Az iPhone 16 modellek előnyt élveznek az iOS 18-ban

2023.11.10| MacRumors
Címkék:

iPhone 16

,

AI


Az Apple a WWDC 2024 rendezvényen bemutat egy gyorsított változatát a Siri-nek, amit nagy nyelvi modellek (LLM) hajtanak majd meg, és amely az iOS 18 részévé válik.

Azonban egy új pletyka szerint néhány új, csúcstechnológiás generatív AI funkció kizárólag az iPhone 16 modellekhez lehet elérhető. Múlt hónapban a Bloomberg riportere, Mark Gurman elárulta, hogy az Apple számos olyan funkciót fejleszt, amelyek generatív AI-t használnak, ideértve egy "okosabb verzióját a Siri-nek" és új, LLM alapú AI funkciókat, amelyek beépülnek az iOS 18 és az iPadOS 18 rendszerekbe.
Gurman szerint az Apple még mindig vitatkozik azzal kapcsolatban, hogy korlátozza-e a generatív AI-t az eszközön belüli feldolgozásra, vagy felhőn keresztül vezesse be, vagy vegyes megközelítést alkalmazzon, amely a kettőt kombinálja. Nem említették, hogy vajon néhány AI funkcióhoz szükséges lesz-e speciális hardverarchitektúra, vagy elérhető lesz-e minden olyan modell számára, amely képes az iOS 18 futtatására.

Az iPhone 16 modellek előnyt élveznek az iOS 18-ban

Azonban az @Tech_Reve nevű, független hírhozó által megosztott új információk szerint az iOS 18 az új LLM technológiát az Apple-től a felhő alapú AI használatával elérhetővé teszi a már meglévő eszközök milliói számára, míg az új eszközön belüli AI funkciók valószínűleg kizárólag az iPhone 16-hoz lesznek elérhetők.

Az iOS 18 funkciói tekintetében Gurman forrásai említik az új, átdolgozott interakciót a Siri és az Üzenetek alkalmazás között, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hatékonyabban fogadhassák a bonyolult kérdéseket és automatikusan kiegészíthessék a mondatokat. Lehet, hogy láthatunk auto-generált Apple Music lejátszási listákat és integrációt olyan termelékenységi alkalmazásokkal, mint a Pages és a Keynote, például AI-asszisztált írást és diavetítés készítést. Az AI integráció pontos hardverkövetelményei továbbra is ismeretlenek.

Az Apple új A-sorozatú chipeket tervez az iPhone 16 sorozathoz, amelyeket a TSMC legújabb N3E 3 nanométeres csomópontján építenek. Természetesen várhatóak hatékonysági és teljesítményjavítások, de lehet más előnyök is, amelyek az Apple AI terveibe illeszkednek. Fontos megjegyezni, hogy a TSMC az egyetlen gyártója a Nvidia erőteljes H100 és A100 AI processzorainak, amelyek az AI eszközöket, mint például a ChatGPT, hajtják, és a legtöbb AI adatközpontban is használják.

Az iPhone 16 sorozat összes modelljéről pletykák keringenek, hogy rendelkezni fognak egy további gombbal, aminek a célja még ismeretlen. Az Apple által fejlesztett iPhone 16 belső verziók egy további kapacitív gombot tartalmaznak, amit belsőleg a "Capture Button"-ként ismernek.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A gomb ugyanazon az oldalon található, mint a bekapcsoló gomb, és egy érintésérzékeny gomb, amely nyomást és érintést képes érzékelni, és haptikus visszajelzést nyújt nyomáskor. Még nincs hír arról, hogy mire használják majd ezt a gombot, de elképzelhető, hogy előre nem látható gyakorlati AI alkalmazásai lehetnek.

Az Apple állítólag évente 1 milliárd dollárt szán az AI kutatásra, és a cég legnagyobb vezető nevei felügyelik a fejlesztést, ideértve a szoftvermérnökség vezető alelnökét, Craig Federighi-t, a gépi tanulás és AI stratégia vezető alelnökét, John Giannandrea-t, és a szolgáltatások vezető alelnökét, Eddy Cue-t.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

A Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

2023.10.06
| SamMobile
A Samsung Developer Conference 2023 tegnap este kezdődött, és az egyik legjobban várt bejelentés a One UI 6.0 volt.
Vége a MIUI-nak?

Vége a MIUI-nak?

2023.10.10
| GSM Arena
Azt pletykálják, hogy a Xiaomi véget vet a MIUI androidos szoftvercsomagnak és más lesz helyette.
Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

2023.11.18
| OnePlus
A OnePlus sem maradt ki a Black Friday akciókból, több telefonját és számos kiegészítőt akciózik éppen.
A Galaxy S24 sorozat összes modellje megkaphatja ezt az iPhone 15 Pro funkciót

A Galaxy S24 sorozat összes modellje megkaphatja ezt az iPhone 15 Pro funkciót

2023.10.06
| Android Authority
Egy új pletyka azt sugallja, hogy a titán keret nem csak a Samsung Galaxy Ultra kiváltsága lesz.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Rohamosan terjed a mobilos fizetés? Ön már az okoseszközével fizet?


Nem
Igen Apple Pay-jel
Igen Google Pay-jel
Igen banki alkalmazássalKorábbi szavazások eredményei