Döbbenetesen egyszerű Androidról Google fiókot lopni

2023.02.27| Android Police

Az Android megdöbbentően egyszerűvé teszi a tolvajok számára, hogy ellopják Google-fiókját.

Az Apple és a Google egyszerűvé tette, hogy egész életünket a telefonunkra töltsük, miközben az összes információt védjük fejlett hitelesítési módszerekkel. De van egy kulcsfontosságú gyenge láncszem, amely, ha elég szerencsétlen vagy ahhoz, hogy figyeljenek, és ez az a hitelesítési módszer, amelyet a telefon feloldásához használ. 

Nem akarunk szükségtelen lépésekre ingerelni, de mivel az elmúlt néhány évben megszaporodtak az erősen összehangolt iPhone-lopások, úgy gondoljuk, jó ötlet, ha a numerikus jelkódról legalább alfanumerikus jelszóra vált.

A Wall Street Journal munkatársa, Joanna Stern ezen a héten számolt be a telefonlopások számának növekedéséről, amely bizonyos szintű szociális manipulációt is magában foglalhat, amely lehetővé teszi számukra, hogy elolvassák és emlékezzenek az Ön jelszavára.

Döbbenetesen egyszerű Androidról Google fiókot lopni

Az ilyen gyors lépések azonban nem csak az eszköz szabad piacon történő viszonteladása érdekében valók: mind az Apple ID, mind a Google fiókok kínálnak fiókjelszó-visszaállítási módszert, amelyhez csak a felhasználóknak kell megadniuk a hitelesítést az eszközükön. 

Ha hozzáférnek ezekhez a fiókokhoz, a tolvajok más személyes adatokhoz is hozzáférhetnek, és felhasználhatják azokat felhőalapú tárhelyek megtámadására, bankszámlákról és hitelkeretekről való átszipolyozásra, sőt csalhatnak az ellopott személyazonossággal, miközben megakadályozzák, hogy az áldozat visszaszerezze az ellenőrzést, mert az összes fiókinformáció megváltozott.

Bármi is legyen az Android-eszközlopások statisztikája, tudnia kell, hogy ugyanaz megtalálható az Android telefonokon is: amint arra Mishaal Rahman rámutat, a tolvajok a jelszó-visszaállítási folyamaton keresztül átvehetik az irányítást az áldozatok Google-fiókja felett hitelesítést eszközük jelszavával.

Rahman utasításai túlmenően, rosszindulatú szereplők képesek lehetnek átmenni az azonosítás második faktorán, ha szükség van rá, és a "Tap Yes on your phone or tablet" módszert választják, mert a kérés a kézben lévő eszközre kerülne, és a Google folyamata képes lenne érzékelni az említett kérést, így áthaladna a ellenőrzésen.

Nem számít, hogy az arcfelismerést vagy az ujjlenyomat-leolvasást választja, mert ezek a módszerek visszatérhetnek a jelszóra, a jelszóra vagy a mintazárra. Jelenleg tehát az a legjobb tanácsunk, hogy frissítse eszköze jelszavát vagy mintázatát alfanumerikus jelszóra.

Tudjuk, hogy ez nem szép gondolat, különösen azért, mert amellett, hogy ez az egyik olyan dolog, amit nem tudsz kezelni egy jelszókezelővel vagy hitelesítő alkalmazással, ez egy másik elsődleges jelszó lesz, amelyet emlékezned kell a felmerülő buktatókkal együtt. összetettséggel és memóriával. 

Az is ironikus és tragikus lenne, ha a tolvajok legyőznék a fejedben tartható legjobb jelszót, amely nem 5aP9had^Q vagy valami hasonló. Az Apple és a Google legalábbis nem fogadhatja el az alapvető egyeszközös hitelesítési módszereket a fiókjelszavak visszaállításának ellenőrzéseként. 

Ja, és egy utolsó tanács: vegyél egy Yubikey-t.

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

EKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

2023.09.01
| GSM Arena
Az Oppo a héten bemutatott egy új, összecsukható okostelefont, valamint egy pár órát - egyet fejlett szenzorcsomaggal és egyet megfizethető áron.
Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14
| Phone Arena
Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.
A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

2023.09.19
| SamMobile
Még hónapok választanak el minket a Galaxy S24 lehetséges bemutatójától, de már több részlet kiszivárgott a Samsung közelgő prémium telefon sorozatáról.
Az iPhone 14 problémái miatt számos szervizes felhagy a javítással

Az iPhone 14 problémái miatt számos szervizes felhagy a javítással

2023.09.20
| Android Authority
Az iFixit csökkentette az iPhone 14 javíthatósági értékelését a korábbi 7-ről 4-re az elérhető maximális 10 pontból.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei