Bárki elolvashatja az iPhone-odon a leveleidet

2020.04.24| Phone Arena

Egy még ki nem javított hiba lehetővé teszi a hackerek számára a könnyű hozzáférést a Mail alkalmazásba.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A ZecOps kiberbiztonsági startup fedezte fel az iOS kiskapuját, amely lehetővé teszi az iPhone és az iPad készülékek levelező alkalmazásába a behatolást. Ez a bug legalább 2012, az iOS 6 óta létezik, azonban a számítógépes bűnözők csak 2018-ban kezdték kihasználni ezt a hibát.

A kiskaput kihasználva a támadók elolvashatják, szerkeszthetik és törölhetik az e-maileket a Mail alkalmazásban. Ami a legrosszabb, a felhasználók valószínűleg nem észlelnek semmi szokatlant az iPhone operációs rendszer legújabb verziójában, az iOS 13-ban, kivéve a legjobb esetben egy ideiglenes lelassulást. Egyes esetekben a sikertelen támadások "Ennek az üzenetnek nincs tartalma” e-mailt eredményeznek.

Bárki elolvashatja az iPhone-odon a leveleidet

Először a támadók e-mailt küldnek az áldozatnak. A bejutás után az e-mailt törlik, ami azt jelenti, hogy a legtöbb esetben nem hagynak nyomot. Ugyanakkor az áldozat folytatja megszokott tevékenységét, nem tudva, hogy postafiókját folyamatosan támadják.

Szerencsére a hackerek nem tudnak tömeges támadást indítani, mivel minden célponthoz egyedileg írt e-mailt igényel. Ennek ellenére a sebezhetőség veszélyeztetheti a magas rangú embereket, és nyilvánvalóan ez már folyamatban lehet, akár két éve is.

A ZecOps szerint néhány gyanús célpont között szerepelnek a Fortune 500 szervezet alkalmazottai, svájci és japán vállalatok vezetői, valamint Szaúd-Arábiából és Izraelből származó MSSP-k. A cég úgy véli, hogy a támadások mögött egy nemzetállami fenyegetés lehet.

Az Apple tisztában van a problémával és tervezi kijavítani az iOS 13.4.5 bevezetésével. Ennek béta felhasználói már védelem alatt állnak, mások azonban egyelőre csak annyit tehetnek, hogy letiltják a Levelező alkalmazást vagy alternatívát használnak.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

EKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

2023.09.01
| GSM Arena
Az Oppo a héten bemutatott egy új, összecsukható okostelefont, valamint egy pár órát - egyet fejlett szenzorcsomaggal és egyet megfizethető áron.
Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14
| Phone Arena
Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.
A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

2023.09.19
| SamMobile
Még hónapok választanak el minket a Galaxy S24 lehetséges bemutatójától, de már több részlet kiszivárgott a Samsung közelgő prémium telefon sorozatáról.
Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

2023.09.10
| MacRumors
Az iPhone 15 Pro várhatóan egy új, Grade 5 titánból készült keretet kap, ami összességében lényegesen könnyebb készüléket eredményez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei