Az Xperia 5 a Sony zászlóshajó-sorozatának folytatása

2019.09.06| Sony
Címkék:

IFA 2019

,

Sony

,

Xperia 5


Sony Xperia 5: kreatív szórakozási élmény karcsú és kompakt kivitelben.

A Sony folytatja okostelefon-evolúcióját az Xperia 5 bevezetésével, amely a zászlóshajó sorozat legújabb fejlesztése. Az Xperia 1 kulcstechnológiáit kompakt, elegáns és karcsú kialakítással ötvözték. Az Xperia 5-ben megtalálhatók az Xperia 1 legjobb tulajdonságai, kisebb formába csomagolva, miközben a  21:9 arányú CinemaWide képernyőt megtartották a tevezők.  Az Xperia 5 IP65/IP68 tartúsítvánnyal ellátott, vízálló készülék, a karcsú fémkeretet pedig elöl és hátul tartós Corning Gorilla Glass 6 védi.

A 21:9-es CinemaWide kijelző még kihasználhatóbb képernyőfelületet kínál és ideális két alkalmazás egyidejű futtatásához. Az osztott képernyő funkciót gyorsan és egyszerűen elindíthatod a Side sense segítségével, a 21:9 többablakos indító alkalmazásban vagy hangparancs segítségével. Az Xperia 5 mobiltelefonokhoz fejlesztett BIONZ X képprocesszor egy fejlett, három lencsével felszerelt 12MP-es képszenzort és egy SteadyShot képstabilizátort tartalmaz. A széles látószögű képekhez a 16 mm-es lencse, portrékhoz az 52 mm-es, egyéb képekhez pedig a 26 mm-es lencse használata ajánlott, így minden körülményhez ideálisan használható.

Az Xperia 5 a Sony zászlóshajó-sorozatának folytatása

A világon elsőként az Xperia 1 készülékben alkalmazta a Sony az Eye AF Eye AF technológiát, és a funkciót továbbfejlesztette a Sony Alpha fényképezőgépek technológiáinak felhasználásával, melyet elsőként az Xperia 5-ben próbálhatnak ki a felhasználók. A készülék kamerája folyamatos sorozatképek készítését teszi lehetővé akár 10 fps AF/AE (autofókusz és automatikus expozíció) követési sebességgel. Az Xperia 5 megnövelt AF/AE értékeinek köszönhetően akár 30 fps sebességgel rögzíthetünk mozgó alanyokat a precíziós fókusz segítségével.

Rögzíts alacsony megvilágítású környezetben a világos F1.6 lencsével 1.4μm pixelmagasság mellett a Dual Photo Diode képszenzorral, melyek a RAW zajcsökkentő technológiával együttesen gyönyörű képeket készíthetünk alacsony megvilágítással.

Az Xperia 5 a Sony zászlóshajó-sorozatának folytatása

Az Xperia 1 új szintre emeli a mobiltelefonos fotózás minőségét a Sony professzionális digitalis fényképezőgépek mérnökeinek segítségével. A Cinema Pro “powered by CineAlta” szintén tovább fejlődött, így a felhaszáló több projekttel tud egyszerre foglalkozni a különböző beállításoknak köszönhetően, mint például a fehéregyensúly növelése, manuális fókusz, és a filmes sztenderdek szerinti hangfelvétel. Az élményt a különálló felvételek egyesítésének lehetősége teszi teljessé. Az Xperia 5 újdonságai közé tartozik a ‘Photography advice’ funkció, amely hasznos segítséget nyújt a fotózás leggyakoribb kihívásainak elhárításában (mint például a kamera elé bemozduló ujj vagy pislogás), így garantáltan tökéletes képeket készíthetünk. Az Xperia 5 kompatibilis a Sony ‘Imaging Edge Mobile alkalmazásával, ami lehetővé teszi a fényképek továbbítását a kompatibilis Alpha vagy Cyber-shot fényképezőgépekről, így könnyedén leellenőrizhetjük és megoszthatjuk tartalmainkat a közösségi media felületein.

Az Xperia 5 21:9-es képarányának köszönhetően a nézői élmény pontosan olyan, mint ahogyan azt az alkotók megálmodták. A 21:9 CinemaWide ~155 cm-es Full HD+ OLED kijelző a Sony díjnyertes BRAVIA TV technológiáit és X1 mobilprocesszort alkalmaz, ami lehetővé teszi a nagyobb kontrasztot, mélyebb és tisztább színeket elősegítő HDR remaster technológia használatát. Az Xperia 5 rendelkezik egy alkotói móddal (“powered by CineAlta”), amely a Master Monitor színreprodukciós technológia által utazás közben is tökéletesen élethű színvilágot hoz létre.

Az Xperia 5 a Sony zászlóshajó-sorozatának folytatása

Az Xperia 1-hez hasonlóan az Xperia 5 10 bittónusos rendszert használ, amely számtalan szín megjelenítését teszi lehetővé, ezáltal a színek még természetesebbnek hatnak. A kijelző az eredeti képfeldolgozó algoritmus mellett támogatja a széles színskálával rendelkező ITU-R BT.2020-t, valamint a DCI-P3-t Illuminant D65-el kiegészítve.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Az élményfaktort tovább növeli a Dolby Atmos és a Sony Pictures Entertainment együttműködése során kialakított hangrendszer, amely lélegzetelállítóan realisztikus, magával ragadó élményt ad az Xperia 5 beépített sztereó fülhallgatóin keresztül. A Sony hangtechnikájával – mely a vezetékes és vezeték nélküli formában is egyaránt magas felbontású – és a DSEE HX és sztereó hangszórókkal a zenehallgatás legtisztább formáját érheted el. A magas színvonalú játékélmény is garantált: a Game Enchancer segítségével 20 fps-ben rögzíthetsz videókat a játékmenetről, valamint a beszédhangodat is átalakíthatod a beépített extrák segítségével.

Az Xperia 5 a Sony zászlóshajó-sorozatának folytatása

Az Xperia 5 “Smart Connect” funkciója segít, hogy a kapcsolatban maradj a számodra legideálisabb hálózattal. Ez a technológia a Sony tanuló motorját használva elemzi a beérkező Wi-Fi jeleket, és jelzi a közeljövőben előforduló kapcsolódási problémákat. Az optimális internetkapcsolat érdekében a Smart Connect automatikusan átvált LTE-re, amennyiben bármi nehézségbe ütközik a kapcsolódás. Az Xperia 5 a legfejlettebb Qualcomm Snapdragon 855 Mobile processzorral rendelkezik, a magasabb teljesítmény miatt beépített X24 LTE Modemmel és gigabites LTE kapcsolódással. 

4x4-es MIMO technológiája valamennyi LTE kapcsolatot támogatja, köztük rendhagyó módon az alacsonyabbakat is, hogy a gyengébb jelerősségű környékeken is kapcsolatban maradhass. Továbbá az Xperia 5 még rendelkezik Smart Stamina üzemmóddal, USB PD gyorstöltés funkcióval és egy 3140mAh akkumulátorral az egész napos szórakozás érdekében.

Válaszd ki a stílusodhoz legközelebb álló Xperia 5 készüléket a négy elegáns választható szín, a Kék, a Vörös, a Fekete és a Szürke közül. A színeknek megfelelő tokok szintén elérhetők,  a Style Cover nézet akkor is láthatóvá teszi az értesítéseket és tartalmakat, ha a tok éppen csukva van, a  hátoldal pedig megvédi a telefont a váratlan külső károktól. A Style Cover bőrtok formájában is elérhető lesz.

Az Xperia 5 az Android 9 Pie operációs rendszerrel érkezik és 2019 októberétől lesz kapható. Az elővétel már jövő héttől megnyílik Európa-szerte a kiválasztott üzletekben, egy készletben a piacvezető WF-1000XM3 vezeték nélküli zajszűrős fejhallgatóval.

 

 

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei