Bill Gates - a legnagyobb hibánk a mobilos piac elvesztése

2019.06.25| GSMArena

A Microsoft alapítója szerint a cég történetének legnagyobb vesztesége az volt, hogy a Windows Mobile vesztett az Android ellen.

Érdekes fejtegetésbe bocsátkozott Bill Gates a Microsoft alapítója, aki elmondta, hogy a cég történetének legnagyobb hibája az volt, hogy elvesztette a mobilos piacot és ezzel legalább 400 milliárd dollárt bukott be.

A szoftverek világának van egy nagyon speciális szabálya, méghozzá az, hogy a győztes mindent visz. A legnagyobb hibánk a Microsoftnál így az volt, hogy nem mi váltunk az Androiddá, lemaradtunk a versenyben és így mindent elvesztettünk. Az Android ugyanis az egyetlen mobilos rendszer, ami megfér az Apple mellett. Ezért aztán a Microsoft számára alapvető lett volna, hogy bármi áron domináljon a mobilos piacon és ezzel megnyerjen mindent. Ezen a piacon ugyanis mindegy, hogy az alkalmazások felét vagy akár 90%-át szerzed meg, ha vesztesz, pontosan ugyanúgy elbuksz mindent" - mondta el Gates.

Bill Gates - a legnagyobb hibánk a mobilos piac elvesztése

A Microsoft kapcsán a mai napig arról pletykálnak, hogy az amerikai vállalat Steve Ballmer miatt veszített az Android ellen, aki az első iPhone-t látva arra jutott, hogy ez a koncepció sohasem lesz igazán életképes, mivel nincs hozzá normális fizikai billentyűzet. Ez azonban teljes tévedés volt az akkori Microsoft vezér részéről, és mára teljesen egyértelmű lett, hogy egyáltalán nincs szükség fizikai billentyűzet ahhoz, hogy az egész világ akár munkaeszközként használja a telefonját.

A redmondi cég azonban későn eszmélt, az oksotelefonok hajnalán ugyanis kivonult a piacról, és csak 2010-ben tért vissza a Windows Phone-nal, túl későn ahhoz, hogy esélyük legyen az Android dominanciáját megtörni.

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »
új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

A járványhelyzet mennyiben változtatta meg a mobil vásárlási terveidet?


Különben sem terveztem telefonvásárlást
Terveztem új telefon vásárlást, de elhalasztottam hosszabb idõre
Terveztem új telefon vásárlást. Ahogy véget ér a kijárási korlátozás, megveszem az új telefonomat
A járvány nem befolyásolt. Vettem/veszek új telefontKorábbi szavazások eredményei