Az iPhone 16 modellek előnyt élveznek az iOS 18-ban

2023.11.10| MacRumors
Címkék:

iPhone 16

,

AI


Az Apple a WWDC 2024 rendezvényen bemutat egy gyorsított változatát a Siri-nek, amit nagy nyelvi modellek (LLM) hajtanak majd meg, és amely az iOS 18 részévé válik.

Azonban egy új pletyka szerint néhány új, csúcstechnológiás generatív AI funkció kizárólag az iPhone 16 modellekhez lehet elérhető. Múlt hónapban a Bloomberg riportere, Mark Gurman elárulta, hogy az Apple számos olyan funkciót fejleszt, amelyek generatív AI-t használnak, ideértve egy "okosabb verzióját a Siri-nek" és új, LLM alapú AI funkciókat, amelyek beépülnek az iOS 18 és az iPadOS 18 rendszerekbe.
Gurman szerint az Apple még mindig vitatkozik azzal kapcsolatban, hogy korlátozza-e a generatív AI-t az eszközön belüli feldolgozásra, vagy felhőn keresztül vezesse be, vagy vegyes megközelítést alkalmazzon, amely a kettőt kombinálja. Nem említették, hogy vajon néhány AI funkcióhoz szükséges lesz-e speciális hardverarchitektúra, vagy elérhető lesz-e minden olyan modell számára, amely képes az iOS 18 futtatására.

Az iPhone 16 modellek előnyt élveznek az iOS 18-ban

Azonban az @Tech_Reve nevű, független hírhozó által megosztott új információk szerint az iOS 18 az új LLM technológiát az Apple-től a felhő alapú AI használatával elérhetővé teszi a már meglévő eszközök milliói számára, míg az új eszközön belüli AI funkciók valószínűleg kizárólag az iPhone 16-hoz lesznek elérhetők.

Az iOS 18 funkciói tekintetében Gurman forrásai említik az új, átdolgozott interakciót a Siri és az Üzenetek alkalmazás között, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hatékonyabban fogadhassák a bonyolult kérdéseket és automatikusan kiegészíthessék a mondatokat. Lehet, hogy láthatunk auto-generált Apple Music lejátszási listákat és integrációt olyan termelékenységi alkalmazásokkal, mint a Pages és a Keynote, például AI-asszisztált írást és diavetítés készítést. Az AI integráció pontos hardverkövetelményei továbbra is ismeretlenek.

Az Apple új A-sorozatú chipeket tervez az iPhone 16 sorozathoz, amelyeket a TSMC legújabb N3E 3 nanométeres csomópontján építenek. Természetesen várhatóak hatékonysági és teljesítményjavítások, de lehet más előnyök is, amelyek az Apple AI terveibe illeszkednek. Fontos megjegyezni, hogy a TSMC az egyetlen gyártója a Nvidia erőteljes H100 és A100 AI processzorainak, amelyek az AI eszközöket, mint például a ChatGPT, hajtják, és a legtöbb AI adatközpontban is használják.

Az iPhone 16 sorozat összes modelljéről pletykák keringenek, hogy rendelkezni fognak egy további gombbal, aminek a célja még ismeretlen. Az Apple által fejlesztett iPhone 16 belső verziók egy további kapacitív gombot tartalmaznak, amit belsőleg a "Capture Button"-ként ismernek.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A gomb ugyanazon az oldalon található, mint a bekapcsoló gomb, és egy érintésérzékeny gomb, amely nyomást és érintést képes érzékelni, és haptikus visszajelzést nyújt nyomáskor. Még nincs hír arról, hogy mire használják majd ezt a gombot, de elképzelhető, hogy előre nem látható gyakorlati AI alkalmazásai lehetnek.

Az Apple állítólag évente 1 milliárd dollárt szán az AI kutatásra, és a cég legnagyobb vezető nevei felügyelik a fejlesztést, ideértve a szoftvermérnökség vezető alelnökét, Craig Federighi-t, a gépi tanulás és AI stratégia vezető alelnökét, John Giannandrea-t, és a szolgáltatások vezető alelnökét, Eddy Cue-t.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei