Egy soha nem volt korszak véget ér: megszűnik az MMS a Vodafone-nál

2023.01.09| PC Fórum

Több, mint két évtized után könnyes búcsút vesz a Vodafone a MMS üzenetek küldésének lehetőségtől hálózatán Németországban.

A szolgáltató egy külön erre a célra létrehozott weboldalon tudatja előfizetőivel, hogy 2023 januárjának közepét követően már nem fognak tudni fogadni és küldeni multimédiás rövid szöveges üzeneteket.

A Multimedia Messaging Service (MMS) kivégzését a Vodafone azzal indokolja, hogy ezt manapság már szinte senki nem használja. Ennek oka, hogy a különböző mobilos chatprogramok és egyéb, kommunikációra használható appok, mint a Messenger, az iMessage vagy a Viber már hosszú évek óta adnak lehetőséget olyan, sőt jobb minőségű tartalom továbbítására, mint azt az MMS tenné lehetővé. Ez utóbbinál sokkal olcsóbbak és kényelmesebben használhatóak.

Egy soha nem volt korszak véget ér: megszűnik az MMS a Vodafone-nál

Az is igaz, hogy az MMS - amelyet sokat az SMS utódjának tartottak - soha nem tudott annyira népszerűvé válni mint a rövid szöveges üzenet.

Az elmúlt egy évtizedben az akkori egy századára esett vissza a küldött MMS-ek száma, így a Vodafone úgy döntött, ez annyira alacsony használati szint, hogy nem éri meg fenntartani a szolgáltatást és a támogatását sem.

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei