, hogy "kevesebbet költött egy új iPhone-ra, mint amennyit várt, vagy mint egy hasonló androidos okostelefonra". A CIRP szerint ez annak köszönhető, hogy a vásárlók kedvezményeket találtak az iPhone-okra.

Végül, az Androidról iPhone-ra váltók mindössze 6%-a mondta azt, hogy az iMessage és a FaceTime miatt tette ezt a lépést.

Bár ez egy viszonylag kis minta lehet az amerikai felhasználók összképéhez képest, azt sugallja, hogy a kék buborékok kérdése eltúlzott lehet a tech közösség körében, és az átlagos felhasználók nem látnak benne nagy problémát.

Bár ez nem biztos, hogy vonzó tényező az iPhone-ra való váltáshoz, az iMessage azonban meggyőző ok lehet a maradásra, amint az új felhasználók megszokják.

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

EKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

2023.09.01
| GSM Arena
Az Oppo a héten bemutatott egy új, összecsukható okostelefont, valamint egy pár órát - egyet fejlett szenzorcsomaggal és egyet megfizethető áron.
Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14
| Phone Arena
Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.
A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

2023.09.19
| SamMobile
Még hónapok választanak el minket a Galaxy S24 lehetséges bemutatójától, de már több részlet kiszivárgott a Samsung közelgő prémium telefon sorozatáról.
Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

2023.09.10
| MacRumors
Az iPhone 15 Pro várhatóan egy új, Grade 5 titánból készült keretet kap, ami összességében lényegesen könnyebb készüléket eredményez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei